Sinerji, İtopya ve Vatan Bilgisayar hala güvenilir mi?

Sizce hangi bilgisayar mağazası en iyisidir?


  • Oy verenlerin toplamı
    102
  • Anket kapandı .
Fiyatına göre yok ama 6 ayda bir 120 TL vermek mi daha iyi, 1 kere 300 TL verip 4 sene kullanmak mı daha iyi?
"Ucuz mal alacak kadar zengin değilim" diye bir söz var, bu tarz kalitesiz ürünler için geçerli.
120 TL'lik kulaklığı 6 ayda bir değiştirerek 4 sene kullandığını varsayalım.
Toplam 960 TL yapıyor. Yani kaliteli kulaklıktan 660 TL daha fazla.
O yüzden bir kere para biriktirip kaliteli almak ve uzun yıllar kullanmak daha iyi.

Ben zaten hiçbir şekilde hazır toplanmış sistem almayacağım. Hazır toplanmış almaktan nefret ediyorum. Kendim toplayıp Windows kurarım, daha iyi.
Hazır toplanmış alınca toplayan kişi macunu yanlış sürebiliyor, soğutucunun altındaki bandı sökmeden soğutucuyu takabiliyor, bunun gibi birçok sıkıntı var.
Eğer kendiniz toplarsanız hiçbir sorun yaşamazsınız. Fakat teknik bilginiz hiç yok ise bir bilgisayarcıdan yardım almanızda fayda var. Yoksa mesela disket sürücü güç kablosunu anakart fan yuvasına takmak gibi bir hata yapabilirsiniz ve eğer güç kaynağınızda kısa devre koruması yoksa anakartınız direk yanacaktır. Garanti de hiçbir şekilde karşılamaz, yeni anakart almak zorunda kalırsınız.
Eğer bilginiz biraz olsun varsa o zaman hiç hazır ile uğraşmayın, parça parça alıp kendiniz toplayın.
Hocam 6yıl önce everest'in "ışıklı mışıklı" mouse'unu almıştım 4yıl civarı kullandım sorunsuzdu ama daha güzel birşeyse geçmek için değiştim öyle herşeyi bozan Bi tip değilseniz hayli işinizi görür ama 400TL verebiliyorsanız JD gibi markalar gereksiz. HyperX gibi markalarla kıyaslaması ama bu fiyat bandında rampage,Frisby gibi markalardan iyidir.
Fiyatı tamamen bir kenara bırakırsak ürünlerin kalitesi, kargo hızı, müşteri destek hattı ve iade/değişim konularında en iyisi hangisidir sizce? Bende bugün yada yarın monitor alacağım ve vatandaki fiyat gayet hoş duruyor. Oraya güvendiğim için 40-50 liranın hesabını yapmak istemiyorum. Monitorde ölü piksekil çıkarsa değişim yapabilir miyim?
Vatan der geçerim hocam.
 
120 TL'lik kulaklığı 6 ayda bir değiştirerek 4 sene kullandığını varsayalım.
Bu markanın 6 ayda bozulacağının bir garantisi varmış gibi konuşuyorsunuz, James Donkey ürünleri yaparken 6 ay sonra bozulması için mi programlıyor da bizim bilgimiz yok merak ettim doğrusu. Teknoloji biraz şansa bakıyor 300 liraya aldığın bir kulaklık da 6 ay sonra bozulabilir neden bu kadar emin konuştuğunu daha doğrusu nasıl bu kadar emin konuştuğunu merak ediyorum.

Eminim dünya üzerinde JD marka bir ürünü 2 senedir sorunsuz kullanan tonlarca kullanıcı vardır, 6 ayda bozulma şartı nerden çıkıyor anlamış değilim :D
 
Ya güvenilir yerden almak gerekiyor, ya da parçaları tek tek ucuza alıp toplamak. Bence 2. söylediğim daha makul, bilgisayar toplamak eğlenceli bir iş. Hiç bilmeyenlere zor gelebilir ama aslında dışarıdan göründüğü gibi zor değil.

Şu minik minik kablolar kafa karıştırıcı geliyor, kesin bir şeyleri yanlış yaparım diye kendim birleştirmem parçaları. 😂
 
Bu markanın 6 ayda bozulacağının bir garantisi varmış gibi konuşuyorsunuz, James Donkey ürünleri yaparken 6 ay sonra bozulması için mi programlıyor da bizim bilgimiz yok merak ettim doğrusu. Teknoloji biraz şansa bakıyor 300 liraya aldığın bir kulaklık da 6 ay sonra bozulabilir neden bu kadar emin konuştuğunu daha doğrusu nasıl bu kadar emin konuştuğunu merak ediyorum.

Eminim dünya üzerinde JD marka bir ürünü 2 senedir sorunsuz kullanan tonlarca kullanıcı vardır, 6 ayda bozulma şartı nereden çıkıyor anlamış değilim :D
Aslında dediğiniz gibi 2 sene de dayanabilir, 4 sene de dayanabilir. Fakat yine de kaliteli markalar için para biriktiren bir insan olduğum için JD, Gamepower gibi markalara güvenmiyorum. Bir kere alayım, bir daha uğraştırmasın diye alıyorum.
Şu minik minik kablolar kafa karıştırıcı geliyor, kesin bir şeyleri yanlış yaparım diye kendim birleştirmem parçaları. 😂
Birkaç sistem toplama videosu izledikten sonra anlıyorsunuz. Minik kablolar aslında beklenilen kadar uğraştırıcı ve kafa karıştırıcı değil. Hatta anlamadıysanız bile kendiniz toplamaya başladığınız zaman bir süre sonra direk anlıyorsunuz. Fazla dert etmeyin bu tarz konuları. Tek korkulan nokta anakartı kasaya oturtmak. Alttaki yükseltme vidalarını taktıktan sonra anakartı takarken direk oturtmaya çalışınca arka portlar direk oturmuyor, hareket ettirmek isteyince de "acaba anakart çizilmekten ötürü bozulur mu?" korkusu meydana geliyor. Onları aştıktan sonra gerisi zaten kendiliğinden geliyor.
 
İtopya'dan 3 adet siparişim oldu şu ana kadar. Bir adet sistem, bir adet monitör ve bir adet de klavye. Hepsi sorunsuz elime ulaştı. Klavye 3 günde, monitör 2 günde, sistem ise 4 günde kapıma kadar hiç sorunsuz bir şekilde ulaştırıldı. Maillerime cevap aldım, donanımhaber forumdan attığım mesajlara sabahın 9'unda erkenden mesajlar her gün veriliyordu. Bence yukarıda yazılan tüm siteler güvenilir siteler, ancak benim sorun yaşamamam itopyanın, veyahut sizin bir sorun yaşamamamanız incehesap.com veyahut sinerji'nin tamamen sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor. İtopya'nın müşteri hizmetlerinin sorunlu olduğu bariz bir gerçek. Aynı şekilde teknobiyotik sitesinin sosyal medya temsilcileri kullanıcılara youtubeda laubali cevaplar verdiği biliniyor, aynı bir kahvehane işletir gibi davranıyorlar nedense. İncehesap.com'a gelirsek, geçenlerde bir kullanıcıyı mağdur ettikleri ve tüketici heyetinden müşteri lehine sonuç çıkmasına rağmen bunu mahkemeye taşıdıklarını okumuştum, ki forumda da herkes müşterinin haklı olduğunu düşünüyordu. Yani benden demesi, bu siteler güvenilir siteler ancak kesinlikle şuradan alın buradan alın diye bir şey çok saçma geliyor bana. O dönem için en uygun fiyatı kim veriyor, en güzel kampanyayı kim yapıyor ve bu durum sizin işinize geliyorsa bence o siteden alınmalı ne alınacaksa.
 
Hepsiburada'yı şıklara eklemen gerekirdi. Ciddi indirim dönemleri oluyor.
Hepsiburada sadece bilgisayar değil, giyim gibi diğer ürünleri de sattığı için eklemedim. Sadece bilgisayar ürünleri üzerine yoğunlaşan mağazaları ekledim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı