Sınıftaki çocuğun yaptığı güç gösterisi mi zayıflık mı?

Hocam benim önerim, kavgaya falan hiç girme hatta muhattap bile olma bir kere sözlü olarak tersle ve sert bir şekilde uyar herkesin içinde. Birdaha yapmaz zaten, bu tarzda kişiler ses çıkarmayan kişilere böyle hareket sergiliyorlar. Öyle kavga edip erkekliğe falan gerek yok, 2 dakika kavga edersin sonra disiplinle uğraşırsın ve okulda mimlenirsin.

Klasik ergen tiplemeleri. Aldırmamaya devam edin boş boş konuşursa son bir kez hocanızı deneyin (söylemeyin demişsiniz ama söyleyeyim dedim). Hocanızla ciddi bir şekilde meseleyi anlatın Hocam böyle yapıyor sonra da böyle böyle diyor cinsinden. Olmazsa uğraşmaması gerektiğini saygılı olması gerektiğini nasıl gerekiyorsa gösterin. (Şiddete teşvik değildir.)

Sınıfta bir çocuk var, gelen geçeniyle dövüşmek ister. Kendince saçma yöntemi var. Örneğin, boyun kilidine alındığı zaman kafasını sertçe boyun kilidine alan çocuğun çenesiyle koluna bastırır ve "narkoz" adı verdiği, saçma sapan, sadece ayakkabıyla can acıtabilen bir tekme atar. Bu yakın zamanda arada bana da vurmaya başladı. Ben karşılık vermiyordum çünkü ne kadar vursa da canımı acıtamıyordu ama sınıfta artık benden güçlü olduğunu sanıp beni küçümsüyordu.

Bana gelirsek, ben sınıfta saçma sapan birbirini dövme yarışlarını sevmem; gücümü kimseye yansıtmam. Ama artık bu çocuk çok sinirimi bozdu. Yeni dönemde bu çocuğa karşı ne yapsam bilmiyorum.

Bu arada boşuna “hocana, müdüre söyle” demeyin; hocalar sadece barıştırmayı önemsiyor ve ne olursa olsun sadece barıştırıyorlar. Bir kere benim sevmediğim bir çocukla beni arkadaş yapmaya çalıştılar. Bu konuyu sonra anlatacağım.

O tipleri bilirim hocam. 8. sınıftayken benim de başıma geldi. 2 yol var:

Ya tüm seneyi size zehir edecek, peşinizi bırakmayacak ya da sizden sıkılacak, başkalarına salça olacak.

Eğer başkalarına salça olursa sorun yok.

Eğer çok sinirini bozarsa, seni salmazsa velini çağırırsın ya da en iyi yol olarak pestilini çıkarırsın.

Hocam sağlam bir kafa deyince ben de bir an sakin kalmak diye düşündüm sonra disiplin yazınca anladım :D

Hiç tavsiye etmem ve sevmem bu tarz işleri ama gerçekten kökten çözüm. Ben kavga etmem, edemem de zaten berbatımdır. Ama bu tarzları elime geçse de haşat etsem diye rabbime her cuma namazından sonra duamı ederim :D

Bugün sen karşılık vermezsen yarın sıra varsa erkek kardeşine yoksa yanındaki arkadaşlarına gelecek, bunu göz önünde bulundurarak icabına bak.

Klasik ergen tiplemeleri. Aldırmamaya devam edin boş boş konuşursa son bir kez hocanızı deneyin (söylemeyin demişsiniz ama söyleyeyim dedim). Hocanızla ciddi bir şekilde meseleyi anlatın Hocam böyle yapıyor sonra da böyle böyle diyor cinsinden. Olmazsa uğraşmaması gerektiğini saygılı olması gerektiğini nasıl gerekiyorsa gösterin. (Şiddete teşvik değildir.)
Hocaya söylemek istememe sebebim: Bir gün sınıfta oturuyorum tenefüste yeni gelen çocuk bize omuz atmaya peşimizden gelmeye başladı şikayet ettim hoca zorla sarılıp bizi barıştırmaya çalıştı. Ek olarak çocuk lağım kokuyor ve ondan iğreniyorum.

Bir şey olmaz sen hatta ne yap bak ben sana söyleyeyim. Git hocana söyle ama tehditle karışık söyle. Siz mi halledeceksiniz yoksa kendi yöntemlerimle mi halledeyim de. Çözülür.
Hocaya tehditle söylesem camdan sallandırır beni. Daha çok tehdit tarzı şeylerde deliriyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı