Sınıfta kalınırsa ne yapılmalı?

• Konuyu başlatan nh580
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 14.583

nh580

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 9.sınıfım Anadolu lisesinde okuyorum yeni gelen kurallar ile sınıfta kalma ihtimalim yüksek, sınıfta kalırsam nasıl bir yol seçmeliyim? Fikirleriniz benim için önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hevesin varsa aklını başına alıp düzgün bir şekilde okumaya devam et. Yoksa açık liseye geç sanayide 3-4 yıl sürün sonra elin para tutmaya başlar.

Tekrar okuyup düzeltiveksin başka bir yolu yok ya da 2. dönem notlarını düzelticeksin.

Bir 10. sınıf olarak 9ların ne yapacağını gerçekten çok merak ediyorum. Geçen sene ben uyuyarak geçmiştim. Şimdi 9ların halini düşünemiyorum. Hem yeni ortama alışma çabası hem bu katı kurallar. İşiniz çok zor. Yerinde olsam bu tembel halimle bile yatıp kalkıp ders çalışırdım. Maalesef bu sistem yüzünden canın istemese bile itekleyerek ders çalışmak zorundasın.

Sınıfta kalıp okulu bırakan, sonra bıraktığı okulun müdürlüğüne gidip ağlaya ağlaya geri girmeye çalışan çok arkadaşım oldu. Okulu bırak meslek hayatına atıl diyenlere aldanma yakarsın kendini. Eğer notların düşükse ve çalışmana rağmen dersleri anlayamıyorsan meslek lisesine geç. Son sene de zaten ders çalışacağın için Anadolu lisesine tekrar dönersin. Çoğu insan böyle yapıyor zaten.

Ya adam gibi dersine çalışacaksın bir daha kalmayacan ya da gidip sanayide çalışacaksın çekirdekten meslek öğrenecen herkes doktor avukat hakim olamaz herkes doktor olursa hasta kim olacak aynı şey avukat ve hakim içinde geçerli.

Bir 10. sınıf olarak 9ların ne yapacağını gerçekten çok merak ediyorum. Geçen sene ben uyuyarak geçmiştim. Şimdi 9ların halini düşünemiyorum. Hem yeni ortama alışma çabası hem bu katı kurallar. İşiniz çok zor. Yerinde olsam bu tembel halimle bile yatıp kalkıp ders çalışırdım. Maalesef bu sistem yüzünden canın istemese bile itekleyerek ders çalışmak zorundasın.

Katılıyorum geçen sene uyuyarak teşekkür almıştım bu sene bayağı zor ama yine bir şekilde geçiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı