Sınav stresi ile nasıl başa çıkılır?

Mr.White_01

Femtopat
Daha fazla  
Ailem ben LGS'yi kazanayım diye bana her ay en az 9.000 TL harcıyorlar. Ama ben çalışmıyorum. Nedenini bilmiyorum ancak deneme çözdüğümde hep kötü yapıyorum ve bu beni çok strese sokuyor. Ayrıca ben bu paranın hakkını veremediğimi düşünerek harcanan paranın boşa gittiğini düşündükçe çok kötü hissediyorum. 1-2 ay önce Türkçe'den 15-13 arası netler yapardım. Şimdi ise bir düşüş yaşadım 11 nete düştüm. Matematikten özel ders alıyorum ama pek verim alamıyorum ve aklıma hep "LGS'yi kazanamazsam işsiz kalırım" gibi düşünceler geliyor. Çok daralmış hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ailem ben LGS'yi kazanayım diye bana her ay en az 9.000 TL harcıyorlar. Ama ben çalışmıyorum. Nedenini bilmiyorum ancak deneme çözdüğümde hep kötü yapıyorum ve bu beni çok strese sokuyor. Ayrıca ben bu paranın hakkını veremediğimi düşünerek harcanan paranın boşa gittiğini düşündükçe çok kötü hissediyorum. 1-2 ay önce Türkçe'den 15-13 arası netler yapardım. Şimdi ise bir düşüş yaşadım 11 nete düştüm. Matematikten özel ders alıyorum ama pek verim alamıyorum ve aklıma hep "LGS'yi kazanamazsam işsiz kalırım" gibi düşünceler geliyor. Çok daralmış hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Psikolojinizi düzeltip başaracağım hissi ile girmeniz gerek sınava. Kendini derslere motive edip biraz verim almaya çalış hocalardan. Soru çözerken kendini soruya ver paragraf çöz bolca türkçe için.

LGS sadece 8. sınıf konularıyla olduğu için yapamadığınız konulara çalışın ve full soru çözün son ay da geçmiş LGS'lerin hepsini çözersiniz analiz yaparsınız sınava girersiniz. Ailenizi hayal kırıklığına uğratmamak bile çalışmak için bir motivasyon.

Türkçe için de her gün 30 soru LGS tarzı paragraf çözün yapamadığınız soru tiplerinden de soru çıkartıp daha çok çözün.

Geçen sene yani 2024 de ben de LGS sınavına girdim ve 375 aldım ben sadece okulda dersleri dinliyodum dershaneye yolluyolardı ordada dinliyodum ama hiç çalışmıyodum sadece ara sıra paragraf çözüyodum son 3-4 hafta kala denemeler paragraflar çözmeye başladım sana tavsiyem şudur kafanı çok yorma bu konularda büyük ihtimal oyunlara kendini kaptırdığın için düşüş yaşadın eğer bu sebepten ise bu yıl hiç oynamıcan diye bir şey yok hem çözüceksin hem oynıcaksın çünkü bu sefer de kendini full derslere verirsen kafan daha karmaşık olur ara sıra kafanı dağıtmak için oyna ara sıra diyorumda bu senin çalışma saatine göre değişir kendine istersen düzenli bir program yap kendine güzel bir çalışma ortamı hazırla örneğin ben balkona çalışma ortamı hazırlamıştım orada çalışıyordum ama LGS'ye son 3-4 hafta kala denemeler çözmeye başla derim son 1,5 hafta kala ise deneme sayısını 2'ye çıkar sana Türkçeyi iyi yapmak istiyorsan her gün paragraf çözmen lazım 5-10 paragraf sorusu bile yeterli sana tavsiyelerim budur.

Sadece çalış, üzgünkende, gerginkende sadece çalış dostum, elbet karşılığını alacaksın, daha 2 ay var sakin ol. ben 2 ayda 10/10 feni fule çektim, totalde 9 yanlış 2 boşla çok şükür kapattım lgsyi, ben -'den bu kadar ilerlemişsem sende ilerlersin.

stres olursan daha kotu yaparsin kotu yaparsan daha cok stres olursun. Bir yerde kir donguyu ve calismaya baslayip stres olma cunku hersey olacaga varir. Zaten deneme yanlislari gormek icindir sadece deneme analizi yap gec kendini uzme bosa.

Ben bunları disiplinli bir şekilde günü gününe uygulasam 400 puan alır mıyım?
LGS sadece 8. sınıf konularıyla olduğu için yapamadığınız konulara çalışın ve full soru çözün son ay da geçmiş LGS'lerin hepsini çözersiniz analiz yaparsınız sınava girersiniz. Ailenizi hayal kırıklığına uğratmamak bile çalışmak için bir motivasyon.

Türkçe için de her gün 30 soru LGS tarzı paragraf çözün yapamadığınız soru tiplerinden de soru çıkartıp daha çok çözün.
Ben bunları günü gününe uygulasam lgsyi kazanırmıyım?Günde en az kaç soru matematik çözeyim çünkü matematik netim 3-4💀
Sadece çalış, üzgünkende, gerginkende sadece çalış dostum, elbet karşılığını alacaksın, daha 2 ay var sakin ol. ben 2 ayda 10/10 feni fule çektim, totalde 9 yanlış 2 boşla çok şükür kapattım lgsyi, ben -'den bu kadar ilerlemişsem sende ilerlersin.
O zaman son 2 ay boyunca aralık vermeden çalışacağım.Elimden geleni ardına koyacağım umarım 2 ay içinde yetişir.Sonucu buraya yazacağım.Sizce günde 40 soru mat yapsam mat netim 3-4ten 12-15e çıkarmı?

Ben bunları günü gününe uygulasam LGS'yi kazanır mıyım? Günde en az kaç soru matematik çözeyim çünkü matematik netim 3-4💀

Matematik için önce matematikte yapamadığın konuları tamamen öğrenmen lazım sonra da günde gerektiği kadar en az 150 soru çöz dershaneye gittiğin için her hafta deneme oluyorsundur zaten şimdilik.
Fen ve sosyalde de konuları öğrensen ve denemelerde yapamadığın konulara çalışsan yeter.

Hocam 3 4 net matematik yapıyormuşsunuz biraz çalışın da yükselsin. 40 soru çok az

Technopat Haberler

Geri
Yukarı