Sınıfça para toplayıp öğretmene bilgisayar almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar selam. Bir şey danışmak istiyorum. Öğretmenin laptopu bozuluyor ve sınıf annesi WP grubuna mesaj atıyor; "Para toplanacak, Perşembe'ye kadar vermek zorundasınız.". Sizce boyle bir şey yasal mı? Neden ben kalkıp ekstradan 150 TL para vereyim? Ayrıca sınıfın bütçesi olan 2000 TL'yi de katacaklar ve 7000 TL'lik laptop alacaklar. Ben bu parayı vermek istemiyorum. Sizce böyle bir şey yasal mıdır?
Adam sizden haraç topluyor.

Arkadaşlar selam. Bir şey danışmak istiyorum. Öğretmenin laptopu bozuluyor ve sınıf annesi wp grubuna mesaj atıyor; "para toplanacak, perşembe'ye kadar vermek zorundasınız.". Sizce boyle bir şey yasal mı? Neden ben kalkıp ekstradan 150 TL para vereyim? Ayrıca sınıfın bütçesi olan 2000 TL'yi de katacaklar ve 7000 TL'lik laptop alacaklar. Ben bu parayı vermek istemiyorum. Sizce böyle bir şey yasal mıdır?

Sınıf için klima vs. alınsa para toplanması mantıklı olabilir ama para toplayıp hocaya bilgisayar almanın hiçbir mantığı yok. Gerekirse Cimer'e şikayet edin.

Arkadaşlar selam. Bir şey danışmak istiyorum. Öğretmenin laptopu bozuluyor ve sınıf annesi WP grubuna mesaj atıyor; "Para toplanacak, Perşembe'ye kadar vermek zorundasınız.". Sizce boyle bir şey yasal mı? Neden ben kalkıp ekstradan 150 TL para vereyim? Ayrıca sınıfın bütçesi olan 2000 TL'yi de katacaklar ve 7000 TL'lik laptop alacaklar. Ben bu parayı vermek istemiyorum. Sizce böyle bir şey yasal mıdır?
Verme,kitap aldırtmak bile yasak bu gidip bilgisayar aldırıyor.Muhtemelen yasa dışı şikayet edebilirsiniz.Bildiğiniz haraç toplayarak bilgisayar alıyor.

2 çocuğu varsa ev kira ise o 5000 liradan geriye 100 200 TL ya kalır ya kalmaz. 5000 TL para mı?
Oldu o zaman asgari ücret alan 3 çocuklu evini zar zor geçindiren bir baba öğretmenin kişisel ihtiyacı için 200 lira versin. 2 3 gün aç kalsın bişey olmaz. Sonuçta 5000 TL alan öğretmene laptop aldı.

Senin ekran kartınla bir alakası yok senin paran var ama senin başına böyle bir şey gelse yine vermezsin çünkü pintisiniz. Bizim zamanımızda sınıf için gerekli bütün araçları (projeksiyon, bilgisayar) hep beraber alırdık buna öğretmen de dahil. Durumu olmayan da belirtirdi onun payına düşeni çıkartırdık. Bu arkadaşın gerçekten 150 TL'si yoksa çocuğun eğitimine verecek, o zaman zaten vermesin.

Bu velinin pinti değil öğretmenin açgözlü olduğunu ortaya çıkarır. Kendi masrafı için senin benim paramı alan öğretmen öğretmen olmayı haketmez kişisel bir ihtiyaç için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı