Sınav stresi ile nasıl başa çıkılır?

Ben bunları disiplinli bir şekilde günü gününe uygulasam 400 puan alır mıyım?

Ben bunları günü gününe uygulasam LGS'yi kazanır mıyım? Günde en az kaç soru matematik çözeyim çünkü matematik netim 3-4💀

O zaman son 2 ay boyunca aralık vermeden çalışacağım. Elimden geleni ardına koyacağım umarım 2 ay içinde yetişir. Sonucu buraya yazacağım. Sizce günde 40 soru mat yapsam mat netim 3-4ten 12-15e çıkar mı?

LGS önemli sınavlardan ama okul ortalamanı yüksek tutarsan enazından iyi bir okulu garanti edebilirsin 6.sınıf ortalaman 7.sınıf ortalaman ve şu anki ortalaman kaç sene sonu kaç yapabilirsin. Çünkü bilmiyorsan OBP ile alan liseler var bunlar 6.sınıf ortalaması + 7.sınıf ortalaması +8.sınıf ortalaması /3 =senin OBP puanın.

LGS önemli sınavlardan ama okul ortalamanı yüksek tutarsan enazından iyi bir okulu garanti edebilirsin 6.sınıf ortalaman 7.sınıf ortalaman ve şu anki ortalaman kaç sene sonu kaç yapabilirsin. Çünkü bilmiyorsan OBP ile alan liseler var bunlar 6.sınıf ortalaması + 7.sınıf ortalaması +8.sınıf ortalaması /3 =senin OBP puanın.

Ortaokullarda ortalama şişirildiği için OBP ile alan liselerin hiçbir farkı olmuyor son 2 ayda LGS halledilebilir.

Hocam LGS'yi çok da kafanıza takmayın boşlayın demiyorum ancak kendinizi de yıpratmayın Türkiye gibi bir yerde siz 500 puanlık liseye de gitseniz aynı öğretmenler olacak 300 puanlık bir liseye de gitseniz aynı. Eğitim dersler öğretmenler hepsi aynı sadece öğrenciler değişir ailenizi bu konuda bilgilendirin ve kafaya takmayın daha gençsiniz önünüzde uzun bir yol var.

Hocam LGS'yi çok da kafanıza takmayın boşlayın demiyorum ancak kendinizi de yıpratmayın Türkiye gibi bir yerde siz 500 puanlık liseye de gitseniz aynı öğretmenler olacak 300 puanlık bir liseye de gitseniz aynı. Eğitim dersler öğretmenler hepsi aynı sadece öğrenciler değişir ailenizi bu konuda bilgilendirin ve kafaya takmayın daha gençsiniz önünüzde uzun bir yol var.

Arkadaş ortamı vs çok önemli kötü liselerdeki erkeklerin %60ı 70i birbirlerinin etkisiyle sigaraya başlıyor mesela.

Ailem ben LGS'yi kazanayım diye bana her ay en az 9.000 TL harcıyorlar. Ama ben çalışmıyorum. Nedenini bilmiyorum ancak deneme çözdüğümde hep kötü yapıyorum ve bu beni çok strese sokuyor. Ayrıca ben bu paranın hakkını veremediğimi düşünerek harcanan paranın boşa gittiğini düşündükçe çok kötü hissediyorum. 1-2 ay önce Türkçe'den 15-13 arası netler yapardım. Şimdi ise bir düşüş yaşadım 11 nete düştüm. Matematikten özel ders alıyorum ama pek verim alamıyorum ve aklıma hep "LGS'yi kazanamazsam işsiz kalırım" gibi düşünceler geliyor. Çok daralmış hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım?

İlk önce LGS aşırı önemli bir sınav değil. Daha yolun başındasın ve önünde YKS olacak. İkincisi neden çalışmıyorsun? Çalışmazsan kötü sonuçlar yapacağın da ortada. Bunu biliyorsun. Üstelik ailen sana her ay en az 9.000 TL para harcıyor. Paraların boşa gideceğine üzülüyorsan neden çalışmıyorsun. Otur çalış. Matematikten özel derse gidiyorsun ve verim almıyorsan gitme. Evde çalış. Ya da hocanı değiştir. LGS önemli bir sınav değil. Hee tabii ki akademik başarısı yüksek bir okula gitmek iyi olacaktır. İyi bir okulda eğitim görmek iyidir ama önünde daha YKS var. LGS çalışmazsan sonradan keşke çalışsaydım diyeceksin. İyi bir okulda, iyi arkadaşlarla beraber okumak var bir de berbat bir okula gidip keko tiplerle aynı okulda okumak var. Karar senin.

Ben bunları disiplinli bir şekilde günü gününe uygulasam 400 puan alır mıyım?

Ben bunları günü gününe uygulasam lgsyi kazanırmıyım?Günde en az kaç soru matematik çözeyim çünkü matematik netim 3-4💀

O zaman son 2 ay boyunca aralık vermeden çalışacağım.Elimden geleni ardına koyacağım umarım 2 ay içinde yetişir.Sonucu buraya yazacağım.Sizce günde 40 soru mat yapsam mat netim 3-4ten 12-15e çıkarmı?
Mat netiniz hadi 15'e çıkmasa bile 3-4'ten yükseleceği kesin, kar her zaman kardır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı