under_bogac
Decapat
Daha fazla
8. sınıfa yeni geçtim. Çok kolay olmayacağının farkındayım. Ödevlerimi yapıyorum, test çözüyorum ama hala ben aileme bilgisayar bağımlısı olmadığıma inandıramıyorum. Yani siz gidin annenizin sizi kayıt ettirdiği 8. sınıf Online derse girin, babanız gelsin size "oyun oynama!" diye bağırsın, oynamadığınızı söylediğinizde ise sanki yenilgisini kabul etmiş gibi çekip gitsin. Daha demin bunu yaşadım. Biliyorum yasaklanması gerekiyor sonuçta büyük bir ulusal sınav ve geleceğimizi önemli bir oranda etkilediği için disiplin önemli tabii ki ama babanın ailecek yemek yerken bile "amele gibi çalışacaksınız!" demesi. En sonunda ben de ona söyledim "baskı yapıyorsun!" diye ve verdiği cevap biz hiç hayatımızda baskı görmemişiz, amele gibi kazanacaksınız cümlesi de bir öğütmüş. Annem okula gittiğinde müdür annemin ayağına gidiyor derslerimde o kadar başarılıyım. Ne kadar başarılı olduğumu bilip de her gün psikolojik baskı uygulanması benim zoruma gidiyordu ama son dönemde her gün bu baskıyı tekrarladığı için artık LGS motivasyonum "babama kimin amele olduğunu göstermek." oldu o kadar sinirim bozuk. Sonuçta sen öğüt veriyorum ayağında üstü kapalı bir şekilde sövüyorsun. Bıktım. Hayat zevkim kalmadı. Anlat anlat inanmıyorlar. Mouse kaydırsam oyun oynamış oluyorum. Her şey tatsız geliyor ve hayatımın farkına varamıyorum. Bazen çözeceğim testleri bana PDF atıyorlar, bilgisayardan çözünce "bağımlı" oluyorum. Daha okulum başlayalı 1 hafta oldu ve artık oyun videosu izlediğimi görse bile kızıyor. Annem biraz daha yumuşak, dertlerimi dinleyen, testlerimi çözünce bilgisayar oynamama izin veren, konuları anlamadığımda bana anlatan bir kişilik. LGS yılı olduğu için pazar günleri belki 1 saat izin bile verebilirim diyor kafamın dağılması için. Benim isteğim de böyle olması. Hiç motive etmeyen ve sadece baskı yapan, hastalanırsak hasta olduğumuz için bağıran (hastane para demek) bir diktatörden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim yardım edin. LGS bittiğinde iyi bir sonuç alırsam babamın patronuna sistem kurdurtup içine oyun yükleyip babamın önünde sabahlara kadar oynayacağım
Son düzenleme: