Sigara yerine alternatif ne olabilir?

Selam iyi forumlar. 22 yaşındayım 8 yılı aşkındır sigara kullanıyorum. Son 3 aydır sigara içtiğim günler bana zindan olmaya başladı. Yoğun bir nefes darlığı tarzı bir olay başlıyor ben de sigara içmemeye karar verdim. 24 saatte sadece 1 adet sigara içmeme rağmen o bile beni bayağı kötü yaptı. Şimdi asıl olay şu ki ben sigara içmek istemiyorum ancak beynim sürekli bir yalan bulup sigara içmek istiyor. İki üç gündür acaba sadece dışarı çıkıp bir mekanda bir şeyler içerken puro falan mı alsam diye düşünüyorum ama günde bir tane bile içsem sigara gibi beni kötü edeceğini düşünüyorum. Kafam bayağı karıştı, özellikle bırakan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Yetkililere sesleniyorum, adam 14 yaşından beri sigara içiyorum diyor. Burada yasa dışı bir şey var. Lütfen konuyu kitleyin.

Yetkililere sesleniyorum, adam 14 yaşından beri sigara içiyorum diyor. Burada yasa dışı bir şey var. Lütfen konuyu kitleyin.
Bence bu forumumuzdaki genç arkadaşlara ibret olur. Başlayınca bırakması ne kadar zor görsünler. Hele sigaraya ne kadar erken yaşta başlarsan bırakması o kadar zor oluyor. Ben zaten bırakmam diyen küçük arkadaşlarım içinde şunu söylüyorum çevremde lisedeyken yada ünideyken sizin gibi düşünen her sigara içen arkadaşım bırakmak için günümüzde mücadele veriyor ve geçmişte başladıklarına pişmanlar çünkü insan belli bir yaşa gelince daha bilinçli oluyor bu yüzden hiç başlamamanızı tavsiye ediyorum.

Bence bu forumumuzdaki genç arkadaşlara ibret olur. Başlayınca bırakması ne kadar zor görsünler. Hele sigaraya ne kadar erken yaşta başlarsan bırakması o kadar zor oluyor. Ben zaten bırakmam diyen küçük arkadaşlarım içinde şunu söylüyorum çevremde lisedeyken ya da ünideyken sizin gibi düşünen her sigara içen arkadaşım bırakmak için mücadele veriyor çünkü insan belli bir yaşa gelince daha bilinçli oluyor bu yüzden hiç başlamamanızı tavsiye ediyorum.

Hocam burası Yeşilay değil, yasa dışı bir durum var.

Hocam burası Yeşilay değil, yasa dışı bir durum var.
Yasa dışımı bilmiyorum eğer öyle ise kapatılsın konu o zaman ama bir sürü böyle konu var. Hatta ailemden nasıl saklayabilirim gibi konulara da denk gelmiştim. Benim bildiğim gençlere satılması yasak ama tüketmeleri suç değil. Yanlış biliyor isem düzeltin beni.

Yani ben de o yaşlarda başlamıştım. Bırakması zor fakat bir anda keserseniz gerisini getirebilirsiniz. Şahsen ben bu şekilde durdurdum. Altı aydır içmiyorum kafam rahatladı.

Yasa dışımı bilmiyorum eğer öyle ise kapatılsın konu o zaman ama bir sürü böyle konu var. Hatta ailemden nasıl saklayabilirim gibi konulara da denk gelmiştim. Benim bildiğim gençlere satılması yasak ama tüketmeleri suç değil. Yanlış biliyor isem düzeltin beni.

Hocam aynı şeyler,-18 tüketilmesi de satılması da yasak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı