Sınavların iptal olmasını isteyen kesim

5 milyon civarı üniversite öğrencisi var. Peki ben de sana bunu sorayım, herkesin üniversitesi kendi yaşadığı şehirde mi? Üniversiteler Online olmak zorunda.

Ben de sana bir soru sorayım. Okul gider iken toplu taşıma kullananlar. Ev yaşlı bireyi olanlar, veya okula giden kişinin kronik bir hastalığı var ise? Astım hastası ise mesela çocuk?
 
Haklısınız hocam. Bence de hepsi sağlıklarını değil alacakları kötü notları düşünüyor. Bu arada hangi ilde okuyorsunuz?
 

Haklısınız hocam. Ama bunu fırsat için isteyen çok. Ben bu dönemde verim alamadığım için LGS'den çok düşük alacağımı düşünüyorum. Zaten ortaokulların yıl performans notu ile bitirip sınava girecek diye düşünüyorum. Bir yandan interneti olmayan, parası olmayan ve benzeri şeyler elinde bulunmayanlara eğitim engel artık. Kurslar nasıl başladıysa okullarda önlemle açılmalıydı. Keşke konu kısıtlaması olsa diyeceğim fakat linç yiyeceğim. 1 Mart'tan sonra 90 günümüz kalacak. 90 günde kim hangi konuyu bitirecek haftada 2 günle.(Haftada 2 gün okul olacak dediler bize)
Geçen yıl 1. dönemi rahat bir şekilde gördüler fakat kısıtlama yaptılar biz hiç görmedik okulda eğitim. Neden onlara kısıtlama varda bize yok ona şaşırıyorum.
En çok liselilere üzülüyorum çünkü onlar üniversiteye sınava hazırlanacaklar. Ve bu yıl onlar için çok zordu.
 
Olay sadece sağlık değil zaten. Bu leş gibi uzaktan eğitim sistemi ile hiçbir şekilde verim alınamıyor ne yazık ki. Çoğu kesim bu yüzden sınav olsun istemiyor, haklılar. Bir ses duyar gibiyim "O zaman belinizi kırın, çalışın" o iş o kadar kolay değil, öğretmenin anlatması ayrı, senin kitaptan bakman ayrı. Şu an için öğretmenler ile maalesef verimli ders işlenmiyor, bazısının öğretmenleri derse bile girmiyor, kafaya göre hareket ediyor.
 
Genelde "çalışsaydınız" gibi yorumlar yapanlar öğrenci olmuyor.
 

Ben de bunu her yer de anlattım hocam. Ama hala otur ağlama çalış diyen kesim var. Ama o kadar kolay değil. Ben hep dedim. Bu yıl performans notu veya sınıfta kalma olmamalı.
Uzaktan görülen dersin sınavı yüz yüze olamaz.

Üniversite de Online sınav ile kopya çeken çakalların işine geliyor. Ablamın arkadaşı kopya ile bölüm birinciliğine oynuyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…