Sınavsız okuldan sınavlıya nakil yapılabilir mi?

Teşekkür ediyorum.

@burak_71 @Aurora1 Bugün öyle bakayım dedim. İstediğim okulda boş kontenjan varmış. Emsal puanım ondan düşük. Düşük ise nakillerde yazabiliyor muyum? Bir tanesi 437 diğeri 454. 437 olan da bana uygun. Benim puanım 429 idi. Okul başladığı zaman nakillere yazsam çok zor ama bir ümit var mı?
E-devlet üzerinden nakil istersen sistem tarafından kabul edilmez, bir ihtimal varsa da onun için nakil almak istediğin okula ya da il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gitmen gerekiyor. 🥹

Sınavsızdan sınavlıya geçiş mümkün elbette ancak gittiğin lisenin türü ile gideceğin lisenin türü de önemli. 🤔

Eğer puanın gideceğin okulun taban puanından yüksekse ilerleyen zamanlarda nakil isteyebilirsin ancak yalnızca sınav puanıyla yapabilirsin bunu. OBP, sadece sınavsız liselerde öne çıkan kritelerdendir.

Yani puanının yettiği ve herhangi bir aksiliğin olmadığı bir durumda nakil talebinde bulunabilirsin istediğin liseye. 🥰

Farklı lise türleri arasında nakil işlemleri gibi diğer durumlar için videoyu da izleyebilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kanka ben şimdi 10. sınıfa geçtim şu an sınavsız lisedeyim OBP 95 ama 9.sınıf ortalama 82 ben şimdi sınavla liseye geçmek istiyorum. LGS puanım 397'ydi şimdi o zaman gitmek istediğim lise 401 puandı nakil yaptım olmamıştı. Şimdi taba puanı ise 421 olmuş. Şimdi ben bu sınavsız okuldan o istediğim sınavlı liseye geçiş yapabilir miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı