Sınava 2 ay kala salmaktan nasıl kurtulunur?

dusunenadam06

Femtopat
Daha fazla  
Sınava 2 ay kaldı sayısalcıyım ODTÜ genetik mühendisliği istiyordum (13K) ama artik salmak istiyorum cok yoruldum hiçbir dershane veya kocluk almadim. Keske kocluk alsaydim diyorum cunku tam baslayacağım deyip program hazirladigimda aksaminda hiç ders calisamamis olarak yataga yatiyorum. Surekli dersin basina oturmama ragmen kesinlikle odaklanamiyorum dikkatim dagiliyor sarki soyleyip hayallere falan daliyorum sonra yataga yatip Shorts veya Reels kaydiriyorum bu döngüye girmemde deli gibi aşık olmama ragmen beni terk eden kizin da etkisi var. Ayni okuldayiz ve ona durumumu soyleyince cevap vermeye tenezzul bile etmiyor o da ayri bir dunyada. Yaklasik 1 aydır halim böyle 1 ay önce deli gibi test çözerdim özellikle de matematik çözerken zevk alırdım artık midem bulaniyor. Boyle giderse mezuna kalacağım ve mezuna kalmak hiç istemiyorum. Herkes universiteye giderken ben evde 1 yıl daha kesinlikle kalamam kendimi biliyorum ciddi bir bunalima girerim. Toparlanmak istiyorum ama toparlanamiyorum. Mezun abilerimden ablalarimdan yardim tavsiye bekliyorum.

Sadece kendin için çalışacaksın, başkası için değil. Kazanamadığında kendi hayatını zorlaştıracaksın, başkasının değil. Çalışman gerekiyorsa çalışmalısın. Acımasız ama kural bu. Sen kendine acımasız olmazsan hayat sana karşı mutlaka olacaktır.

Hocam sizin o kaydırdığınız shortslar, reelsler sizi zaten bu durumdan çıkartmaz. Bırakın izlemeyi. İzlediğiniz her edit sizi deşmekten başka bir işe yaramayacak. Önünüzde bir hedef var ve 63 gününüz var. Siz bu hedefe ulaştığınızda mı daha mutlu olacaksınız yoksa reels ve shorts izleyerek acınızı deşip üstüne bir de mezuna kaldığınızda mı ? Anlık hevesler sizin ideallerinizi, heveslerinizi etkilememeli. O masaya oturmanız lazım. Oturun ve sevmeseniz bile o dersleri çalışmaya başlayın. Miden mi bulanıyor, bulansın. Senin düşünmen gereken şu anda sevdiğin kızın seni reddetmesinden dolayı oluşan mide bulantın değil, ekim ayında ODTÜ'de hafif esintili bir havada dersinden çıkıp yurduna doğru yürüdüğün bir zaman dilimi olmalı.

İşte şuan yaşadığın o bütün olaylar olsun,zorluklar olsun hepsi neden var biliyor musun? Çünkü şuan bir süreç içerisindesin. Senin yaşadığın zorluklara verdiğin kararlar ve mücadeleye devam edip etmeme kararın senin seçimin. Şuan başına gelen o olaylara rağmen yola devam etmekten vazgeçmezsen sonunda sen kazanacaksın ve yaptığın şeyin, başardığın ve istediğin o amaca, mevkiye, konuma vs. ulaştığın zaman bir değeri, bir anlamı ve bir farklılığı olacak. Bu dediğim sadece sınav veya okul için düşünme. Hayatın genel kuralı bu. Ne olursa olsun bahane bulmayıp hedefi için durmayan her zaman kazanır reis. Sen o kadar emek vermişsin ve şuan böyle yaparak da diğer rakiplerine resmen yer veriyorsun. O yüzden sınava yakın zaman kala yok mevsim geçişi, yok şu yok bilmem ne demeye başladığı için millet o kadar çalışması emeği nanayke oluyor. Şuan durup üzülmek demek, kendi emeğine saygısızlık yapmak demektir. Durma.

