M mimar sinan Decapat Katılım 8 Ekim 2022 Mesajlar 30 Daha fazla Cinsiyet Erkek 14 Ekim 2022 #1 Dışarıda şimşek çakıyor. Bilgisayarda oyun oynamam zararlı mı? Son düzenleyen: Moderatör: 14 Ekim 2022
Yener K. Technopat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru Bin Çözüm, Bir Efsane Katılım 11 Mart 2020 Mesajlar 67.288 Makaleler 4 Çözümler 2.842 Yer Kocaeli Daha fazla Sistem Özellikleri Anakart: MSI Z590 Carbon Wi-Fi İşlemci: İ5 11600K Ekran Kartı: Gigabyte Auros RTX 2070 Super RAM: 2X16GB 3600 MHz Patriot Viper Blackout SSD: 2X1 TB Samsung 970 EVO Plus PSU: NZXT C750 Gold Modüler Cinsiyet Erkek 14 Ekim 2022 #2 Evet hocam. UPS falan yoksa kapatın. Yakında bir yere ola ki yıldırım falan düşerse anlık yüksek voltaj gelebilir. Kesinti de yaşanabilir. Artı 3 Eksi
Evet hocam. UPS falan yoksa kapatın. Yakında bir yere ola ki yıldırım falan düşerse anlık yüksek voltaj gelebilir. Kesinti de yaşanabilir.
serdarim35 Megapat Zamanın Tanığı Katılım 1 Haziran 2016 Mesajlar 1.596 Çözümler 7 Yer Afyonkarahisar Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Yurtiçi Kargo- Operatör 14 Ekim 2022 #3 Elektronik cihaz etkilenmesi kaçınılmaz dikkat edin. Artı 0 Eksi
M matmakif Megapat Zamanın Tanığı Katılım 28 Ağustos 2016 Mesajlar 2.331 Çözümler 40 Yer Kayseri 14 Ekim 2022 #4 mimar sinan dedi: Dışarıda şimşek çakıyor. Bilgisayarda oyun oynamam zararlı mı? Genişletmek için tıkla... Kesin bir şey yok ama zararlı olabilir, yıldırım sonucu bozulan pek çok elektronik cihaz var ama şans işi diyebiliriz. Örneğin birisi tüm fişleri çekmesine rağmen telefon hattından dolayı modemini kaybetmişti yanlış hatırlamıyorsam. Artı 0 Eksi
mimar sinan dedi: Dışarıda şimşek çakıyor. Bilgisayarda oyun oynamam zararlı mı? Genişletmek için tıkla... Kesin bir şey yok ama zararlı olabilir, yıldırım sonucu bozulan pek çok elektronik cihaz var ama şans işi diyebiliriz. Örneğin birisi tüm fişleri çekmesine rağmen telefon hattından dolayı modemini kaybetmişti yanlış hatırlamıyorsam.
Attacksaw Megapat Zamanın Tanığı Katılım 17 Nisan 2017 Mesajlar 3.690 Makaleler 12 Çözümler 16 14 Ekim 2022 #5 mimar sinan dedi: Dışarıda şimşek çakıyor. Bilgisayarda oyun oynamam zararlı mı? Genişletmek için tıkla... Burası da yağmur yağıyor, şimşek çakıyor. Artı 0 Eksi
mimar sinan dedi: Dışarıda şimşek çakıyor. Bilgisayarda oyun oynamam zararlı mı? Genişletmek için tıkla... Burası da yağmur yağıyor, şimşek çakıyor.
Pigeon Lord Hectopat Katılım 12 Ocak 2021 Mesajlar 1.016 Çözümler 4 Yer Istanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek 14 Ekim 2022 #6 Şimşeğin enerjisi senin bilgisayarının enerjisini hissedip çakabilir her önleme karşı kapatmanızda fayda var. Artı 0 Eksi
Şimşeğin enerjisi senin bilgisayarının enerjisini hissedip çakabilir her önleme karşı kapatmanızda fayda var.
Attacksaw Megapat Zamanın Tanığı Katılım 17 Nisan 2017 Mesajlar 3.690 Makaleler 12 Çözümler 16 14 Ekim 2022 #7 Arkadaşlar bu dediğiniz olay apartmana yıldırım düşmesiyle gerçekleşir mantıken değil mi? 1 km ötedeki yıldırım düşmesi bana zarar verebilir mi? Artı 0 Eksi
Arkadaşlar bu dediğiniz olay apartmana yıldırım düşmesiyle gerçekleşir mantıken değil mi? 1 km ötedeki yıldırım düşmesi bana zarar verebilir mi?
borisyeisar Megapat Zamanın Tanığı Katılım 15 Haziran 2020 Mesajlar 7.332 Makaleler 7 Çözümler 62 Yer İstanbul 14 Ekim 2022 #8 Çıkabilecek sıkıntıları yukarıda belirtmişler zaten. Bana mı denk gelecek diyip oynamaya devam etmeyin. Bir yerde bol şimşekli yağmur yağdıktan sonraki gün hemen bilgisayar bozuldu konusu açılıyor forumda. Attacksaw dedi: Arkadaşlar bu dediğiniz olay apartmana yıldırım düşmesiyle gerçekleşir mantıken değil mi? 1 km ötedeki yıldırım düşmesi bana zarar verebilir mi? Genişletmek için tıkla... Elektrik dağıtım hatlarına gelirse verir. Adı tam aklıma gelmedi, mahallelerde çok var. Artı 0 Eksi
Çıkabilecek sıkıntıları yukarıda belirtmişler zaten. Bana mı denk gelecek diyip oynamaya devam etmeyin. Bir yerde bol şimşekli yağmur yağdıktan sonraki gün hemen bilgisayar bozuldu konusu açılıyor forumda. Attacksaw dedi: Arkadaşlar bu dediğiniz olay apartmana yıldırım düşmesiyle gerçekleşir mantıken değil mi? 1 km ötedeki yıldırım düşmesi bana zarar verebilir mi? Genişletmek için tıkla... Elektrik dağıtım hatlarına gelirse verir. Adı tam aklıma gelmedi, mahallelerde çok var.
Pigeon Lord Hectopat Katılım 12 Ocak 2021 Mesajlar 1.016 Çözümler 4 Yer Istanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek 14 Ekim 2022 #9 Attacksaw dedi: Arkadaşlar bu dediğiniz olay apartmana yıldırım düşmesiyle gerçekleşir mantıken değil mi? 1 km ötedeki yıldırım düşmesi bana zarar verebilir mi? Genişletmek için tıkla... Çoğu apartmanda topraklama vardır ortadaki metalden direkt binanın altındaki toprağa dağılır şimşeğin enerjisi. Ve hayır sana zarar vermez. Artı 0 Eksi
Attacksaw dedi: Arkadaşlar bu dediğiniz olay apartmana yıldırım düşmesiyle gerçekleşir mantıken değil mi? 1 km ötedeki yıldırım düşmesi bana zarar verebilir mi? Genişletmek için tıkla... Çoğu apartmanda topraklama vardır ortadaki metalden direkt binanın altındaki toprağa dağılır şimşeğin enerjisi. Ve hayır sana zarar vermez.
R.B.D Gigapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 28 Haziran 2013 Mesajlar 4.798 Çözümler 42 14 Ekim 2022 #10 Yener K. dedi: Evet hocam. UPS falan yoksa kapatın. Yakında bir yere ola ki yıldırım falan düşerse anlık yüksek voltaj gelebilir. Kesinti de yaşanabilir. Genişletmek için tıkla... Hocam yine insanların iyiliğini düşünüp onlara yardımcı olmak adına ışık dolu bir patika izliyorsunuz. Değerli ve nitelikli olan @Yener K. ustamızın dediği gibi anlık bir yıldırım sisteminizi mangal partisine çevirebilir @mimar sinan hocam. Bu bağlamda hususi olarak koruma planı almak, sistemi kapatıp elektriği kesmek esastır. Saygılarımla. Artı 0 Eksi
Yener K. dedi: Evet hocam. UPS falan yoksa kapatın. Yakında bir yere ola ki yıldırım falan düşerse anlık yüksek voltaj gelebilir. Kesinti de yaşanabilir. Genişletmek için tıkla... Hocam yine insanların iyiliğini düşünüp onlara yardımcı olmak adına ışık dolu bir patika izliyorsunuz. Değerli ve nitelikli olan @Yener K. ustamızın dediği gibi anlık bir yıldırım sisteminizi mangal partisine çevirebilir @mimar sinan hocam. Bu bağlamda hususi olarak koruma planı almak, sistemi kapatıp elektriği kesmek esastır. Saygılarımla.