Sınıfta kalmanın üniversiteye etkisi var mı?

Uğrsocial

Hectopat
Daha fazla  
arkadaşlar durumunu açılıyorum sizin görüşleriniz benim için önemli olacak onu söyleyeyim. Öncelikle ben 11. Sınıf eşit ağırlık öğrencisiyim ortalamam 60 üstü (biliyorum çok düşük hiç bir sınava çalışmadım ailevi sebeplerden ötürü derslerime odaklanamadım) ve an itibari ile sınavlar bitti tatil moduna geçti herkes ancak ben eşit ağırlık seçtiğim için köpek gibi pişmanım keşke sayısal seçseydim aklım 11 bitmeden neredeyse 1 ay önce yerine geldi size soruyorum ortalamadan geçmeme rağmen sınıf tekrarı yapsam bu yaz tatilinde full dershane ve haftalık en az 500-600 soru üstü çözsem önümüzdeki sene 11. Sınıfı tekrar okusam (sayısal bu sefer) mantıklı bir haraket olur mu? Ama öncelikle merak ettiğim şu, sınıf tekrarı yapmanın üniversite sınavında sıralamadan geri atılmama sebep olur mu?

Hem bu sene sınıf tekrarı yaparsam obp puanımın yükselmesi içinde elimden geleni yapacağım olabildiğince yüksek notlar alacağım. Rica ediyorum konu hakkında bilgisi olan kişiler cevap versin şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sınıf tekrarı yapmak yerine mezun olduktan sonra 1 sene daha dershane ile çalışmanı öneririm.

Sınıf tekrarı yapmak ya da mezun olduktan sonra 5 yıl daha çalışmak hiçbir şey ifade etmiyor. Kimse lisede ne yaptığını umursamıyor. MEB'e değil YÖK'e bağlı olacaksın çünkü.

Sınıf tekrarı yapmak yerine mezun olduktan sonra 1 sene daha dershane ile çalışmanı öneririm.

Sınıf tekrarı yapmak ya da mezun olduktan sonra 5 yıl daha çalışmak hiçbir şey ifade etmiyor. Kimse lisede ne yaptığını umursamıyor. MEB'e değil YÖK'e bağlı olacaksın çünkü.
dediğin gibi yapacaktım ancak babam polis ve doğu görevinde bizde mecburen onun yanındayız burda eğitim aşırı kötü bi tane düzgün dershane yok veya tr de adını duyurmuş bir dershane. Ondan dolayı bu şekilde yapmayı düşündüm.

Ben bi sene erken başladım kendimden 1 yaş büyüklerle aynı sınıftayım. Aslında 1 senem fazla bu benim için daha iyiydi fakat eksik yılım olmuyor en azından bu şekilde yaparsam
Sadece hayatından bir yıl eksilmiş oluyor. Hiçbir üniversite seni devamsızlığın çok veya sınıfta kaldın diye reddetmez. Aldığın puanla girdikten sonra cebindeki paraya bakar.

Kaybettiğin yılı iyi değerlendirirsen önde bile olursun.

Ben bi sene erken başladım kendimden 1 yaş büyüklerle aynı sınıftayım. Aslında 1 senem fazla bu benim için daha iyiydi fakat eksik yılım olmuyor en azından bu şekilde yaparsam
Yaşın üniversitede hiçbir önemi yok. Lise sonda bitiyor o olay. Üniversitede kendinden 5-10 yaş büyüklerle bir arada okuyunca anlıyorsun. Kimse kimseye "Sen kaç yaşındasın?" diye sormuyor da. Takma kafana.

Bu şekilde düşünerek kendinizi rahatlatabilirsiniz tabii. Dediğim gibi diğerlerinden önde olmanız için bir şans bu.
Yok gerçekten amaç kendimi rahatlatmak değil ya dediğin gibi yapacağım ya da sınıf tekrarı yapacağım bu kesin artık ama sınıf tekrarının bana mantıklı gelmesinin nedeni hem temeldeki eksikliklerimi giderip Hemde ortalamamı yükseltip obp puanımı arttırmak

Technopat Haberler

Geri
Yukarı