Sigaraya Yeni Zam Yapılacak

Sigaraya zam gelmesin bu kadar, yasak da gelmesin ama şu içmeyi bilmeyenlerden bıkkınlık geldi. Sağanak yağmur yağıyor korunacak tek yer durak, duraktaki 3 kişi sigara içiyor. Trende gidiyorsun adam koridorda içip bütün treni sigaraya boğuyor. Dolmuş şoförü sigara yakıyor arkaya üflüyor. Kafede oturuyorsun, adam tam geçerken senin masaya üflüyor. Kaldırımdan yürüyorsun esnaf kapatmış yolu, 4 kişi sigara tüttürüyorlar. Astımı olan bir insanın hayatı çok zor gerçekten. Kısacası bu insanlara sadece yasak değil insanlık lazım, o da biraz zor.

@Silinen üye Sigaradan zaten 15-20 kuruş gibi az paralar kazanılmıyor mu? Çok mu etkiliyor işletmeni?
Dediğin çok eskidendi hocam şuan Parlaiment Malboronun karı 75-80 kuruş diğerleride 50 kuruşun altına inmiyor fena değil kar oranı yani sigaranın şuan fiyat arttıkça kar artıyor ama satış olmadıktan sonra pek bi önemi yok.

Geçen sen okul başı 12.5 verip içtiğim Marlboro Touch son zamdan sonra 17.5 olunca bıraktım gayette mutluyum. Şuan çayın yanında sigara içmek yerine İkram yiyorum.

Dediğin çok eskidendi hocam şuan Parlaiment Malboronun karı 75-80 kuruş diğerleride 50 kuruşun altına inmiyor fena değil kar oranı yani sigaranın şuan fiyat arttıkça kar artıyor ama satış olmadıktan sonra pek bi önemi yok.
@Jira Ben büfe işlettiğim için çoğunluk sattığım şey sigara %80 sigara olmazsa kiramı çıkaramam.

Peki benzinin vergisini de artıralım, araba sürmeyi bilmeyen canavarlar can alıyor sürekli! Vergi üç katına hatta 5 katına hatta 10 katı olursa belki trafik azalır çok kişi rahata erer ha ne dersiniz. Bence iyi fikir. Hatta sokakta dolaşmak paralı olsun, herkes dışarı çıkıyor magandası, ahlaksızı insanlar rahatsız oluyor. Sokağa çıkan çıkmayan belli olsun! Bunlar da benden öneriler sayın Cumhurbaşkanımıza!

Asgari ücretle çalışıp inatla 18TL'ye sigara içen milyonlarca insan var bu ulkede. Ne desen boş gerçekten :) Parasını geçtim ilerleyen yaşta akciğer hastaliklarina yakalanması var bu işin. Akciğer kanserinin dönüşü olmuyor çoğu zaman.

Sigara bahane ancak insanların da sagligina dikkat etmesi gerekiyor bir zahmet. Her şey para değil, kendi sağlığını için bırakmanız gerekiyor.

Asgari ücretle çalışıp inatla 18TL'ye sigara içen milyonlarca insan var bu ulkede. Ne desen boş gerçekten :) Parasını geçtim ilerleyen yaşta akciğer hastaliklarina yakalanması var bu işin. Akciğer kanserinin dönüşü olmuyor çoğu zaman.

Sigara bahane ancak insanların da sagligina dikkat etmesi gerekiyor bir zahmet. Her şey para değil, kendi sağlığını için bırakmanız gerekiyor.
Sırf sigara mı hasta ediyor bizi. Bir araştırmaya göre günde ortalama 300 mikroplastik yutuyoruz. Peki antibiyotikli yiyecekler, peki hergün maruz kaldığımız egsoz dumanı. Ne yapacağız, bu gidişle yaşamak haram. Ama onlar önemsiz. Sigarayı yasak edelim yeter. Tüm dertler bitecek!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı