Tekrardan deneyeceğim teşekkür ederim.
Şikayet et devam ederse bir grupla dilekçe yazın idareye verin çocuğa bir uyarıda bulunmazsa hep beraber CİMER'e başvurun.
Abi yapmayı çok isterim ama diğer arkadaşlarım hayatta yapmaz bunu yani tek ben yapabiliyor muyum bunu.
Merhaba, bu sene 9. sınıfta geçtim. Sınıfta ben ve birkaç arkadaşımın rahatını bozan bir çocuk var ve bir zorba yani. Ne yapmam lazım bilemiyorum. Canı ne isterse onu yapıyor. Gereksiz yere vuruyor, Allah'a kitaba sövüyor. Bu arada bu çocuktan gerçekten bıktım. Okula gidesim bile gelmiyor. Öğretmene söylerim diyorum tehdit ediyor. Hocalara söylesem hiçbir şey yapamaz ama söylersem de sınıfın tepkisinden korkuyorum korkak falan derler diye. Zaten moralim bozuk. Depresyondayım. Bir de onları hiç çekemem. Abilerim ablalarım ne yapmam lazım? Tavsiye verirseniz çok sevinirm.
Dostum aynı sorundan bende konu açmıştım diye hatırlıyorum, bu sorun için bende öğretmene gitmeyi düşünmüştüm ama sorunu bir kibir ve gurur meselesi haline getirdim ve elemanla kavga ederek kendimi savundum, sana da tavsiyem bunu yapman, fakat tabii ki adam 190 sen 150 isen şu anlık çözemeyeceksindir, seneye falan muhtemelen boy atacaksın, mesela bana sataşan adam 180 falan bende 9. sınıfta 155 falandım, şu anda 12. sınıfım hala daha geçen seneye göre uzadım, sakal bıyık çıkmıyor ergenliğe geç girdim falan ama 10. sınıfta boyum tahmşnş 160-163 iken boyumun uzamasına beklememeye karar verdim ve elemanla kavga ettik, şu anda 12. sınıfım dediğim gibi ve bir sorun olmuyor ara sıra hala göz göze geliyoruz ama eleman kavga çıkarmıyor. Hocaya gitmek gibi şeyleri herkes tavsiye edecektir fakat daha sonra ben kendimi savunamayan biri miyim diye kafayı yemek istemiyorsan o eleman bir daha sataştığında karşılık ver, tabii ki olay okul dışına çıkarsa adam çağırmaya falan uzarsa çağırabileceğin kimse yoksa o zaman işte öğretmenlere söyleyebilirsin çünkü arada eşitlik kalmamış oluyor.
Fazla kişi daha etkili olur ama tek de olur. Tabii bizdeki elemanı ben 1 kızla şikayet ettiydim 3 yıldır duruyor yerinde. Bizde disiplin yüksek değildi ama deneyin sizde yine de.
Dostum aynı sorundan bende konu açmıştım diye hatırlıyorum, bu sorun için bende öğretmene gitmeyi düşünmüştüm ama sorunu bir kibir ve gurur meselesi haline getirdim ve elemanla kavga ederek kendimi savundum, sana da tavsiyem bunu yapman, fakat tabii ki adam 190 sen 150 isen şu anlık çözemeyeceksindir, seneye falan muhtemelen boy atacaksın, mesela bana sataşan adam 180 falan bende 9. sınıfta 155 falandım, şu anda 12. sınıfım hala daha geçen seneye göre uzadım, sakal bıyık çıkmıyor ergenliğe geç girdim falan ama 10. sınıfta boyum tahmşnş 160-163 iken boyumun uzamasına beklememeye karar verdim ve elemanla kavga ettik, şu anda 12. sınıfım dediğim gibi ve bir sorun olmuyor ara sıra hala göz göze geliyoruz ama eleman kavga çıkarmıyor. Hocaya gitmek gibi şeyleri herkes tavsiye edecektir fakat daha sonra ben kendimi savunamayan biri miyim diye kafayı yemek istemiyorsan o eleman bir daha sataştığında karşılık ver, tabii ki olay okul dışına çıkarsa adam çağırmaya falan uzarsa çağırabileceğin kimse yoksa o zaman işte öğretmenlere söyleyebilirsin çünkü arada eşitlik kalmamış oluyor.
Fiziksel temas son tercihin olsun. Çocuktan fiziken üstünsen tehdit şekli yapabilirsin.
Abi okul öncesi bir konuşma yaptılar yani bu tarz zorba çocukları okulumda barındırmam falan diyordu dersin düzenini bozan vs. böyle olaylar olmuş okulun büyükleriylede konuştum biraz bu tarz çocuklar 10.sınıfa geçilmeden atılıyormuş ama söylemek istiyorum bende ama oda iftira atar diye çekiniyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.