Sigara yerine alternatif ne olabilir?

Sadece nikotin değil. %75'i şartlanma ile alakalı durum. Beyin bir şeye alışınca kendisini şartlar. Mastürbasyon bağımlılığı da benzer şekilde, tiklerin oluşumu bile bağımlılıktır aslında.
Beyinde o alışkanlığın yer edindiği tabuyu yıkarak yerini doldurmak lazım. Yoksa insan boşluğa düşüyor. Aşk ve kız arkadaşı bile birçok bağımlılığınızın yerini doldurabilir.

Bira ile iyi giderdi be :)
O da başka bağımlılık. İçkiye bulaşma. Bir de ondan kurtulcam diye uğraşırsın.

Aktardan bir kaç dal meyan kökü alın. Canınız sigara istediğinde o dallardan birini ucundan ister ısırarak ister şeker gibi emme usulü ile bir dakika civarı ağzınızda tutun. Sigara isteğini örseler. Tabii bu işlemi çok fazla yapmayın, çok şekerli bir maddedir. Dişlere falan zarar verebilir.

Selam iyi forumlar. 22 yaşındayım 8 yılı aşkındır sigara kullanıyorum. Son 3 aydır sigara içtiğim günler bana zindan olmaya başladı. Yoğun bir nefes darlığı tarzı bir olay başlıyor ben de sigara içmemeye karar verdim. 24 saatte sadece 1 adet sigara içmeme rağmen o bile beni bayağı kötü yaptı. Şimdi asıl olay şu ki ben sigara içmek istemiyorum ancak beynim sürekli bir yalan bulup sigara içmek istiyor. İki üç gündür acaba sadece dışarı çıkıp bir mekanda bir şeyler içerken puro falan mı alsam diye düşünüyorum ama günde bir tane bile içsem sigara gibi beni kötü edeceğini düşünüyorum. Kafam bayağı karıştı, özellikle bırakan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Nikotin bandı alabilirsin istersen.

Marka vermek zorundayım ama geçen arkadaşım "Juul" marka elektronik sigara gibi bir şey almış. Likit tütün var içinde, mango aromalı falan. Nikotini çok az, bir müddet onu kullanarak nikotini azaltıp sonra tamamen bırakabilirsiniz.

Selam iyi forumlar. 22 yaşındayım 8 yılı aşkındır sigara kullanıyorum. Son 3 aydır sigara içtiğim günler bana zindan olmaya başladı. Yoğun bir nefes darlığı tarzı bir olay başlıyor ben de sigara içmemeye karar verdim. 24 saatte sadece 1 adet sigara içmeme rağmen o bile beni bayağı kötü yaptı. Şimdi asıl olay şu ki ben sigara içmek istemiyorum ancak beynim sürekli bir yalan bulup sigara içmek istiyor. İki üç gündür acaba sadece dışarı çıkıp bir mekanda bir şeyler içerken puro falan mı alsam diye düşünüyorum ama günde bir tane bile içsem sigara gibi beni kötü edeceğini düşünüyorum. Kafam bayağı karıştı, özellikle bırakan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Spor yaparsanız bırakma garantilidir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı