Sigaraya başlamalı mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizi ilk başta iyi hissettiren ve başınızın dönmesine neden olan olaya "nicotine rush" deniyor. Sigarayı ilk defa içen, veya uzun süre sonra tekrardan başlayan insanlarda sadece o an için olan ve beyinde ekstra nikotin salgılatarak, bağımlılığınızın başlangıcını sağlayan etkenlerdendir, nicotine rush.
Ben her ne kadar hiç paket taşımamış olsam da hatırı sayılır sigara kadar içtim, (bazen her gün içerdim) ama benim için bir anlamı yoktu, hoşuma giden tek şey ağzımdan çıkan dumandı, yoksa ne tadı, ne de başka bir şeyi hoşuma gitmiyordu.
2 sene evvel bir anda, zaten ara ara içtiğim sigarayı bıraktım ve bağımlı da olmamıştım. Bir daha da hayatımın o dönemi kadar yoğun tütün ürünü tüketmedim, şu an nadiren keyfine (yılda 3-4 kez) puro ya da iyi bir sigara içiyorum.
Yani, demem o ki her şey irade bitiyor uzun süreli içici olursanız çok büyük zararlar ile karşılaşırsınız. Bunun farkında olduğunuzu düşünüyorum, illa tütün ürünü tüketeceğim diyorsanız benim gibi siz sigaranın değil, bırakın sigara sizin bağımlınız olsun... Duygularınızı kontrol edin, sigara içmeyin.

25 yaşındayım yaklaşık olarak 5 yıldır kullanıyordum 1 aydır içmiyorum 5 yıldır inanın yaşamıyormuşum tat, koku nefes almam yeniden doğmuş gibiyim ayrıca sabahları daha rahat uyanıyorum ağızda kalan o lanet tatda yok bu mesajı okuyan arkadaşlarım içen varsa bırakmaya çalışsın yoksa da sakın başlamayın hiçbir artısı yok başka hobiler edinin kendinize bedeninize zarar vermeyin.

Başlamamalısın. Maddi ve sağlık yönünden zararlı. Sigaraya para vermesek bile yine başka şeylere verirdik gerçi.

Son düzenleme:
Ben içtim 4-5 ay sonra bir şeyler oldu ailem öğrendi babam gözümdeki değerin biter içme falan dedi bıraktım kendinizden çok ailenize zarar veriyorsunuz bence içmeyin.

Sorduğun şeye bak tabiki de başla hemde içtiğin zaman 1 paket iç bitir direkt yenisini al şifa şifa. Hem para boşa gitmiş olur mis gibi paralar çöpe gider ki en sevdiğimiz şey bu. ( BAŞLAMA)

İlk defa etkisinde kalmışsın doğal. Ama sürekli içtiğinde o zevki vermiyor. Ağzın üstün leş gibi sadece kokacak. İçmekle içmemek arasında farkı olmayacak.
Çok kolay sinirlenir ve içmeyince stres olacaksın.
Vücudun içinde çok zararlı bulaşma. Eskiden mentollüleri vardı o zaman çok severek içerdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…