Yusuf Alper Şahin
Kilopat
Daha fazla
Herkese merhaba. Olay 3 ay önce gözlük almamla başladı. Aslında daha önce de ailemin takıntı olarak bahsettiği şeyler vardı elimi daha sık yıkamak ve okuldan eve gelince telefon kabını yıkamam gibi. Tabi bildiğiniz gibi bunlar artık salgın döneminde normal gelmeye başladı. Asıl konuya dönersem, gözlüğü kullanmaya başladıktan sonra sağ tarafının yüzüme daha yakın olduğunu ara sıra sadece sağ kaşımda değmesiyle fark ettim. Etmez olaydım. 2 gün sonra aldığım yere gittim düzeltmeleri için. O sırada bunun düzeltilebilir bir şey olduğunu düşünüyordum. Optikçi tam anlamasa da bir şeyler yaptı fakat hala aynıydı. Bu durum o kadar canımı sıktı ki içimden 800 TL verdiğim gözlüğü kırasım geliyordu. Daha sonra dayanamadım ve gözlüğü değişim yaptım. Tabi yeni gözlükte aynı sonuç olunca nasıl şaşırdığımı tahmin edersiniz. Artık yüzümün asimetrik olduğunu düşünmeye başlamıştım. Yine de gözlükçüye (atasun optik) sağ olsunlar yine değişim yaptılar. Ancak sorun düzelmedi.
Sürekli gözlüğün çerçevesine odaklanıp sağ taraf daha mı yakın diye kontrol ediyordum, parmağımı gözlüğün alt kısmıyla yanağımın arasına getirip düzgün duruyor mu diye kontrol ediyordum. Tabi bu sırada elimle düzeltmeye çalışıyordum. Sonunda gözlüğü burundaki metal bacaklardan yanlışlıkla kırdım. Gözlüğü umutsuzca garantiye verdim ve yine, yeni, yeniden değişti. Şu an kullanıyorum gözlüğü fakat eğer bir şeyler çok odaklanmadıysam rahatsızlığım katlanılmaz hale geliyor. Ayrıca artık sadece bu değil burun ve kulak arkasındaki kısımların sağ sol olarak farklı hissettirmesi bile rahatsız ediyor. Haziran'da YKS'ye gireceğim ve ders çalışma rutinimi de çok olumsuz etkiliyor. Pazartesi günü psikiyatriye gideceğim fakat duyduğum kadarıyla ilaç veriyorlarmış genelde. Hangi ilacı veriyorlar bu durumda, ilaç işe yarıyor mu, yan etkileri neler, kullanmalı mıyım, başka çözüm yolları var mı? Merak ettiğim bunlar. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler.
Sürekli gözlüğün çerçevesine odaklanıp sağ taraf daha mı yakın diye kontrol ediyordum, parmağımı gözlüğün alt kısmıyla yanağımın arasına getirip düzgün duruyor mu diye kontrol ediyordum. Tabi bu sırada elimle düzeltmeye çalışıyordum. Sonunda gözlüğü burundaki metal bacaklardan yanlışlıkla kırdım. Gözlüğü umutsuzca garantiye verdim ve yine, yeni, yeniden değişti. Şu an kullanıyorum gözlüğü fakat eğer bir şeyler çok odaklanmadıysam rahatsızlığım katlanılmaz hale geliyor. Ayrıca artık sadece bu değil burun ve kulak arkasındaki kısımların sağ sol olarak farklı hissettirmesi bile rahatsız ediyor. Haziran'da YKS'ye gireceğim ve ders çalışma rutinimi de çok olumsuz etkiliyor. Pazartesi günü psikiyatriye gideceğim fakat duyduğum kadarıyla ilaç veriyorlarmış genelde. Hangi ilacı veriyorlar bu durumda, ilaç işe yarıyor mu, yan etkileri neler, kullanmalı mıyım, başka çözüm yolları var mı? Merak ettiğim bunlar. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler.