Sinerji, İtopya ve Vatan Bilgisayar hala güvenilir mi?

Sizce hangi bilgisayar mağazası en iyisidir?

• Oy verenlerin toplamı
    102
  • Anket kapandı .
Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Bugüne kadar hem Sinerji'den, hem İtopya'dan, hem de Vatan Bilgisayar'dan alışveriş yaptım.
Sinerji'den 1 adet işlemci soğutucusu almıştım (sanırım 2-3 günde gelmişti). İtopya'dan 1 adet Corsair HS60 kulaklık almıştım (bayramdan dolayı işler karıştığı için 28 günde geldi), 1 adet mousepad almıştım (2 günde geldi), 1 adet de monitör almıştım (yine 2 günde geldi). Vatan Bilgisayar'dan ise 1 adet kulakiçi kulaklık almıştım (1 günde gelmişti).
İlk İtopya deneyimim haricinde 3 firmadan da memnun kaldım. Hatta HS60 kulaklığımı sonradan arıza yapınca (yere düşerek arıza yapmıştı, yani kullanıcı hatası) resmi distribütörü olan Boğaziçi Bilgisayar'a tamir için gönderdim ve yenisiyle değiştirildi (kullanıcı hatası olduğunu nasıl olduysa anlamadılar veya müşteri memnuniyeti için saymadılar). Bir de Vatan Bilgisayar'dan aldığım kulakiçi kulaklığın sağ tarafı az ses vermeye başlayınca Vatan Bilgisayar'a gönderdim ve yetkili servise gönderildi ve yenisiyle değiştirildi. Yani bu sitelerden aldığım bütün ürünlerin resmi distribütör tarafından garantisi var. Şimdi soruya geçelim.

Bildiğiniz gibi dolandırıcı 3 adet firmanın batmasından dolayı (nanokatalog, istanbulbilisim ve bossbilisim) 3 site de Sosyal'de yasaklandı. Fakat Donanım Haber'deki bununla ilgili konuda birisi "Şimdi bakarken gördüm, İtopya'da sakat" demiş ve Şikayetvar linki paylaşmış.
O yüzden biraz şüphelenmeye başladım. İtopya, Sinerji ve Vatan Bilgisayar hala güvenilir midir? Yoksa artık bunlardan birinden (veya hepsinden) uzak durulmalı mıdır?

İtopya ile ilgili iyi müşteri ilgisi yok diyorlar. Vatan Computer gereksiz pahalı. Tavsiyem ya teknobiyotik ya da Sinerji.

Sinerji ve Vatan güvenilir, lakin İtopya bana da sakat geliyor. Müşteri hizmetlerine ulaşman, 500T ile Cevizlibağ a gitmekten daha uğraştırıcı ama ürünüm hiç gelmeyecek diye bir şey yok, 2-3 gün içerisinde geliyormuş sanırsam herhangi bir gecikme olmadığında.

Yaklaşık bir hafta önce Sinerji'den sistem topladım. Adamlar söz verdikleri tarihte sistemi hazır ettiler. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Mail atıp bir soru sorduğumda en kısa sürede yanıt verdiler. İtopya'ya ise bir mail attığımda karşılık göremedim. Aradığımda da açan olmadı. Şahsen ben Sinerji'nin müşteri hizmetlerinden çok daha fazla memnunum.

Bak sana İtopya ile ilgili bir anımı anlatayım, şimdi bir ürün beğendim site üzerinden, biraz daha bilgi almak için hani stok durumu falan sormak için aradım tam 1 saat bekledikten sonra ÇAT suratıma kapattılar sonra gittim Teknobiyotik üzerinden bilgi alarak aldım :)

İtopyadan çarşamba günü bilgisayarım geldi açtıgım gibi mavi ekran verdi kendini kapatıp açıyordu pc sonra windows çöküyordu aynı gün götürdüm format attılar sorun göremediler. Eve geldim açtıgım gibi yine mavi ekran hatası aldım 2. gün yine gittim bu sefer SSD değiştirdiler. 3. gün oyunları indirdim tomb raider oynarken 1. saatte pcde görüntü ve ses dondu sonra görüntüyü kesti pc ama kasa hala çalışmaya devam etti kapatıp açınca tekrar düzgün calıstı bunun üstüne 2 saat tomb raider + 2 saat hots oynadım bir sorun yaşamadım. Dedim heralde oyun bugıydı fakat 4. günde gta 5e gireyim dedim 2. dakikada yine aynı şey oldu pcnin görüntüsü dondu ve ekrana görüntü vermeyi kesti. yani 3 gün 3 sorun yaşadım itopyada yarın yine mağazalarına götürmeyi planlıyorum kasayı. Komple kontrol edilip düzeltilmesini talep edicem eğer yapabilirsem de iade isteyeceğim. Hevesle aldığım pcde 3 günde 3 sorun yaşadım ne hevesim kaldı ne moralim.

Sinerji ve Vatan güvenilir, lakin İtopya bana da sakat geliyor. Müşteri hizmetlerine ulaşman, 500T ile Cevizlibağ'a gitmekten daha uğraştırıcı ama öyle hiç gelmeyecek diye bir şey yok, 2-3 gün içerisinde geliyormuş sanırsam herhangi bir gecikme olmadığında.
Aynen. Müşteri hizmetlerine ulaşmak için 30 dakika ile 50 dakika arasında sıra bekliyorum (bende iyi sabır var demek). Sonra ise derdimi anlatabiliyorum. En azından demek istediklerimi anlıyorlar fakat bağlanmak biraz sorun.
Abim bilgisayar yükseltmesi düşünüyor, büyük ihtimalle işlemci, anakart ve RAM'i Sinerji'den, kasayı ise Vatan Bilgisayar'dan alacağım.
Ayrıca mail atsanız bile genelde geri dönüş olmuyor İtopya'da. Sinerji'yi bilmiyorum fakat Vatan Bilgisayar'da destek kısmından yazdığım her şeye cevap geliyor neredeyse.

Şikayetvar linki paylaşmış.
Bu sitede şikayet olmayan bir marka var mı? Bazen kargo sürelerinde dediğin gibi bayram, indirim zamanları yoğunluk olabiliyor. Buda kargonun gelmesini geciktiriyor. İtopyanın tek sorunu Müşteri Hizmetlerine ulaşamamak sanırım. Aralarında en güvendiğim ve ilk baktığım yer İnce Hesap oluyor.

Bu sitede şikayet olmayan bir marka var mı? Bazen kargo sürelerinde dediğin gibi bayram, indirim zamanları yoğunluk olabiliyor. Buda kargonun gelmesini geciktiriyor. İtopya'nın tek sorunu Müşteri Hizmetlerine ulaşamamak sanırım.
Ulaşabiliyorsun fakat 30 ila 50 dakika arasında bir süre boyunca sıra beklemen gerekiyor.
Vatan Bilgisayar'ın fiyatları biraz pahalı fakat bazı ürünlerde en ucuz fiyat Vatan'da olabiliyor. Mesela Corsair 275R Airflow kasayı en ucuz Vatan Bilgisayar'da buldum. İtopya'da 616 TL + kargo iken Vatan Bilgisayar'da 614 TL (kargo bedava). Ayrıca hem siyah hem de beyaz seçeneğiyle satılıyor Vatan'da fakat İtopya'da sadece siyah seçeneği mevcut.
Sinerji'de ise gördüğüm birçok bileşen diğer sitelere göre daha ucuz oluyor. Örneğin RAM, işlemci, anakart gibi bileşenler diğer sitelere göre daha ucuz oluyor ve aynı zamanda güvenilirlik konusunda son derece iyi yani güvenli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı