Sınavların iptal olmasını isteyen kesim

Bakın sınavların iptal olmasını bende istiyorum. Derslerim kotu değil. Takdir alacak düzeyde. Fakat tehlike büyük. Virüs var. Onu geçtim uzaktan eğitim çok kötü. Anlayan kesim %10. gidin kitaptan çalışın diyecekler. Kitapta yazanlara göre sormuyorlar. Bütün sınavlar kitap üzerinden olsa herkes takdir alır. Derste ekstra bir şey söylüyor. Onu da sınavda soru yapıyor. Boyle bir sistemde hele bir de uzaktan eğitim ve virus varken sınav olmak herkes için çok zor.

Bu hocaların sorunu. Sınav iptal olsun diyeceğinize dönem iptal olsun diyecektiniz, geç kaldınız maalesef. Aynı sorun üniversitelerde de var her ne kadar ben görmesem de.
Önemli olan sınava girmek ve yüksek not almak değil. Önemli olan öğrenmek. Yarım yamalakta olsa yine de bir şeyler öğreniyorsunuz. Fakat bu yarım yamalak öğrendiğiniz bilgilerden sınav olacaksınız ve bu sınav sizin hayatınızı etkileyecek. Bu yarım yamalak bilgiler ile sizin sınava girmenizin istenmesinin tartışılması bile çok saçma. Dönem iptal olsun demiyoruz çünkü yarım yamalakta olsa bir şeyler öğreniyoruz. Önemli olan da bu zaten. Bir şeyler öğrenmemiz. Ki öğrendiğimiz şeylerin ne kadar gereksiz ve boş olması ayrı konu.
Öğretmeninizi şikayet edebilirsiniz.
Şikayet edince ne olacak? Biz bu durula ilgileneceğiz diyecek ve ilgilenmeyecek olayda orada kalacak. Türkiye'nin mükemmel(!) adalet sisteminden haberinizin olmadı belli oluyor. Gerçi ben siz ve sizin gibileri pek takmıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı