Sınav notlarım çok düşük

Made In Turkey

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhabalar abilerim ablalarım. Ben bir 9.sınıf öğrencisiyim ve sizden biraz akıl almaya geldim. Başlıktan da anlayacağınız gibi sınav notlarım çok düşük. Çok çalışıyorum gece çalışıyorum sabah sınava gitmeden önce de çalışıyorum ama olmuyor. Saatlerimi ders kitapları arasında harcıyorum internette videolar izliyorum ama hiçbir şeye yaramıyor. İnternetten etkili ders çalışma yöntemlerini de izledim ama birşey değiştirmedi. Saatlerce ders çalışıyorum tüm konuların detaylarına kadar iniyorum. Ama sınavdan 37 alıyorum ve Sadece 1 video izlemiş öğrenci 70 alıyor. 8.sınıfa kadar notlarım 70-80-90-100 arasıydı. Çok nadir düşük not alıyordum. Ama şu anda öyle bir şey içerisindeyim ki notlarım 40 bile olmuyor. Kuzenlerim ve sınıf arkadaşlarım her daim benden yüksek not alıyorlar. Tüm derslere katılıyorum 30'lu notlar alıyorum ama derse hiç girmeyen öğrenci 60-70 alıyor. Bazen kendimden şüphe ediyorum acaba ben mi çok aptalım diye. Üstelik annem de çok üzülüyor. Notlarımı yükseltmek için en azından 60 yapabilmek için ne yapmalıyım?

Heyecan ve stres yapma. Her daim mutlu ol ve aynanın karşısına geç "Başarabilirim" de. Sınavda sürekli saatlere bakma. Soruya odaklan. Kitap oku, paragraf çözerek anlama kabiliyetini geliştir.

Merhabalar abilerim ablalarım. Ben bir 9.sınıf öğrencisiyim ve sizden biraz akıl almaya geldim. Başlıktan da anlayacağınız gibi sınav notlarım çok düşük. Çok çalışıyorum gece çalışıyorum sabah sınava gitmeden önce de çalışıyorum ama olmuyor. Saatlerimi ders kitapları arasında harcıyorum internette videolar izliyorum ama hiçbir şeye yaramıyor. İnternetten etkili ders çalışma yöntemlerini de izledim ama bir şey değiştirmedi. Saatlerce ders çalışıyorum tüm konuların detaylarına kadar iniyorum. Ama sınavdan 37 alıyorum ve sadece 1 video izlemiş öğrenci 70 alıyor. 8.sınıfa kadar notlarım 70-80-90-100 arasıydı. Çok nadir düşük not alıyordum. Ama şu anda öyle bir şey içerisindeyim ki notlarım 40 bile olmuyor. Kuzenlerim ve sınıf arkadaşlarım her daim benden yüksek not alıyorlar. Tüm derslere katılıyorum 30'lu notlar alıyorum ama derse hiç girmeyen öğrenci 60-70 alıyor. Bazen kendimden şüphe ediyorum acaba ben mi çok aptalım diye. Üstelik annem de çok üzülüyor. Notlarımı yükseltmek için en azından 60 yapabilmek için ne yapmalıyım?

Kanka takma, çalışabildiğin kadar yap rahat ol.

Bak kaptan bu işin ayıbı yok..
Dersleri iyi olan arkadaşlarına yapış birlikte ders çalışma konusunda. Belki yönteminde hata vardır onlardan taktikler öğrenirsin. Ama yapacağın en önemli şey kendine bu 60, 70 yada 100 alan kişileri rakip olarak görmemek. Senin hedefin onları geçmek değil sınıfı geçmek.

Bak kaptan bu işin ayıbı yok..
Dersleri iyi olan arkadaşlarına yapış birlikte ders çalışma konusunda. Belki yönteminde hata vardır onlardan taktikler öğrenirsin. Ama yapacağın en önemli şey kendine bu 60, 70 yada 100 alan kişileri rakip olarak görmemek. Senin hedefin onları geçmek değil sınıfı geçmek.
Sınıfı geçmek de olmasın bence, rakip rakiptir sonuçta.

Merhabalar abilerim ablalarım. Ben bir 9.sınıf öğrencisiyim ve sizden biraz akıl almaya geldim. Başlıktan da anlayacağınız gibi sınav notlarım çok düşük. Çok çalışıyorum gece çalışıyorum sabah sınava gitmeden önce de çalışıyorum ama olmuyor. Saatlerimi ders kitapları arasında harcıyorum internette videolar izliyorum ama hiçbir şeye yaramıyor. İnternetten etkili ders çalışma yöntemlerini de izledim ama birşey değiştirmedi. Saatlerce ders çalışıyorum tüm konuların detaylarına kadar iniyorum. Ama sınavdan 37 alıyorum ve Sadece 1 video izlemiş öğrenci 70 alıyor. 8.sınıfa kadar notlarım 70-80-90-100 arasıydı. Çok nadir düşük not alıyordum. Ama şu anda öyle bir şey içerisindeyim ki notlarım 40 bile olmuyor. Kuzenlerim ve sınıf arkadaşlarım her daim benden yüksek not alıyorlar. Tüm derslere katılıyorum 30'lu notlar alıyorum ama derse hiç girmeyen öğrenci 60-70 alıyor. Bazen kendimden şüphe ediyorum acaba ben mi çok aptalım diye. Üstelik annem de çok üzülüyor. Notlarımı yükseltmek için en azından 60 yapabilmek için ne yapmalıyım?
Orta okuldan liseye geçtiğimde bende aynen bu durumu yaşamıştım :D Okul kurslarına git

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı