Sınav senesi spor yapmak mantıklı mı?

Fearless0600

Decipat
Daha fazla  
Merhaba, bu yıl YKS'de 85k sıralama yaptım ama istediğim sıralama gelmediği için mezuna bıraktım. Sorum şu: Geçen sene kütüphaneye hep arabayla gidip geliyordum. 1 yıl boyunca hiç yürümedim bile diyebilirim. Bunun bana getirisi, normal olarak 78 kilodan 90 kiloya çıktım ve sınava kalan son aylarda mental olarak kötü durumdaydım. Bu yıl kütüphaneye yürüyerek gitmeyi düşünüyorum. Kütüphane uzak ama her sabah 1 saat yürüyüşün iyi geleceğini düşünüyorum. Sizce vakit kaybı mı olur yoksa gerekli mi? Kütüphanenin uzaklığı 5.5 km, gidiş geliş her gün 10 km’den fazla yürüyüş anlamına geliyor. 2 saat civarı yürüyüşe gidecek. Sizce vakit kaybı mı olur? Hedefim sayısal 5k. Gym’e de gitmeyi düşündüm de o kadar vaktim olmaz gibi. Konu eksiğim falan pek yok, bu yıl deneme odaklı gideceğim. Fikir verirseniz sevinirim.

1 gün 24 saat 8 saat uysanız 16 saat kalır kalan 16 saatin 2 saatini Gym'e ayırsanız 12 saatte ders çalışıp günün kalan 2 Saati'de bir şeyler izlemek olsa yeter bence.

Sorular:
1 saat yürüyüşün iyi geleceğini düşünüyorum
Cevap: doğru iyi gelir yol uzun kardiyo niyetine.

Evde vücut yapılır mı?
Cevap: 2 adet dambılla bir yere kadar gelinebilir sonrası yetmeyecektir salon şart.

Benim de geçen sene kütüphaneye yürümem 8 km sürüyordu gelişte o kadar sürdüğü için spor yapmak yerine sadece her sabah yürüyerek gittim zorunda kalmadıkça otobüse binmedim, sende öyle dene istersen sonuçta vücut harekete geçiyor.

1 gün 24 saat 8 saat uysanız 16 saat kalır kalan 16 saatin 2 saatini Gym'e ayırsanız 12 saatte ders çalışıp günün kalan 2 Saati'de bir şeyler izlemek olsa yeter bence.

sorular:
1 saat yürüyüşün iyi geleceğini düşünüyorum.
cevap: doğru iyi gelir yol uzun kardiyo niyetine.

Evde vücut yapılır mı?
cevap: 2 adet dambılla bir yere kadar gelinebilir sonrası yetmeyecektir salon şart.

Hocam amacım zaten vücut yapmaktan ziyade bu süreçte aşırı kilo alıp psikolojik baskı oluşturmasını engellemek adına tempolu yürüyüş mantıklı geldi.

Benim de geçen sene kütüphaneye yürümem 8 km sürüyordu gelişte o kadar sürdüğü için spor yapmak yerine sadece her sabah yürüyerek gittim zorunda kalmadıkça otobüse binmedim, sende öyle dene istersen sonuçta vücut harekete geçiyor.

Hocam sizin bayağı uzunmuş :) peki sınavınız nasıl geçti hedefiniz geldi mi? Ben dereceye oynamaya yönelik çalışacağım ama vücut sağlam olmayınca bir süreden sonra kafa da patlak veriyor. Geçen sene çok bunalmıştım son zamanlarda bu yıl belki düzenli yürüyüş iyi gelir diye düşündüm.

Hocam amacım zaten vücut yapmaktan ziyade bu süreçte aşırı kilo alıp psikolojik baskı oluşturmasını engellemek adına tempolu yürüyüş mantıklı geldi.
Bu güneş sıcağında bile deli ter dökersiniz fakat öyle 1 saat yürüdüm yağlarım eriyecek hemen gibi bir şey aklınıza gelmesin beslenme çok önemli bir faktör bu durumda.

Bu güneş sıcağında bile deli ter dökersiniz fakat öyle 1 saat yürüdüm yağlarım eriyecek hemen gibi bir şey aklınıza gelmesin beslenme çok önemli bir faktör bu durumda.

Hocam zaten şu an 90 kiloyum boyum uzun pek sırıtmıyor. Ama en azından biraz korumak ve olabilirse 5 kg civarı daha verip bu seneyi kapatmak istiyorum. Zaten üniversiteye gidince düzenli salona gideceğim. Eğer 100-110'lara çıkarsa o kiloları sonradan vermekte çok zor olacak ondan dolayı bu yıl biraz hareketli bir yaşama geçeyim diyorum

Hocam zaten şu an 90 kiloyum boyum uzun pek sırıtmıyor. Ama en azından biraz korumak ve olabilirse 5 kg civarı daha verip bu seneyi kapatmak istiyorum. Zaten üniversiteye gidince düzenli salona gideceğim. Eğer 100-110'lara çıkarsa o kiloları sonradan vermekte çok zor olacak ondan dolayı bu yıl biraz hareketli bir yaşama geçeyim diyorum
Mantıklı bir karar olur zaten en çok yağ yakımını körükleyen şeylerden biri de kardiyodur günlük hayatımızda çok sabit olduğumuzda kilo alıyoruz otomatikmen.

Ben sınav dönemimde fitnessa başlamıştım ve açıkçası çok problem yaşamadım. Tabii spor yapmak benim hep aklımda olan bir şeydi ama pandemi vb. derken ertelemek zorunda kalmıştım. Siz eğer sadece kütüphaneye giderken yürüyüş yapacaksanız bu sıcaklar bitince kesinlikle yapın :D

Vakit kaybı gibi gelsede seninde dediğin gibi gün içinde düzene koyulursa yürüyüş yapılabilir ve yapılmasıda kesinlikle lazım zaten

Sınav senesi olduğu için hayati faaliyetlerini sınırlamak zorunda değilsin hatta ne olursa olsun sınırlamamalısın. Ben bunun çok zararını gördüm, Allah'tan genç yaştayım ve kurtarılabilecek seviyedeyim.

Sınav senesinde ders adına yapman gereken tek şey uyku düzenini ayarla, sabah erken ders çalış ve akşam yemeğinden sonra çalışma. Sporunu, arkadaşlarla eğlenmeni, oyun oynamayı, film-dizi izlemeni de o saatlerden sonra yaparsın. Spor önemlidir sağlık için, ahir zamanda olsan bile yap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı