(Kasa montajı olmayacağı için silindi)
@RotasızBey Merhaba, Bende Ryzen 5 3600 ile Silverstone PF360 kullanıyorum. Ancak sıcaklıklardan hiç memnun değilim ve soğutucunun bozuk olduğunu düşünüyorum. O yüzden yazmak istedim. Bende soğutucu kasanın üstüne takılı ve 1.3V 4.4 GHz de AIDA64 CPU, FPU, CACHE testte 75 derece görüyorum. Sizde bu testi yapıp bana değerinizi söyler misiniz? Çok ihtiyacım var. Teşekkürler.
Bende 1.25V de Aida64 FPU CPU CACHE 70-71 falan alıyorum hala sizden yüksek.1.3V için 77 derece çok normal. AIO soğutucular iyi olsa da mucize beklemeyin ama standart bir kule tipi soğutucu kullansaydınız bu değerler ile 80 derece üstü olurdu. Bu arada ben 1.25V ile 4.2Ghz sabit alabiliyorum. İşlemci sıcaklığım da aynı testte 65 derece civarlarında oluyor. %1-2 fps farkı için 70 derece üstüne çıkmayı gerekli görmedim açıkçası.
Eklemeyi unutmuşum, ben de r5 3600 ve pf360 kullanıyorum. Kasam da phanteks P500A
Yok ben de de üste takılı ama havayı dışardan içeri çekiyorum, içerideki ılık havayı almıyorum. Bir de içinden çıkan termal pasta yerine noctua termal pasta alıp uygulamıştım montaj yaparkenBende 1.25V de Aida64 FPU CPU CACHE 70-71 falan alıyorum hala sizden yüksek.
Kasanın önüne mi takılı sizde?
Bende üste takılı Cooler Master TD500 Mesh kasada ama belki de Phanteks P500A hava akışı daha iyi diyedir
Dışarıdan soğuk hava çektiriyorsan zaten öne takmakla aynı şeyYok ben de de üste takılı ama havayı dışardan içeri çekiyorum, içerideki ılık havayı almıyorum. Bir de içinden çıkan termal pasta yerine noctua termal pasta alıp uygulamıştım montaj yaparken
Phanteks P500A da mesh kasa olduğu için airflow bozmak istemedim. Şu an 6 giriş bir ekzoz ile baya pozitif basınçlı bir kasa oldu bende.Dışarıdan soğuk hava çektiriyorsan zaten öne takmakla aynı şey![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.