Sigara nasıl bırakılır?

semihsnq

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 11 Home Single Langague
İntel Core i3-1115G4
8GB Ram
256 Gb depolama
Hayırlı sabahlar Technopat ailesi,
Sigarayı bırakmak için bu konuyu açtım. Saat sabahın 5'i gece boyu uyuyamadım sigara yüzünden. Temmuz 2022'den beri günde 1 pakete yakın içiyorum. Bırakmak için hangi yöntemleri denemeliyim? Bir türlü bırakamadım çok kötü hissediyorum. 18 yaşındayım. Sigarasız bir hayata girmeyi çok istiyorum ama başaramıyorum. Ne yapmam lazım onu da bilmiyorum 🙁

Son düzenleyen: Moderatör:
Her sigara içmek istediğinizde başka bir şey tüketin sakız çiğneyin fıstık falan yiyin olmazsa Yeşilay'a başvurun saat 5'te attığınız için konu görülmemiş sanırım.

Her sigara içmek istediğinizde başka bir şey tüketin sakız çiğneyin fıstık falan yiyin olmazsa Yeşilay'a başvurun saat 5'te attığınız için konu görülmemiş sanırım.

Teşekkür ederim hocam bu yolu da denedim lakin olmuyor. Evde içen kişi sadece ben olmadığım için elimin altında hep sigara oluyor. Galiba bu yüzden bırakamıyorum.

Çoğu devlet hastanesinde "Sigara Bırakma Polikliniği" mevcut. Buraya randevu al, doktora durumunu anlat. O zaten ilgilenecektir

İlaç bağımlısı olmak istemiyorum hocam, sadece irade gücüyle.

Alışveriş yaptığın yerlerden sigara alma. Elinde olmadığı için kullanman zorlaşacaktır. Çevrende içen varsa dikkat et dumanlarının yakınında durma çünkü en çok o zaman istersin. Gerekirse o ortamda durmamaya çalış. En azından alışana kadar. Yani ne kadar elde etmen zorlaşırsa iradene yenik düşmen o kadar zorlaşır.

Bugün 2-3 duman alıp attım hocam içmek istemiyorum. Deneyeceğim bunu teşekkür ederim

Aralık ayından beri bırakmayı denedim 4-5 defa. "Yılbaşından sonra sigarasız sene geçireceğim", dedim kendime. 3 gün falan içmedim. istesem yapabilirim ama canım sigara çektiğinde oyalanacak bir şey bulamıyorum. El direkt sigaraya gidiyor.

Sigara bırakmanın en kolay yolu kendine bir karakter yaratmak ve ona inanmaktır. Örneğin sigarayı bırakmaya karar verip hemen peşine spor yapmaya başlayabilir veya beslenmene özen gösterebilirsin. Sağlıklı beslenen ve spor yapan bir karakter yaratıp kendinin öyle bir insan olduğuna inanırsan zaten sigara içmek istemezsin asla. Yaşınız henüz genç, yol yakınken bırakın pes etmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı