Sınav notlarım çok düşük geldi

Cicenes35

Hectopat
Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar. Bu yıl 9. sınıfa geçtim ancak notlarım çok kötü geldi. Her gün iki sınav birden olduğu için her gün 2 sınava çalışmak zorunda kalıyorum. Fizikten 31, kimyadan 51, matematikten 31, coğrafyadan 40, din kültüründen 45 aldım. Ne yapacağımı bilmiyorum, bu yıl sınıfta kalmak istemiyorum. Düzelir mi bu saatten sonra? Her gün 2 sınav olduğu için her gün 2 sınava çalışmam gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Bu yıl 9. sınıfa geçtim ancak notlarım çok kötü geldi. Her gün iki sınav birden olduğu için her gün 2 sınava çalışmak zorunda kalıyorum. Fizikten 31, kimyadan 51, matematikten 31, coğrafyadan 40, din kültüründen 45 aldım. Ne yapacağımı bilmiyorum, bu yıl sınıfta kalmak istemiyorum. Düzelir mi bu saatten sonra? Her gün 2 sınav olduğu için her gün 2 sınava çalışmam gerekiyor.

Normaldir liseye adapte olursun yavaş yavaş ancak konuları kaçırmamaya çalış özellikle matematikte. Bir konuyu kaçırınca diğerlerinden hiçbir şey anlamıyorsun çöğu birbiriyle bağlantılı moralini bozma çalışmaya devam et.

Daha önceden çalışmalısın. Bende bu duruma düşüyordum. Eğer amacın geçmek ise, sözlü notlarını fazlası ile yüksek tutmaya çalış. Eğer amacın yüksek not ise, daha önceden verimli çalışmaya başlamalısın. Liseye yeni başlamanın da etkileri var tabi ki. Sadece panik yapma.

Düzelir hocam canınızı çok sıkmayın. Ama belli ki derslerinize ekstra özen göstermeniz gerek. Son güne bırakmadan, sınav haftasına en az 1 hafta varken sağlam çalışmaya başlarsanız daha verimli olur bence.

Dostum liseye daha yeni başlamışsın ilk sınavların bunlar normal, bu yollardan hepimiz geçtik ben hiç unutmam fizik'ten 36 almıştım aileme söyleyememiştim bir de her gün 2 sınav olması normal üniversite'ye gidince de böyle olacak hatta alttan dersin varsa 3-4 sınav olur. Son güne bırakma anlayarak çalış notların düzelir.

Bir de matematikle edebiyat notlarını ve genel olarak hocalarla aranızı iyi tutun. Bu derslerden yüksek gelicek sözlü ortalamanızı güzel yükseltir.

Bir de matematikle edebiyat notlarını ve genel olarak hocalarla aranızı iyi tutun. Bu derslerden yüksek gelecek sözlü ortalamanızı güzel yükseltir.

Edebiyatçı ile aram iyi edebiyattan da 85 alarak geçtim. Matematikçi ile de aram iyi arada sohbet ediyoruz. Sadece notlarım çok kötü geldi.

Edebiyatçı ile aram iyi edebiyattan da 85 alarak geçtim. Matematikçi ile de aram iyi arada dohbet ediyoruz sadece notlarım çok kötü geldi.
O zaman sayısala daha çok zaman harcamanız iyi olur. Sözel de okuyunca yine az çok yapabilirsiniz ama sayısal uzun süreli emek istiyor. Son günlere bırakmamak lazım çalışmayı.

Hocam ders çalışmak günü kurtarmak için değil ve bununla yakaramazsın. Düzgünce dersini çalışmıyorsam düşük alacaksın bu kadar basit.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı