Sınav için ezber yapmak

Tumerx

Decapat
Fakat ezber yapamıyorum. 6 sayfa ezber yapmam lazım, okuyorum okuduğumu unutuyorum. Ne yapmam lazım? Fotoğraftaki gibi 5 tane daha düşünün sınav 3 sayfa olacakmış.

1542652816974.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Umarım bir gün bu ezberci sistemden vazgeçeriz. Geçmek için mecbursunuz ezberlemeye sanırım terim hepsi. Yazarak çalışmayı deneyin. Ezber gerektiren çoğu şeyi öyle halletmiştim, hâlâ aynı taktiği kullanırım. Gerekirse 50 kere yazın. Tek tek değil gruplayarak yazarsanız daha çok işinize yarayabilir.

Yazarak ezberlebilirsin. Notların akşam'dan 1 kere kendin yaz ve sabah kalktığında bir kere daha yaz ve 5-10 defa oku. Ezberin orta derece ise %80 ezberlersin. Ezberin kötüyde bu durumu bir kaç defa tekrarla.

Parçalara bölerek çalışmaya başla. Parçalardan bütüne daha çabuk ilerlediğini göreceksin. Parçalara ayırırken kendine bir kriter koyup ayırmaya başlamalısın. Bu teknikle ezberlediğim ne notlar vardı.

Allahtan mühendislik öğrencisiyim kitap defter açık giriyoruz gerçi yinede geçemiyoruz ama ezberleyip kalmaktan iyidir. Önerim kendin boş sayfaya yaz, yazdıklarını bir iki kez oku sınavda çıkınca aklına gelir zaten mesela dersin bunu sayfanın en altına yazmıştım düşününce gelir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı