Sigara İçmek Yasaklansın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu yol çıkmaz sokağa çıkıyor. Devlet böyle bir yola gitse, ki vergilerden dolayı gitmez, kaçak sigaraya yönelim olacak.

Madem temiz çevre sağlamak amacıyla poşet paralı ve içeceklere de depozito gelecek, o zaman sigara izmaritleri ve hava kirliliğini önlemek amacıyla sigara içmek kısmen yasaklanmalı. Eğer böyle bir uygulama olursa uygun şartlar oluşturulacaktır zaten. Belki sigara içimi kısıtlanırsa ekonomik olarak ve sağlık sektörüne de olumlu yansımaları olabilir.
Not: Ekşideki başlığı okumadım.

Herkes bu soruyu büyük medeniyetle karşılaşamaz, emimin. Sana ne birader deyip 2 dakika sonra yumruk yumruğa kavga edecek tipler emimin ki çıkar. Bu yüzden bu dediğin herkes üzerinde tutmaz.

Herkes bu soruyu büyük medeniyetle karşılaşamaz, emimin. Sana ne birader deyip 2 dakika sonra yumruk yumruğa kavga edecek tipler emimin ki çıkar. Bu yüzden bu dediğin herkes üzerinde tutmaz.

Tutmayacağını adım gibi biliyorum. Ama bu ülkede başkasının özgürlüğü ve kendin özgürlüğün adı altında 2 dakika muhabbet edilse, ülkenin ne durumda olduğu görülür.
Özür dilemek, saygı sevgi duymak gibi duyguları çoktan unuttuk. Nedeni insanların yaşam kavgası. Maddi durumları. O kadar sinirliler ki, bu kavramları hatırlayamıyorlar.

Bu laflarım "sen bizdensin onlar değil" içinde geçerli. Sigara içilmesi içilmemesi durumu ile hiç farkı yok. Empati nedir diye sorsan bir haberler.

Aklıma "zira" geldi. Organize İşler filminden. Zira nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açık hava olan bir kafeye gittiğinizde sigara içilmesi sizi rahatsız edebilir doğru. Lakin kafelerin büyük bır kısmında "aile mekanı" olarak adlandırılan ayrı bir bölüm var. Sigara içilmesinden rahatsızlığınızı belirtirseniz kafenin sorun çıkaracağını zannetmiyorum.

Sigara içmenin "aptallık" olduğunu düşünen ve sigara içen biri olarak söylüyorum ki ben evimde balkonuma çıkıp sigaramı içiyorum. Kafeye zaten az çıkıyorum. Arada arkadaşlarla okeye gidiyoruz zaten kıraathane vb. yerlerde elinde sigara olmayan insan bulamıyorsunuz. Yanlış bilmiyorsam zaten sigaranın kalabalık açık alanlarda içilmesi yasaklanacaktı. @Silinen üye 'un dediği gibi bana da biri dese kesinlikle uzaklaşırım yanından.

Yani bir şeyleri yasaklamak bir çözüm değil bana kalırsa bunun yerine bazı temel düzenlemeler sizin de bizim de yararımıza olacaktır.

Acik alanda sigara içmenin yasaklanmasi veya satışların yasaklanmasi cok ütopik olurdu.

Yasaklamanin yerine Almanya'daki "sigara kulübesi" uygulamasi getirilmeli. Suan görsel bulamadım ama kisaca anlatayim; havaalanlarinda, otobus duraklarında, kaldirim kenarlarında vesaire yerlerde İngiltere'deki telefon kulubelerine benzer etrafı camla kapali kulubeler bulunuyor. Sigara icencek insanlar oraya girip içiyor. Duman da filtrelenerek disariya atiyor. Hem diger insanlar gerektiği gibi rahatsız olmuyor hem de dogaya karbondioksit salinmiyor.

İngiltere ile kıyaslama yapmayınız lütfen. CMYLMZ aklıma geldi şimdi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İndik indik..

Bu sigara yerine araçların egzoz gazı emisyon değerlerinin kontrolunu adam akıllı yapsınlar. Bu adam akıllı yapıldığında zaten sigara değerleri göz ardı edilebilir düzeyde olur.

Asıl sorun bu değil. İnsanların rahatsız olması. Neyse. Şunu söyleyebilirim ki sigara içen bir mağara adamını o kulubeye sokmaya çalışmaktansa, deveye hendek atlatmak daha kolay olacaktır.

Diyeceksiniz ki girmeyene ceza verilir. Bu ülkede kanunların doğru çalıştığında emin misiniz diye sormak lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye Sigara dumanından once egzoz dumanının kontrol altına alınması gerektiğini söylemişsiniz. Ama unuttugunuz bi'sey var. Bu ulkede sadece kanunlar değil baska şeylerde duzgun yürümüyor. Örneğin; her seyden once yapilmasi gereken cok sey varken dogayi koruma adi altında poset projesi geldi. Gereklilikten cok baska bir seyin sirasi yapiliyor zannımca.

O yüzden benim de şöyle bir teklifim var:
Dışarıda sigara icenlere 300 TL para cezasi kesilecek. Ama devlet dışarıda sigara içenleri tek tek denetliyemeyecegi icin sigara icerken fotoğrafi ceken ve bunu x kurumuna bildirene de 100 TL para verilecek. Hem halkada ek is cikmis olacak Paraları örnek olarak rakam verdim. Zaten suanda kapali alanda icenlere (zam gelmediyse) 80 TL ceza kesildiğini biliyorum. Bu zam da insanlari kulübeye itebilir diye düşünüyorum.

Sanki bu sefer ben cok ütopik düşündüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…