Bence zaten oluşuyor. Silah geri tepiyor.
Mermiler namlu içinde hızlanır. Namludan çıktığında süpersonik mermiler zaten çoktan ses bariyerini aşmıştır. Dolayısıyla namlu içerisinde öyle gözle görülür bir dalga oluşturmazlar bence, oluştursalar da göremezsiniz.Ama merak ettiğim şey neden görünürde bir dalga gözükmüyor?
Bu bilginin doğruluğundan emin misiniz? Subsonik mermiler hem hız hem de penetrasyon ve durdurma gücü açısından daha aşağıda. Zaten susturulmamış bir silahta subsonik bir mermi kullanmak, silahın patlama gürültüsünü ne kadar düşürebilir ki? Ordularda kullanıldıklarını pek zannetmiyorum, gizlilik amaçlayan operasyonlar haricinde. Ama benimkisi sadece bildiklerime dayalı bir tahmin, ordu içerisindeki işleyiş konusunda pek bilgim yok, gidip gördüyseniz bir şey diyemem.Genelde tercih edilmiyor ses hızında giden mermiler. Gereğinden fazla ses çıkıyor, ateş edilen yerin tespiti daha kolay oluyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.