Sigara yerine alternatif ne olabilir?

Teşekkürler. Tam olarak nasıl olduğunu bilmiyordum.

Sadece nikotin değil. %75'i şartlanma ile alakalı durum. Beyin bir şeye alışınca kendisini şartlar. Mastürbasyon bağımlılığı da benzer şekilde, tiklerin oluşumu bile bağımlılıktır aslında.
Beyinde o alışkanlığın yer edindiği tabuyu yıkarak yerini doldurmak lazım. Yoksa insan boşluğa düşüyor. Aşk ve kız arkadaşı bile birçok bağımlılığınızın yerini doldurabilir.

Bira ile iyi giderdi be :)

Öncelikle merhaba değerli, sağlıklı olmaya çalışan hocam,

Zararın neresinden dönerseniz kardır.

Artık vücut sisteminiz sizi uyarıyor. 8 sene çok uzun bir zaman ve yaşınız çok küçük.

Gençliğinizin baharında kendi inşa ettiğiniz sorunların çatısını inşa etmeye başlamışsınız. 🎭

Olayın ciddiyetini ve farkına varmanızı kutlarım. ☝🏼😇

Sigara bırakma hattı: 171
Çok teşekkür ederim.
Sadece nikotin değil. %75'i şartlanma ile alakalı durum. Beyin bir şeye alışınca kendisini şartlar. Mastürbasyon bağımlılığı da benzer şekilde, tiklerin oluşumu bile bağımlılıktır aslında.
Beyinde o alışkanlığın yer edindiği tabuyu yıkarak yerini doldurmak lazım. Yoksa insan boşluğa düşüyor. Aşk ve kız arkadaşı bile birçok bağımlılığınızın yerini doldurabilir.

Bira ile iyi giderdi be :)

Bira ve fıstık, ikisi de çok pahalı :(

ama bu kadar bırakmayı zorlayan şey nedir bilmek isterdim.
Sosyal bağımlılık ve sigara içmenin eğlenceli bir şey olması. Yakması bile ayrı zevkli. Bir günde içtiğim en fazla 3 sigarayı bağımlılıktan içiyorumdur herhalde. Gerçekten çok eğlenceli ve ilk paketini içtikten sonra sanki hiç zararlı değilmiş gibi geliyor. İçtim yani ne var havasına giriyorsun sanki içer içmez ölmen gerekiyormuş gibi. Sonra ise hayatının bir parçası haline geliyor tıpkı sarı siteden araba bakmak gibi ve bırakamıyorsun.

Selam iyi forumlar. 22 yaşındayım 8 yılı aşkındır sigara kullanıyorum. Son 3 aydır sigara içtiğim günler bana zindan olmaya başladı. Yoğun bir nefes darlığı tarzı bir olay başlıyor ben de sigara içmemeye karar verdim. 24 saatte sadece 1 adet sigara içmeme rağmen o bile beni bayağı kötü yaptı. Şimdi asıl olay şu ki ben sigara içmek istemiyorum ancak beynim sürekli bir yalan bulup sigara içmek istiyor. İki üç gündür acaba sadece dışarı çıkıp bir mekanda bir şeyler içerken puro falan mı alsam diye düşünüyorum ama günde bir tane bile içsem sigara gibi beni kötü edeceğini düşünüyorum. Kafam bayağı karıştı, özellikle bırakan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Hocam olur da bırakırsanız ilk 3 ay sakın alkole bulaşmayın.

Selam iyi forumlar. 22 yaşındayım 8 yılı aşkındır sigara kullanıyorum. Son 3 aydır sigara içtiğim günler bana zindan olmaya başladı. Yoğun bir nefes darlığı tarzı bir olay başlıyor ben de sigara içmemeye karar verdim. 24 saatte sadece 1 adet sigara içmeme rağmen o bile beni bayağı kötü yaptı. Şimdi asıl olay şu ki ben sigara içmek istemiyorum ancak beynim sürekli bir yalan bulup sigara içmek istiyor. İki üç gündür acaba sadece dışarı çıkıp bir mekanda bir şeyler içerken puro falan mı alsam diye düşünüyorum ama günde bir tane bile içsem sigara gibi beni kötü edeceğini düşünüyorum. Kafam bayağı karıştı, özellikle bırakan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Sigarayı bırakalı 8-9 ay oluyor. Kendimden içtiğim için iğreniyorum. Buradaki masalları bırakın. Neden sigara içtiğinizi kendinize sormanız gerekiyor ve mantıklı 1 tane neden bulamayacagınızı düşünüyorum. Bu iş mentalite işi . Sadece sigara konusunda değil hayatın her alanın sağlam bir bakış açınız olması gerekiyor. Gerekiyor ki sigarayı da bırakabilin. Eğer gerçekten bırakmak istiyorsanız benim gibi bırakın ve bitsin . Bu kadar basit. Evet basit. Mentalite güçlü değilse malesef bugün sigarayı bırakamazsınız yarın başka bir alışkanlığı.Sağlam ve dik durmalısınız. Bazı şeyleri bir kaç ay geçtikten sonra anlıyor ve kendinizi iyi hissediyorsunuz. Averaj bir insan olmayın , yüz kişinin doksandokuzu burada konu açar veya türevlerini yapar sigara bırakmak için , siz o kalan bir kişi olun ve kendinize ne kadar bu işi yapmaya inandığınızı gösterin. Buradaki öneriler sizi bir yere kadar taşır , taşır ki ben size tecrübelerimi söylüyorum. Yok sakız çiğne yok şunu yap bunlar motivasyon gibidir. Disiplin ise özgürlüktür. Motivasyona bel bağlarsanız yarı yolda kalırsınız. Bakın 3 ay sigarayı bırakmama rağmen başa dönen biri olarak söylüyorum. Kafa yapımı değiştirdim ve bu sigarayı bırakmamda etkili oldu.

Bende 24 yaşındayım bırakalı 4 ay oldu 10 yıldır falan içiyordum kaç defa bırakmayı denedim olmadı. Doğrudur yanlıştır kesinlikle tavsiye niteliğinde değil fikir vermek için söylüyorum ben elektronik sigara kullanıyorum biliyorum bu da zararlı ancak ilk başlarda dudak tiryakiliğini böyle attım. Nikotin ihtiyacım artık yok 1 aydır da 0 nikotin ile içiyorum şu an 1 günde sadece akşam bilgisayar başında 10-15 nefes alıyorum. En kısa zamanda elektronik sigarayı da bırakmak istiyorum zira bu meretinde yok meyveli yok jelibonlu yok kahve aroması vs. var ve gerçekten 0 nikotin ile o aromalara bağımlı olabilir çünkü lezzetli bu sebeple en kısa zamanda bırakmak istiyorum. Dediğim gibi tavsiye değil fikir vermesi için söyledim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı