Sigara İçmemek İçin Ne Yapmalıyım?

Canın çekmiyor, sigarayı şu an bıraktın, beynin noksanlık çekiyor ve şu kötü günlerde mutluluk hormonu alamadığı için en büyük mutluluk hormonu salgılayan eski arkadaşına geri dönmek istiyor, herhangi bir tavsiye işe yaramaz bu irade işi, aklına sigara gelirse yavaş yavaş, yudum yudum bir bardak su iç. Ben de 2 yıldır kullanmıyorum, fakat çok bunaldığım zaman beynim tekrar noksanlık çekmeye başlıyor, irade ile alakalı direkt, ben sabrediyorum, buradan genç arkadaşlara sesleniyorum, sakın sigaraya başlamayın, zira sigara ile ömür boyu savaş veriyorsunuz bıraktığınız zaman.

kanka benim geçen hafta tam 1 sene oldu sigarayı bırakalı, tavsiyelerim :
*mutlaka seni günün rutininden koparacak bir hobi edin (mesela resim yaparken başka bir şeye odaklanamıyorum ben sabahtan geceye kadar aklıma açlık dışında bi şey gelmiyor veya çok saran bi oyuna girişebilirsin bannerlord iyidir)
*ağzını meşgul et (ben bi ara kuruyemişe ve kuru meyvelere dadanmıştım sen de kendine böyle bi şey ayarlayabilirsin)
*imkanın varsa spor yap (spor yaptıkça sigarayı bıraktığının etkilerini göreceksin ve çok motive edecek, pandemiden önce her hafta 2 kere halı saha yapıyordum ve ilk 2-3 maçtan sonra hiç yorulmamıştım bi daha)
*sigarayı kafanda bitir (evet alkolün yanına veya bazen çayın yanına güzel gidiyor ama artık bu fasılları geçtiğinin bilincinde hareket et, bi dönemdi yaşandı ve bitti gözüyle bak)

Forumda birkaç kez konu açtım. Sigarayı bırakalı 200'den fazla gün oldu ama hala canım çekiyor. Bu kadar düşünürken zaten ömrüm kısaldı arkadaşlar ya. Gerçekten bunaldım ve bıktım. Ünlü, ünsüz vs kime baksam ağzında bir sigara. Evet bunun sonucu şirketler zengin oluyor ama en azından birkaç yıl daha iç düşüncesi aklımdan çıkmıyor. Ne yapmalıyım? Böyle yaşamak yerine içmek daha mantıklı gibi geliyor?
Nikotin sakızı alın içmek istediğiniz zaman çiğnersiniz,

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı