Sigorta yatması için 1 ay çalışma zorunlu mu?

Sco_rpion

Hectopat
Yer
Los Santos
Daha fazla  
Meslek
Yancı
Dostlar işe girdim ama çok zorlanıyorum, 2 haftayı doldursam para artı sigortamı yatırırlar mı? 18 yaşındayım, sigorta girişim olsun istiyorum erkenden, ileride yaşa takılmayayım diye yardımcı olur musunuz?

Sigortanı başlattılar ise kaç gün çalışırsan yatar ve paranı da alırsın. Başlatıp başlatmadıklarını öğren.

Bence 1 ay dişini sık hem tam sigortan yatar hem de paranı alır çıkarsın. Bazı işletmeler sigortayı geç başlatabiliyor maalesef işini de garantiye almış olursun.

Nerede çalıştığınıza bağlı olarak yatırırlar eğer ki Burger King gibi kurumsal bir şubedeyseniz evet 1 hafta bile çalışsanız sigorta girişiniz + maaşınız yatıyor.

Sigorta başlangıcın olur, kaç gün çalıştıysanız o gün kadar priminiz yatırılır. İleriki yılarda EYT düzenlemesi olursa bu sigortan işine yarar. Eğer çalıştığın yer sigortanı yatırmayı ret ederse kamu davasına kadar ilerletebilirsin.

Yani 2 hafta çalışsam sigorta + paramı alabilirim baydönerde çalışıyorum
Türkiye'de iş verenler, çalışanlarının işe başladığı ilk günden itibaren sigortasını yapmak zorundadır. Çalıştığın yer kurumsal olduğu için bu durumda endişen olmasın. İş Kanunu'na göre ise iş veren çalıştığın gün kadar maaşını ödeyecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı