Sınav kötü geçtiği için babanın kötü davranmaya hakkı var mı?

RGBDelisiBiri

Decipat
Makaleler
1
Yer
İstanbul/Avrupa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Nvidia MX130
İntel Core İ5 10.Nesil
Meslek
Ögrenci
Merhaba, ben 7.sınıfa gidiyorum ve babamın yaptıkları hakkında biraz konuşmak istiyorum.
Bugün sosyal sınavı olduk. Hocanın sorduğu soruların yarısı,  anlatmadığı konulardan. Eve geldiğimde babam sınavımın nasıl geçtiğini sordu. Ben de iyi geçti deyip geçiştirdim. Tekrar sorduğunda ise 2 boşum olduğunu söyledim. Babam 'yazıklar olsun sana' anlamına gelecek sözler kullandı ve ardından şu sözleri söyledi:
"O telefonu bir daha göremezsin, bilgisayarını da alacağım, dershaneden kaydını da silindireceğim, başka okula göndereceğim, seni döveceğim!"
Sizce bunları yapmaya hakkı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hakkı yok desek ne yapacaksın? Yaptığı şey doğru değil ancak biz bir şey yapamayız. Belki anlık bir sinirle söylemiştir, fazla gözüne gözükmemeye çalış.

Kesinlikle yok bir sınavdan dolayı tüm eğitimini bitiremez,dövemez vs. cahiliye döneminden çıktık artık.

Kardeşim ben 29 yaşındayım. Hayat gerçekten o kadar çok zor ki. Babanın bunları söylemesi tabi ki hoş değil ama kesinlikle senin kötülüğünü düşünmediğini bil. Ne babalar var biliyor musun çocuğunun yüzüne bakmayan. Başarılı mı başarısız mı umrunda olmayan. Çocuğunu takmayan. İstersen git babanla konuş. Baba ben daha iyisini yapmaya çalışacağım. Hoca sıkıntılı yerlerden soru sordu. Sen bana güvenirsen yanımda olursan daha iyisini yapabilirim baba de.

Hiçbir öğretmen anlatmadığı konudan soru sormaz. Bu bizim de zamanında kullandığımız bir bahane fakat senin o konuyu dinlememiş olman hocanın anlatmadığı anlamına gelmez. Babanın tavrı ise tabi ki olması istenmeyen bir şey fakat senin bütün eğitim masrafını karşılayan bir insanın karşılığında senden başarı beklemesi ve göremediğinde en azında sitem etmesi de beklenmeyecek bir şey değil. Tabi dövme kısmını tasvip etmek mümkün değil ki kanunen de suçtur...

Bunları ergenlik ateşi ile yazıyorsunuz hocam. Merak etmeyin hiç bişey olmayacak. Bir kaç sene sonra bu konuyu görürseniz kendinizden utanıp sırıtacaksınız.

Sınavdan iyi alınca oğlunun/kızının iyi olduğunu düşünenler var. Belki kopya çekerek yaptı ya da hoca soruların cevabını verdi diye düşünen yok. Tabii senin baban ne düşünceyle kötü davrandı sana bilemeyiz ama her türlü kötü bir şey. Belki gerçekten senin iyi olmanı istemiş olabilir, ya da çoğu ailenin yaptığı gibi başkaları ile karşılaştırma konusu.

İyi puan alman, her zaman için iyi bir eğitim aldığın anlamına gelmez. Okumak, cahilliği almaz sözü gibi.

Boşver sinirle söylemiştir, ayrıca arkadaşların dediği gibi bizim düşündüğümüz şeylerin önemi yok, babanla senin aranda.

Bir sınav notu ne kadar zeki olduğunu göstermiyor, kafana takma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…