WolreaG
Kilopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Merhabalar ben 18 yaşındayım ve yaklaşık 8 aydır sanayide çalışıyorum. İki ustam var ve ikisi de sigara içiyor. Ben de yaz ayında arkadaşımla alkol içerken bazen bakkaldan puro alıyordum ama haftada bir ve yaz bitti ve ben yeni yıla kadar hiç içmedim (yani 5 ay). Sonra içimde bir his oluştu acaba içsem mi diye ve bir puro aldım küçük olanlardan ve içime çekmeden içtim, ama tadını alıyordum. Bunu iki kere yaptım ama içime çekme yüzdem olsa yüzde 10 belki (ve içince de olağanüstü bir rahatlama geliyordu). Ustalarım da sigara içiyor ve acaba ben de mi içsem diye düşündüm ama sonra neden içeyim ki dedim kendi kendime ve yaklaşık iki hafta önce bir kızla konuşuyordum ve terk edildim uzun süre konuşmadan sonra ve kız adına 'bu olur' demiştim ve terk edilmiştim. Sonra cazip geldi sigara ama dedim masraf olur ve çırak maaşı ile nasıl olacak dedim ve uzaklaşma kararına vardım iyice. Ama canım da istiyor ben hayatımda ağzıma sigara sürmedim iradeli birisiyim de çünkü 14-15 yaşındayken arkadaşlarım teklif ediyordu ben hayır diyordum ve hep hayır dedim iki ay öncesine kadar ta ki psikolojimde çıkan sorunlardan sonrasına kadar. Arkadaşsızlık, iş stresi, araba stresi, aileden uzak kalma, yaşıtım kimsenin olmaması, ekonomik durumumun zayıf olması -iyi durumdayım ama yakıt almak, arabaya modifiye etmekten bahsediyorum bunlara param yetmiyordu çok- ve en son bu kızın da bir anda gidişi bana çok koydu. Sigara içsem de haftada üç-dört tane içerim belki diyorum ama başlangıçta böyle olur, her boş kaldığımda içemem çünkü ustam tanıdık ve bilmemesi gerek ailemin bilmemesi gerek, ustayı boş ver de annem ve babam öğrenirse çok üzülürler.