Sınava 2 ay kaldı sayısalcıyım ODTÜ genetik mühendisliği istiyordum (13K) ama artik salmak istiyorum cok yoruldum hiçbir dershane veya kocluk almadim. Keske kocluk alsaydim diyorum cunku tam baslayacağım deyip program hazirladigimda aksaminda hiç ders calisamamis olarak yataga yatiyorum. Surekli dersin basina oturmama ragmen kesinlikle odaklanamiyorum dikkatim dagiliyor sarki soyleyip hayallere falan daliyorum sonra yataga yatip Shorts veya Reels kaydiriyorum bu döngüye girmemde deli gibi aşık olmama ragmen beni terk eden kizin da etkisi var. Ayni okuldayiz ve ona durumumu soyleyince cevap vermeye tenezzul bile etmiyor o da ayri bir dunyada. Yaklasik 1 aydır halim böyle 1 ay önce deli gibi test çözerdim özellikle de matematik çözerken zevk alırdım artık midem bulaniyor. Boyle giderse mezuna kalacağım ve mezuna kalmak hiç istemiyorum. Herkes universiteye giderken ben evde 1 yıl daha kesinlikle kalamam kendimi biliyorum ciddi bir bunalima girerim. Toparlanmak istiyorum ama toparlanamiyorum. Mezun abilerimden ablalarimdan yardim tavsiye bekliyorum.

Zaferler ancak savaşılarak kazanılır.

Mezun senesinde olan bir ağabey/kardeşin olarak şu son 2 ay deli gibi bas. Geçen sene son aylar saldığım için mezunum ve pişmanım. Mezun senesinin psikoloji çok zor. 2 ay sonra diğer sene için stres yaşamak var bir de elimden geleni yaptım demek var. (Ha mezunluk dünyanın sonu değil sonuçta zor olsa da ama potansiyelini harcamak insanı çok yaralıyor.)

Verdiginiz cevaplar icin cok teşekkür ederim artik daha iyi hissediyorum o kızı bile fazla düşünmüyorum konuyu actiktan 1 saat sonra guzel mesajlarinizi gorunce hak verip aşırı hirslandim ve derse oturdum yarin daha cok çalışacağım

Mezun senesinde olan bir ağabey/kardeşin olarak şu son 2 ay deli gibi bas. Geçen sene son aylar saldığım için mezunum ve pişmanım. Mezun senesinin psikoloji çok zor. 2 ay sonra diğer sene için stres yaşamak var bir de elimden geleni yaptım demek var. (ha mezunluk dünyanın sonu değil sonuçta zor olsa da ama potansiyelini harcamak insanı çok yaralıyor.)

Reis basacağım basmasina ama ben yaptığım hata yuzunden soyle bir strateji gelistirdim dogru yolda miyim bilmiyorum: Son 1 aydır dogru duzgun calisamadigim icin birkaç ay oncesinde silip supurdugum konularin cogunu unutmuşum. Tekrar etmem gerek ama soru bankalarinda cok soru var 2 ayda bu kadar soru cozersem konular gec biter deneme provasi yapamam. Bu yuzden unuttugum yerlerde atlaya atlaya hipizli ozet videolarina goz atip o konudan MEB 3 adim kitaplarini cozerek ilerliyorum tamamen bitirmeye calisiyorum 2 hafta icinde tum TYT AYT 3 adimdalari bitirip denemelere asilma hedefi koydum. En baba konulardan cok az test koymuslar (integral 3 test) şu an neredeyse butun AYT konularina hakimim ama tekrar etmem gerekiyor cunku cogunu unuttum. Tekrar edersem aşırı hizli hatirliyorum sence bu yaptığım yeterli midir? Bu planima gore 2 haftada ilk kez ogrenecegim tek konu pkob ve mantik olacak. Sence basarili bir plan mi yetisir mi? Ben biraz umutsuzluga kapildim cunku hedefim cok yuksek ve şu an hedefimin cok gerisindeyim

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı