Sınavdan sonra okuldan çıkılabilir mi?

Velinin araması yeterli diye düşünüyorum. Her velinin imkanı ve vakti olmayabilir.
10 yaşında çocuk değilsinki gelip elinden tutup getirsinler.
Bu arada okuldan kaçmak suçtur ve disiplin cezası var. Eğer amirler (!) bu konuda dikkatli ise yersin disiplini :)

Velinin araması yeterli diye düşünüyorum.
10 yaşında çocuk değilsinki gelip elinden tutup getirsinler.
Bu arada okuldan kaçmak suçtur ve disiplin cezası var. Eğer amirler (!) bu konuda dikkatli ise yersin disiplini :)

Kardeşim yasada Suç olabilir de hangi okul öğrencisi okuldan kaçtı diye disiplin vermiş.

Yasada suçsa yersin cezayı. Okuldan kaçtı diye disiplin veren çok okul var. Her okulun kurallarının katılığı bir olmuyor.

O dediğin pansiyonda kalan yani yatılı öğrenciler için geçerli olabilir diğer türlü ben okuldan kaçtı diye disiplin verilen 1 tane bile öğrenci görmedim.

Yasada suçsa yersin cezayı. Okuldan kaçtı diye disiplin veren çok okul var. Her okulun kurallarının katılığı bir olmuyor.

Öyle olsa disiplin görmekten okulda öğrenci kalmazdı.

O dediğin pansiyonda kalan yani yatılı öğrenciler için geçerli olabilir diğer türlü ben okuldan kaçtı diye disiplin verilen 1 tane bile öğrenci görmedim.

Ne dememi bekliyorsun tam olarak, sen görmedin diye bunlar yaşanmıyor mu? Hocaların tersine iş yaparsan görürsün disiplini. Senin okuduğun lise veya çevrendeki liseler bu konuda gevşek davranıyorsa her yerde böyle olduğu anlamına gelmez.
Sana laf anlatmaya çalışmayacağım dostum.

Ne dememi bekliyorsun tam olarak, sen görmedin diye bunlar yaşanmıyor mu? Hocaların tersine iş yaparsan görürsün disiplini. Senin okuduğun lise veya çevrendeki liseler bu konuda gevşek davranıyorsa her yerde böyle olduğu anlamına gelmez.

Tamam hadi diyelim disiplin yedi disiplin denen şey çoğu zaman sisteme bile geçmiyor sicillerinde bir leke olmasın diye geçenlerde sene sonu siliniyor. Yani disiplinin kullanım amacı çocukların gözünü korkutmaktır. Örgün eğitimden atılmak dışındaki cezaların hepsi böyle hepsi sene sonu siliniyor.

Tamam hadi diyelim disiplin yedi disiplin denen şey çoğu zaman sisteme bile geçmiyor sicillerinde bir leke olmasın diye geçenlerde sene sonu siliniyor. Yani disiplinin kullanım amacı çocukların gözünü korkutmaktır. Örgün eğitimden atılmak dışındaki cezaların hepsi böyle hepsi sene sonu siliniyor.

Dostum aksini söyleyen oldu mu? Bu konuda inatlaşman çok garip. Dediğim şey, yasa bu yaparsan ceza bu.
Yıl sonu silinmesi evet doğru ama yine de her zaman geçerli değil. Hocalar tarafından sevilmiyorsan veya kuruldaki bir hocaya karşı yanlışın olduysa sildirmeyebilir. Tamamen hocalarım insafına kalıyorsun kısaca.

Dostum aksini söyleyen oldu mu? Bu konuda inatlaşman çok garip. Dediğim şey, yasa bu yaparsan ceza alabilirsin.
Yıl sonu silinmesi evet doğru ama yine de her zaman geçerli değil. Hocalar tarafından sevilmiyorsan veya kuruldaki bir hocaya karşı yanlışın olduysa sildirmeyebilir. Tamamen hocalarım insafına kalıyorsun kısaca.

Her zaman geçerli kardeşim bir de inatlaşma yok. Bizim müdür kendi ağzıyla anlatmıştı kavgacı çocukları sigara içenleri müdür odasına çekip kıytırıktan bir kağıt doldurtup gönderiyorlardı. Çoğunu işlemiyorlardı çok büyük bir olay olmadığı sürece işlediklerini de ileriki iş hayatında bir sıkıntı olmasın diye sene sonu siliyorlarmış. Hatta bir ara birininki arada kaynamış unutulmuş daha sonra sıkıntılar olmuş fark etmişler ondan sonra silmişler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı