Sigara ve alkol neden yasal?

Uyuşturucudan önce sigaranın yasak olması lazım. Sonuçta uyuşturucu içen kişinin yakınlarındaki kişiye fiziksel herhangi bir zararı bulunmuyor. Sigara da ise pasif içicilik malum. Bana kalırsa tamamı yasak olmalı da ülkemiz malum.
 
Dostlar, uyuşturucu yasak iken sigara ve alkol neden yasak değil? Hemen hemen aynı etkilere sahipler diye biliyorum.

Hocam, çok basit uyuşturucu yasak ve kaçak (illegal) yollarla temin ediliyor, eğer sigara ve alkol yasaklanırsa onu da illegal yollarla temin ederler ayrıca sigara ve alkol kullananların sayısı bir hayli fazla olduğu için özellikle sigara kullananların, ortaya büyük bir kriz çıkardı belki protesto kısaca refah bozulabilirdi.

Ayrıca illaki bu satışlardan devletinde büyük bir geliri vardır ki hal böyle olunca da neden yasaklansın.

Konuyu hortlatmak gibi olduda, hiçbir yararı olmayan aksine sadece zarar veren bir şeyi gayet de yasaklayabilirsiniz. Fakat bunu yapabilecek dünya üzerinde hiçbir hükümet yok.

Yapabilirler ama yapmazlar riske girmezler.

Yasa dışı uyuşturucu ticareti bitmiş gibi bir de sigara ve alkol ticareti başlar bunun riskini almazlar, hem devletin başındaki insanlarda sigara ve alkol kullanıyordur illaki siz kullandığınız bir şeyi yasaklatır mısınız?
 
Konuyu hortlatmak gibi olduda, hiçbir yararı olmayan aksine sadece zarar veren bir şeyi gayet de yasaklayabilirsiniz. Fakat bunu yapabilecek Dünya üzerinde hiçbir hükümet yok.
Yasaklayamazsınız ?. İnsanlar gine temin edicek bir şekilde fakat kaçak yolla olduğu için Hükümet bişey kazanmayacak aksine zarar görücek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı