RitmicOfficial
Hectopat
İşte küçümsediği konularda sözlü bir şekilde sert cevap versen ve tepkini koysan birdaha yapmaz. Böyle kişiler ses çıkarmayan kişilere küçümseyici hareket sergiliyor.
Buna dolaylı olarak sebep veriyor. Daha çok sınıftakiler bunları gördüğü için böyle düşünüyor. Bu durum yakın arkadaşlarıma da yansımaya başladı. Sınıfta genel olarak bunla ilgili çok laf yok ama kesin bir düşünce olmuş. Bşrde yanlışlıkla öne çıkardım bunu nasıl kaldırıcam.İşte küçümsediği konularda sözlü bir şekilde sert cevap versen ve tepkini koysan birdaha yapmaz. Böyle kişiler ses çıkarmayan kişilere küçümseyici hareket sergiliyor.
Sınıfta bir çocuk var, gelen geçeniyle dövüşmek ister. Kendince saçma yöntemi var. Örneğin, boyun kilidine alındığı zaman kafasını sertçe boyun kilidine alan çocuğun çenesiyle koluna bastırır ve "narkoz" adı verdiği, saçma sapan, sadece ayakkabıyla can acıtabilen bir tekme atar. Bu yakın zamanda arada bana da vurmaya başladı. Ben karşılık vermiyordum çünkü ne kadar vursa da canımı acıtamıyordu ama sınıfta artık benden güçlü olduğunu sanıp beni küçümsüyordu.
Bana gelirsek, ben sınıfta saçma sapan birbirini dövme yarışlarını sevmem; gücümü kimseye yansıtmam. Ama artık bu çocuk çok sinirimi bozdu. Yeni dönemde bu çocuğa karşı ne yapsam bilmiyorum.
Bu arada boşuna “hocana, müdüre söyle” demeyin; hocalar sadece barıştırmayı önemsiyor ve ne olursa olsun sadece barıştırıyorlar. Bir kere benim sevmediğim bir çocukla beni arkadaş yapmaya çalıştılar. Bu konuyu sonra anlatacağım.
Hayatımda gördüğüm en yanlış tavsiye. Direkt olarak bunun tersi geçerlidir, zorba karşılık almadıkça üsteler, karşılık verenle uğraşmak istemediği için bir daha bulaşmaz.Zorbaların en sevmediği şey karşılık alamamaktır. Karşılık verme, peşini bırakır en sonunda.
Hayatımda gördüğüm en yanlış tavsiye. Direkt olarak bunun tersi geçerlidir, zorba karşılık almadıkça üsteler, karşılık verenle uğraşmak istemediği için bir daha bulaşmaz.
Sorun yumruk atması değil cevap vermediğim için sınıfta artık güçsüz görülüyorum ve bu benim canımı sıkıyor.
Bizimkisi tam gün değil ama bu sene tam gün olan bir okula geçmeyi planlıyorlar.
Bu arada çocuk manyak gibi sporcu olmak istiyor belki tatilde kendini geliştirmiştir hazırlıksız yakalanmamak için bende kendimi geliştirmeyi düşünüyorum yoksa başlatıcağım kavga ters tepebilir.
Saçma. Adamdan daha güçlü olman veya kavgayı kazanman gerekmez, sana bulaştığında suratına bir tane çak o an kavgada dayak yesen bile karşılık vereceğini anladığı için bir daha kolay kolay bulaşmaz. Kendini geliştir tabii ama böyle gereksiz bir sebep yüzünden değil, kendini geliştirmek istediğin için geliştir.Bu arada çocuk manyak gibi sporcu olmak istiyor belki tatilde kendini geliştirmiştir hazırlıksız yakalanmamak için bende kendimi geliştirmeyi düşünüyorum yoksa başlatıcağım kavga ters tepebilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.