Sıkça alınan mavi ekran hataları

cagataymy

Kilopat
Merhaba,

Windows 10 işletim sistemine sahibim ve son zamanlarda günde 1-2 kez mutlaka mavi ekran hatası alıyorum. Bu konu hakkında desteklerinizi rica ediyorum. Son 3 hatanın Minidump dosyası aşağıdaki gibidir.
Minidump

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bugün aldığım hataların dosyaları Minidump şimdiden çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

Ekran kartı sürücünüzü güncelliğini kontrol edin. Güncel değil ise güncellemelisiniz.

"sfc /scannow" rehberini uygulayın.

Bir kere ağ sürücüsü yüzüne mavi ekran almışsınız. Ağ sürücünüzü güncellemenizi tavsiye edeceğim. Şu an müsait olmadığım için sürücüyü bulmanda yardım edemeyeceğim.

Ek olarak Windows hangi diske yüklüyse onu 1. sıraya alamaya çalışın. Bundan galiba 1 kere aldınız diye şüpheleniyorum.

BIOS sürümünün güncel zaten.

Ben şu an tam olarak detaylı bir şekilde inceleyemedim. İncelediğim zaman bilgilendiririm. Müsait olunca detaylıca inceleyeceğim.

Ek olarak olay görüntüleyicisi raporunuzu paylaşın.
Rehber: Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak

@Enes3078 hocam ek olarak siz dosyalarını inceleyebilir misiniz? Gözden kaçan bir şey varsa siz halledebilir misiniz? Siz daha iyi görüyorsunuz.

Olay Görüntüleyici raporunu hangi bölümü istediğinizi bilmediğimden hepsini ekledim. Olay Görüntüleyici

Ana kartın kendi sitesinden ağ sürücüsünü indirmem uygundur sanırım ? Oradaki LAN Drivers kısmını indirip kuruyorum.

Anlattığım gibi ilk başta 1. sıraya alamıyordum hatta hiç görünmüyordu kurulu olan disk ama bios üzerinden LEGACY+UEF kısmını sadece LEGACY seçtim ve o zaman gördü 1. sıraya aldım.

Allah razı olsun tekrar tekrar teşekkür ederim inanın 1 aya yakın oldu bu durum artık çok moralimi bozuyor.
Ek olarak ekran kartını web sitesi üzerinden sürücüyü indirerek güncelledim. Orada arattığımda en son sürüm bu görünüyor Geforge kendi uygulaması üstünden başka bir sürümü karşıma çıkarıyor. Beta sürümdür v.s. düşüncesi ile siteden indirdiğimi uyguladım uygulama üstündekini yüklemedim.

Anakartın sitesindeki kurun. Eğer ağ sürücüsü tekrar sorun çıkartırsa başka yerden sürücü indirmeyi deneyeceğiz.

Minidump dosyaların olduğu dosyalarda "MEMORY.dmp" adında bir minidump olacaktır. O MEMORY.dmp dosyalarını paylaşabilir misiniz?

En başta anlattığınız yazıda kafam karıştı. Şimdi Windows 10 hangi SSD'ye yüklü? Ek olarak hangi SSD'yi 1.sıraya aldınız. Galiba Kingston SSD'ye yüklü. 1. sıraya mı alamıyordunuz? Burada yanlış bir şey söylediysem düzeltin.

Kullandığın disklere HD Tune ile "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş. HD Sentinel yazılımı ile sağlık derecesini paylaş ve S.M.A.R.T verilerini paylaş. Her iki diske de yap.

Şu SSD olayını halletmek istiyorum.

Dosyaları tekrar inceledim galiba bir tanesi disk gibi. Diğerleri sürücü gibi. 1 tanesinden tam olarak bir şey çıkartamadım.

"DISM" rehberini uygulayın.

Olay görüntüleyicisi raporu iyi oldu.

MEMORY.dmp dosyalarını ve istediğim test sonuçlarını paylaşırsınız. Başka mavi ekran alırsanız minidump dosyasını paylaşırsınız.

Merhaba Tekrar,

İstemiş olduğunuz Memory dosyasına Buradan ulaşabilirsiniz.

En başta anlattığım olayı tekrar özetleyeyim. İşletim sistemi Kingston SSD'de yüklü ve BIOS üzerinde görünmüyordu. Daha sonra üstte Select kısmını LEGACY+UEFI olarak gördüm ve onu LEGACY yapıp tekrar LEGACY+UEFI yaptım ve bu sefer Kingston SSD göründü onu 1. sıraya aldım.

HD Tune ile yapılan testlere Buradan ulaşabilirsiniz. Yeni almış olduğum Crucial P5 için Healt değerlerini göstermedi bu program daha önce denediğimde görmüştüm ama bu sefer gelmedi.

HD Sentinel yazılımı üzerinden istediğiniz değerler de yukarıdaki dosyanın içerisinde mevcuttur.

DISM rehberini de uyguladım şu zamana kadar henüz bir mavi ekran ile karşılaşmadım ve umarım karşılaşmam

Teşekkür ederim.

Disk değerleri iyi gözüküyor.

Siz her zaman sürücüleri güncel tutmaya çalışın.

MEMORY.dmp dosyası Windows dosyaları ile ilgili gibi galiba. Pek emin olamadım.

Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşırsınız.

Sorununuz çözülürse söylersiniz.

Evet sadece Crucial P5 sıcaklık değeri yüksek duruyor. O SSD üzerinde kurulu oyunum ve hiç oyun oynarken mavi ekran hatası gibi bir hata almadım. Şu an oyun açık ve sıcaklık değeri 51 derece onu kasaya yerleştirirken vidası kaybolduğu için geçici bir vida uydurmuştum ondan kaynaklı ısı artıyor olabilir mi? Bu vidaları nereden temin edebileceğim hakkında bilginiz var mıdır? Son olarak daha önce sorduğum soruyu tekrarlamak istiyorum. NVIDIA sitesinden ekran kartımı arattığımda gelen sürücüyü yüklüyorum ama GeForce yazılımında güncel bir sürücü var diyor hangisi daha doğru olur yüklememde?

Tekrar hata yaşarsam dosyayı paylaşırım çözüldü ise çözüldü olarak işaretlerim.

Bir SSD için 50 derece yüksek sıcaklık denebilecek kadar yüksek değil. O vidaları nereden temin edebileceğini bilmiyorum. O vida yüzünden mi dersen "bilemem" derim.

Ekran kartı sürücünün sürümü nedir?

Tamam o zaman şuan oyunda 50-53 arası gidip geliyor ama dediğim hiç sorun yaşamıyorum o konuda. Ekran kartı için yazılan sürüm aşağıdaki gibidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…