Şınav çekerken titreme normal midir?

Isınmadan yapıyorsanız normaldir . Vücut kan dolaşımı ben spor yapacağım moduna sokmalisiniz .
Birden kan basıncı ve kasların ani hareketi ile vücut şaşırıyor .
En iyi yöntem yürümek , yürüyüş sonrası esneme hareketi yapılır .
Havadan armut elma toplamak , ayak ucuna dokunmaya çalışmak .
Kürek çekme hareketleri vs.
Isinma sonrası deneyin sadece nefes sorunu olur titreme olmaz .

Isınmadan yapıyorsanız normaldir. Vücut kan dolaşımı ben spor yapacağım moduna sokmalisiniz.
Birden kan basıncı ve kasların ani hareketi ile vücut şaşırıyor.
En iyi yöntem yürümek, yürüyüş sonrası esneme hareketi yapılır.
Havadan armut elma toplamak, ayak ucuna dokunmaya çalışmak.
Kürek çekme hareketleri vs.
ısinma sonrası deneyin sadece nefes sorunu olur titreme olmaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eye of the tagger müziği açıp 1 kova Buz'a elini sokmak.
Spor budur.

Dosya Ekleri

• images (12).jpeg
    images (12).jpeg
    36 KB · Görüntüleme: 52
Yani salona gitmeden önce hangi hareketlerle ısınmalıyım? Boy 1.65, kilo 48
Ben direkt salona yazılmanızı ve programı yapacak hocalara daha önce hiç gitmediğinizi belirtmeniz taraftarıyım. Şu anki kendi ısınma programım şu şekilde oluyor;
Aslında çok basit. O günkü programımı yapmadan evvel en az 5 dakika bisiklet çeviriyorum. İlk okulda beden eğitimi derslerini hatırlayın, omuzları dairesel bir şekilde ileri geri çeviriyorduk. Daha sonra 2-3 kilo ağırlıklarla 3 farklı omuz hareketi yapıyorum. Yana açma, yukarı kaldırma ve öne kaldırma diyeyim. Zaten en temel omuz hareketleridir, öğrenirsiniz. Daha sonra 1-2 dakika dinlenip, o gün hangi hareketi çalışacaksam, örneğin sırt, onun düşük kilo tekrarlarını yapıyorum. Sonrasında ise programımı uyguluyorum. Omuzlarımı bu denli çalıştırmamın sebebi ise, itme ve çekme olan tüm hareketlerde omuzlarımızı kullanıyoruz. Ayrıca tekrar sakatlık yaşamak istemiyorum :)

Vücut ağırlığı ile yapılan hareketler çoğunlukla zorludur. Buna örnek olarak triceps dips, pull up, chin up vs. verilebilir. Şınav bunlardan daha kolay ama.

Titreme normaldir, 5 tanede zorlanıyorsanız başlangıç seviyesindesinizdir ve şu ana kadar da çok zorlayıcı sporlar yapmamışsınızdır muhtemelen. Yapa yapa alışacaksınız.

Ağrı da normal, sorun değil. Başlarda hamlık ağrısı olur böyle. Spor öncesi güzel ısının, ağrınız varsa bile geçtiğini hissedeceksiniz.

Hocam, hamlık olmasın? :D

İkisi de olur fark etmez :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı