Sınava Hazırlık mı Yoksa İş Hayatına Atılmak mı?

Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
14.311
Makaleler
34
Çözümler
41
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar ben lisede Anadolu bölümü bilişim sınıfında eğitim aldım. C# ASP.NET MYSQL - HTML,CSS gibi programlama dillerine yöneldik o zamanlar. Daha çok ASP.NET yani masaüstü tarafındayım işin.
Marmara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünü okudum 1 dersten 1 sene takarak. DGS sınavlarına da girdim, açıklandı ancak beklediğim neticeyi alamadım. Bilgisayar Mühendisliği okumak istiyordum ancak başarılı olamadım ne yalan söyleyeyim :( Programlamaya - bilgisayara olan ilgi ve alakam sınavlara karşı yok ne yazık ki. İnsanlar zaten bilgisayar alanında zeki olan birisin, neden mühendisliği tutturamıyorsun diye kızıyor :) Ama durum bu şekilde maalesef. Sırf 4 yıllık olsun diye daha basit bölümlere kayanlar oldu, 2 yıllık okuyup çalışmaya başlayanlar oldu çevremde.

Şuan ben inanılmaz bir ikilemdeyim. Programlama anlamında geliştirdiğim ele tutulur projeler var, bir işe girerken referans gösterebileceğim insanlar var. Ancak +1 sınava hazırlık ve +3 yıl daha mühendislik için beklemeye değer mi inanılmaz kararsızım. Yaşım 22, ve ben mühendislik fakültesinden 26 yaşında mezun olmak istiyorum desem yalan söylemiş olurum.

Askerliği - işe girip düzeni oturtması derken de biraz zaman geçecek. Evlenmeyi planladığımız, uzun süredir birlikte olduğum bir kız arkadaşım da var öte taraftan. Yani hayata çok geç kalmak istemiyorum bir yandan da.

@Recep Baltaş Abi özellikle sizin görüşünüzü merak ediyorum. Var olan 2 yıllık Marmara Programlama Diplomasının devamında yani şuan bir işe girip çalışmaya başlayıp açık öğretimden de lisans programını mı tamamla dersin?
Yoksa 1 sene daha bekle, 23 yaşında +3 yıl daha mühendislik oku, askerlik - iş hayatına o şekilde mi atıl dersiniz?

Ben üniversite sınavlarını hayatın dönüm noktası olarak görmüyorum, bir yandan da anadolu meslek lisesi okumuş bir insanım. Yani bu konuda gerçekten kararsızım, programlama - bilgisayar anlamında da boş bir insan değilim. Bilmiyorum hayatıma ne şekilde yön versem :) Sizlerin görüşlerini almak beni çok memnun eder.
@Recep Baltaş
 
Son düzenleme:
Beni tek rahatsız eden şey zaman, 2 yıl kaybım olacak bu sene ile birlikte. Geçiş yaptığın bölümde dersler uyuşursa bile en azından 2-3 yıl daha okuyacaksın ki mühendislik diploması alabilesin. 25-26 yaşına kadar eğitim görmek korkutuyor açıkçası beni.

Mühendislik kazansam bile çok iyi bir üniversite olmayacağı kesin. Hani değer mi bu uğurda 25-26 yaşına kadar okumak bilmiyorum. Beni tek endişelendiren şey zaman.
Bir işe girip çalışmaya başlayıp ingilizcemi geliştirmeyi düşünüyorum diğer türlü. Aynı zamanda açıktan lisans programını bitirmeyi.
 
Aynı ikilemdeyim. :(
Bizim işletmeye DGS ile geçme hakkımız var galiba. Ben işletme düşünüyorum bir de açıktan okuyabilir miyiz o bölümü? Mühendisliğe geçersem orada ileri düzey matematik dersi vardı galiba ve geçebileceğimi sanmıyorum matematik dersinden.
 
Son düzenleme:
Evlilik olayını çıkart, durumum aynı. Bazen dışarı çıkıp yaşıtım veya benden büyük 1-2 serseri bulup kavga ediyorum o derece depresyondayım şu sıralar. Bazen bıçaklanıp öleyim gideyim kurtulayım diyorum fakat öte yandan bu şekilde rezil bir ölümle anılmak da istemem. İman eksikliğinden hep...

Bence sana tavsiye yapabilecek kişiler bu yollardan geçmiş, veya benim gibi bu yollarda olan kişiler.
Benim sana tavsiyem ise direk 4 yıllık bölümü kazanamadıktan sonra DGS ile olacak iş değil. İnan bu yazdıklarım bu forumda şuana kadar yazdığım en ciddi yazılar. Bendeki depresyonun yaşla da ilgili olabilir 20 ye geldik yavaştan sorumluluk yükleniyor askerlikte kaybedeceğim 1 yıl gözümün önünde.

Mesela ben kodlamada başlangıç aşamasındayım fakat aklımdaki fikir ve projeleri bir çıkartabilsem inan para sıkıntısı çekmeyeceğim. Geç kaldım fakat Udemy üzerinden para ile Unity kursu alıp yarından itibaren bu işe başlıyorum. Google Playe ilk yaptığım uyuglamayı artık 1 hafta, 2 hafta ne kadar sürecekse koyacağım 2 liradan. Deneyeceğim en az 50 bin indirme oluyor çok araştırdım.
Zaten 1 ayda o indirmeye ulaşayım 100.000TL para demek bu işin gerisi gelir. Çok kolay değil mi?
Millet 1 Flapp Bird'le zaman geçiriyorken aynı mantıkta basit projeler çıkarılabilir millet indiriyor.

Bence iş hayatına atıl. 1 olmaz 2 olmaz 3.De Cenabı Hak bir yerden kapı açar. Ben de üniversiteyi bırakmayı düşünüyorum şimdiden kendimi aile baskısına hazırlıyorum. Korktuğum şey ise bir gün kafamın atıp herkesten uzaklara kaçıp sıfırdan hayat kurmak. Böyle olursa amacımdan da çıkarım.

Düşüncelerimi ve vaziyetimi aktardım. Kafandaki sıkıntıya bir nevi çare olabildiysem mutluyum.
 
Bizim 9.sınıfta bir arkadaş okuldan ayrıldı yapamıyorum dedi ticarete atılacağım dedi ve bıraktı okulu.
Coğrafya öğretmenimiz demişti ki siz okuyacaksınız mühendis olacaksınız,insan kaynakları uzmanı vs olacaksınız ve o arkadaşınızın şirketinde çalışacaksınız.
Tabi o zamanlar garip geldi bize.
Şu an öğretmen Fetö sebebiyle görevden alındı kasapta çalışıyormuş o çocukta dönercide motorlu kurye. Gerçi çocuk serseri tipliydi de.
Yanlış anlamayın herkese böyle olacak diye bir durum yok ben sadece böylesi de var diye anlatayım dedim genelde hep başarı hikayeleri duyarız çünkü. Size tavsiyem yukarıda da üyerin belirttiği gibi iş hayatına atılın okuma işi açıktan da olur kursla alınan belge vs olur bu devirde diplomanın bir işe yaramadığı aşikâr.
(Bilgisayarla ilgili bölümlerde durum nasıl pek bilgim yok fakat genel işleyişe istinaden söyledim.) Önlisans büro yönetimi okumuş kişinin sözleşmeli öğretmen olduğunu gördükten sonra bir öğretmen adayı olarak pek inancım kalmadı okumaya.
Benim elimde mesleğim olsa inan okulu bırakacağım ama mesleğim yok yetişmedik bu yaştan sonra da küçükken başlamış gibi olmaz.
 
Güzel bir iş teklifi var ise değerlendir. Açıktan veya ikinci öğretim bir şekilde 4'e tamamlamaya bak. 4 sene okuyunca seni havada kapmiyacaklar önemli olan o 4 senede kendini ne kadar geliştirdiğin. Diploma bir kağıttan ibaret...
 
Ülkede mühendis çok tekniker az. 4 yıl okumanın ilerideki tek faydası kısa dönem askerliktir. Bence 2 yıllık yüksek öğretim yeterli.
 
İTÜ mezunu olup hiçbir şey bilmeyenleri her gün görüyorum, artık herkes bilgisayar mühendisi eskisi gibi değil ki. Mezun olduğun okulu ve bölümü bir kağıt parçası şeklinde sana verirler ve sen de CV'nde yazarsın bu kadar. Ama sen güzel bir proje yazarsan o CV'ye seni seve seve alırlar, ister bir Anadolu üniversitesini bitir, ister Boğaziçi'ni bitir.
 

Geri
Yukarı