Şimşek çakarken bilgisyar kullanmak zararlı mı?

Evet hocam. UPS falan yoksa kapatın. Yakında bir yere ola ki yıldırım falan düşerse anlık yüksek voltaj gelebilir. Kesinti de yaşanabilir.

Dışarıda şimşek çakıyor. Bilgisayarda oyun oynamam zararlı mı?
Kesin bir şey yok ama zararlı olabilir, yıldırım sonucu bozulan pek çok elektronik cihaz var ama şans işi diyebiliriz.

Örneğin birisi tüm fişleri çekmesine rağmen telefon hattından dolayı modemini kaybetmişti yanlış hatırlamıyorsam.

Çıkabilecek sıkıntıları yukarıda belirtmişler zaten. Bana mı denk gelecek diyip oynamaya devam etmeyin. Bir yerde bol şimşekli yağmur yağdıktan sonraki gün hemen bilgisayar bozuldu konusu açılıyor forumda.

Arkadaşlar bu dediğiniz olay apartmana yıldırım düşmesiyle gerçekleşir mantıken değil mi? 1 km ötedeki yıldırım düşmesi bana zarar verebilir mi?
Elektrik dağıtım hatlarına gelirse verir. Adı tam aklıma gelmedi, mahallelerde çok var.

Arkadaşlar bu dediğiniz olay apartmana yıldırım düşmesiyle gerçekleşir mantıken değil mi? 1 km ötedeki yıldırım düşmesi bana zarar verebilir mi?
Çoğu apartmanda topraklama vardır ortadaki metalden direkt binanın altındaki toprağa dağılır şimşeğin enerjisi. Ve hayır sana zarar vermez.

Evet hocam. UPS falan yoksa kapatın. Yakında bir yere ola ki yıldırım falan düşerse anlık yüksek voltaj gelebilir. Kesinti de yaşanabilir.

Hocam yine insanların iyiliğini düşünüp onlara yardımcı olmak adına ışık dolu bir patika izliyorsunuz. 🤌🏼🙏🏼

Değerli ve nitelikli olan @Yener K. ustamızın dediği gibi anlık bir yıldırım sisteminizi mangal partisine çevirebilir @mimar sinan hocam. ☝🏼

Bu bağlamda hususi olarak koruma planı almak, sistemi kapatıp elektriği kesmek esastır. 🥶

Saygılarımla. 🌹

Technopat Haberler

Geri
Yukarı