Sınava çalışırken kafein hapı almak mantıklı mı?

Ne gibi zararı olur? Fazladan almadığım sürece
1732724887221.png

Kaynak Acıbadem Hayat

Zaten bu tür ürünleri uzun vadede kullanmak mantıklı değildir. Bunlar yerine daha doğal ayıltıcılar kullanmaya çalışın. Odanızı sürekli havalandırmanız, ara ara masa başından kalkıp hareket etmeniz gibi.

Ama hocam dozları var. Mesela kafein günde Max 4 fincan kahve yani 400 mg civarında. Her günde içmem hapı zaten deneme sınavları öncesi atarım. Çünkü sınavda bir yerden sonra aşırı uykum geliyor. Sınavda mola verme lüksüm de yok maalesef
Söylediğiniz gibi yapın hocam. Özellikle bazı denemeler sabah sabah olabiliyor, ayılmak için güzel bir seçenek. Kullanımınızdan memnun olursanız benzer amaçtan ötürü bende almak isterim. Geri dönüş yaparsanız sevinirim ilerde.

Enerji içeceğinde yurt dışında 1 litrede 4000 mg taurin, 350 mg kafein var. Türkiye'de bu oran 800'e 150. Yani bu hap 1 tanesinde 200+200 içeriği taşıyor. Çok yoğun etkili değil. Kafeinin 6000 mg ı insanı öldürebilir. Uzun vadede tolerans yapabilir. Daha çok almak isteyebilirsiniz. Sürekli kullanımda etkisi azalabilir. Tolerans gelişince siz hapı almazsanız yoksunluk, 1 tane alırsanız da yetersizlik hissi olacak. Uyuşturucu gibi yüksek bağımlılık yapıcı etkisi yok bırakırsınız ama düzenli kullanımda adım kadar eminim ki size 1 hap yetmeyecek. 2 de yetmeyecek. Bence sadece yorgun günlerde 2-3 tane kullanın. Atıyorum haftada bir 2-3 hap ve 3 fincan kahve. Bu türk kahvesi veya filtre kahve de olabilir.

Enerji içeceğinde yurt dışında 1 litrede 4000 mg taurin, 350 mg kafein var. Türkiye'de bu oran 800'e 150. Yani bu hap 1 tanesinde 200+200 içeriği taşıyor. Çok yoğun etkili değil. Kafeinin 6000 mg ı insanı öldürebilir. Uzun vadede tolerans yapabilir. Daha çok almak isteyebilirsiniz. Sürekli kullanımda etkisi azalabilir. Tolerans gelişince siz hapı almazsanız yoksunluk, 1 tane alırsanız da yetersizlik hissi olacak. Uyuşturucu gibi yüksek bağımlılık yapıcı etkisi yok bırakırsınız ama düzenli kullanımda adım kadar eminim ki size 1 hap yetmeyecek. 2 de yetmeyecek. Bence sadece yorgun günlerde 2-3 tane kullanın. Atıyorum haftada bir 2-3 hap ve 3 fincan kahve. Bu Türk kahvesi veya filtre kahve de olabilir.

Peki hocam hayatımda hiç kahve içmedim. Tadını hiç sevmiyorum. Bir anda 200 mg kafein alınca çarpıntı vs. yapar mı? Hapıda dediğiniz gibi haftada Max 2-3 tane alırım.

Peki hocam hayatımda hiç kahve içmedim. Tadını hiç sevmiyorum. Bir anda 200 mg kafein alınca çarpıntı vs. yapar mı? Hapıda dediğiniz gibi haftada Max 2-3 tane alırım.

Haftada değil. Tekte al. Sonra 6 gün içme 7. gün bir daha al. Böylece vücut hemen tolerans geliştimez. Haftada 2 gün de olabilir ama arada 3 gün falan olsun.
Soruna gelirsem hiç kahve içmediysen eğer çay kola vsdeki kafein miktarı çok az. Bir anda alacağın 2 hap çarpıntı yapabilir. 1 hap pek bir yan etki yapmaz. Eğer ben hiç kahve içmem diyorsan tekte alacağın hap miktarı 2 değil 5 olsun. İlk zamanlar 1 hap al yetmediğini düşündüğünde 2 ve 3'e çıkarsın. Derken artar. Dediğim gibi ölümcül miktar 6 gram. Önerdiğimiz miktar Max 1 gram. Yani 1000mg. 5 hap. Eğer kahve içiyorum deseydin hapı az tutardım. 1 filtre kahve zaten 200 mg falan kafein içeriyor.

Tekte 5 hapı alma vallahi kalp çarpıntısı bulantı, kusma, baş dönmesi vs yapabilir. Vücut her şeye alışır ve daha fazlasını ister bunun ayarını ben değil sen belirleyeceksin. Ben günde 6 7 bardak kahve içtiğimi biliyorum. 7x60 420mg kafein ediyor. Normal kahveler daha az kafein içeriyor filtrede çok kafein var.

Bu arada şimdi fark ettim ben 3 kaşık içiyorum yani. 1 çay kaşığı 60 mg 3 çay kaşığı 180 mg. 7x180 1260 mg ediyor iyi içiyormuşum:D. Tabii eskisi kadar değil artık günde 3 anca içiyorum canım istemiyor pek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı