Şimdiki zaman tarih olarak geçebilir mi?

Sxtre

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
12th Gen Intel Core i5-12500h
NVIDIA GeForce RTX 3050 Tİ / Intel Iris Xe Graphics
24 GB / SODIMM, CRUCİAL 3000/6000 MHz Ram
Samsung 512 NVM M.2 SSD
Kingston KC3000 1 TB NMV M.2 SSD
Meslek
Müzik Prodüktörü
İnsan meraklı bir canlıdır, 100 yıl önce kendi türünün ne yaptığını merak eder, beyni bunun için tasarlanmıştır aslında, merak insanın büyük bir parçası. İnsanlığın, 100 yıl önce yaşayan insan varlığının ne yaptığını düşünmesi gayet normal bir şey yok ve çoğu abilerimin/ablalarımın, kardeşlerimin bunu düşündüğünü çok iyi biliyorum. Pekala şimdi şöyle düşünelim, biz geçmişi araştırıp merak ediyoruz, peki gelecek bizi araştırıp merak edecek mi? Eğer tarihe bakarsanız, tarih boyunca yapılan her hamlenin yazıldığını ve bunları gelecekte ki insanlar görmesini planlandığını anlayabilirsiniz.
Tarih ya tekerrürden ibaret ya da yeni sayfalar için açık bir yol. Peki asıl sorulması gereken soru, şu an yaşadığımız anlar 100 yıl belki de 300 yıl sonra konuşulacak mı?
Her şeyin suyu çıkarıldığı bu koca dönemde, kameralar ile yaşanan her olayın, insanların gözleri ile görebilecek seviyede kanıtlarının oluştuğu bu dönemde, gelecekte ki insanlar şu an yaşadığımız tarihi merak ederler mi? Tarihe meraklı olan dostlarım beni iyi anlar. Kesin cevaplara gerek olmadığını düşünüyorum, zaten olamaz. Teorilerinizi ortaya atabillir ve tartışabiliriz. Cevap gelmese bile yine de sağ olun.

işte asıl konu da o internet olduğu zaman insanlar zamanında merak ettikleri her şeyi görecekler, belki insanlık daha tembelleşecek bu yüzden belki de daha çok bencil olacak. Aslında ben şu an yaşadığımız yüzyılın kritik bir yüzyıl olduğunu düşünüyorum. büyük bir tarih, 1999 dan sonra bitmiş ve artık neredeyse teknoloji çağına geçilmiş, istenilen her şeye erişilebilen bir devirde, ne merak edilebilir ki?

Iron Mountain'i kastediyorunuz sanırım. Teyzem o şirkette çalışıyor.

Dunya gittikce yozlasiyor o yuzden gelecegin bu filmdekine benzer bir hal alacagini dusunuyorum.Bugunleri pek hatirlayacaklarini sanmiyorum.

Filmlere konu olan çoğu konu. Artık neredeyse ezberledik.
Mars'ı görür müyüz bilmem.
Filmlerde gösterilerinler gitgide gerçekleşiyor. Olanları anlamak için üstün zekalı olmaya gerek yok. Gittikçe artan nüfus hem dünya sağlığı için hem de insanların geleceği için tehlike oluşturuyor. Pandemi ile hız kazanan süreçte durum daha da belirginleşti. İşsizlik, kuraklık, küresel ısınma ve susuzluk her geçen gün dünya çapında artıyor. Ekonomisi güçlü olan ülkelerin bu durum karşında dayanma gücü daha fazla maalesef. Anı yaşayıp geçmek kadar saçma bir şeyi artık yapmamamız lazım. Mümkün olduğu kadar geleceği analiz edip önlemleri ve yaptırımları uygulamamız gerekiyor zira bu dediklerimi yapanlar günümüzde ya dünya devi ya da dünyadaki en zengin ailelerdir. Bugün üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenci olarak ben bile mümkün olduğu kadar analiz yapıyorum bundan 20 sene önceki sistemle günümüz sistemini karşılaştırınca bile fark ortaya çıkıyor. Bundan sonraki nesli yani gelecekteki çocuklarımızı hiç güzel günler beklemiyor maalesef.

Maalesef bunların hepsi doğru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…