Sınava Hazırlık mı Yoksa İş Hayatına Atılmak mı?

Bence oku yurtdışına çıkma şansın felan olur belki. Madem başarılısın bu kadar yazılım konusunda kendini daha çok geliştir. Yurtdışında hayatını yaşa. Hem mühendislikte arkadaşların hocaların baya bi çevren olacak. İyi bir şans yakalayabilirsin, farkedilirsin bir şey olur. 10 senede ev alacağına 3 senede alırsın. Geç kaldım diye düşünürsün ama hayat daha çok şans verir sana. Bence okula devam. Diyelim işe girdin 5 milyar alıyorsun. Yurtdışında 5 bin dolar alabilirsin. Yola devam sevdiğin insana daha mükemmel bir hayat sunabilirsin.

Bende hemen hemen aynı durumdayım. Üniversite sınavımda ilk yıl yerleşemedim, 2. yıl ise Bilgisayar bölümü isterken Turizm İşletmeciliğine yerleştim yani istediğim puanı alamadığım için mecburi gittim biraz. Bu senede ortalamam 1.80'nin altında olduğu için sınıf tekrarına kaldım. Bir yanım diyor artık iş işten geçti biran önce bitir bölümünü, yaşıtların 3. sınıfa geçti sen hala 1'desin. Öbür yanımda diyor sevmiyorsun işte git çalış adam gibi kazan şu bilgisayar mühendisliğini. Bu arada yaşım 20, çok geçte sayılmaz gibi geliyor aslında da işte.:kararsız:

Oku muhendis ol. 3-4 sene bir sey degil insan omrunde. 30 yasina geldiginde pisman olursun ve artik geri donusun de olmaz.
Iyi bir okulda okursan, o sana yeterince kapi acar.
Okumakla bir yere gelinmiyor diyen adam ya okumamistir, ya da iyi bir okulda okumamistir. Neyi kaybettigini bilmiyordur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı