Simplify3D marlin kodları nereden bulunur?

Shamker07

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, herkese güzel pazarlar dilerim, benim çözemediğim 2 sorunum var. Ender3 V2 kullanıcısıyım, simplify3D de 2 adet gcode eklemek istiyorum.
  • Start komutunda baskıya başlamadan ufak bir nozzle ucu temizliği yapmak istiyorum yani baskı alanına gelmeden kenarda köşede püskürtme yapmak istiyorum.
  • Baskı işlemi biter bitmez nozzleyi yukarı kaldırıp sol ön tarafa almak istiyorum.

Bu 2 kodu nasıl bulabilirim ve ekleyebilirim yardımcı olur musunuz 🥰 @Siyah Martı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba
Start komutunda baskıya başlamadan ufak bir nozzle ucu temizliği yapmak istiyorum yani baskı alanına gelmeden kenarda köşede püskürtme yapmak istiyorum.
G90 ; set to absolute positioning - this line was added in case Cura doesn't include it by default
M82 ; set extruder to absolute mode - this line was added in case Cura doesn't include it by default (may not be needed)
G28 ; home all axes
; The lines below are to prep the nozzle before a print begins
G1 Z0.2 F1200 ; raise nozzle 0.2mm
G92 E0 ; reset extrusion distance
G1 Y1 ; move Y-Axis (bed) 1mm to prep for purge
G1 X100 E12 F600 ; move X-carriage 100mm while purging 12mm of filament
G92 E0 ; reset extrusion distance

Bu gcode örneğini kullanarak başlangıçta nozzle temizlemesi yapmasını sağlayabilirsin. Ben de benzeri bir kodu kullanıyorum. Yalnız yazıcının başlangıç kodu yerine filament gcode kısmında kullanıyorum.

Baskı işlemi biter bitmez nozzleyi yukarı kaldırıp sol ön tarafa almak istiyorum.

G90
G1 X1
G1 Y200

Bu gcode ile yatak sana doğru gelecek ve nozzle da solda kalacak. Eğer pozisyonlarını beğenmezsen x ve y değerlerini değiştirebilirsin.

Yukarıdaki linkte komutların açıklamaları ve tıklarsan detayı mevcut.

X, Y, Z'den sonra yazan değerler konumları belirtiyor. Senin istediğin nokta (x,y,z) için (0,0,0) ise ona göre değerleri değiştirebilirsin.

Tablada çoklu baskı aldığında, baskı sonunda nozülün ayarladığın son noktaya giderken baskılarına çarpması gibi bir durum olacaksa X,Y,Z değerlerini o baskı için değiştirebilirsin.

Temizlik için nozül ve tabla ısınana kadar akan filamenti uzun cımbızla almanı öneririm, nozzle fazla ısınmadan üzerindeki artık filament zarını da gene cımbızla bir iki hamlede temizleyebilirsin, ben bu işlem için profildekine ek olarak özel bir kod kullanmadım.

Cımbız olarak, yıllar önce Aliexpress'den aldığım anti statik tamir cımbızı kullandım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı