Sinirlerime hakim olamıyorum

Bağır, sitem et, uyu, duş al, sevdiğin birisiyle konuş, sinirini bağırarak veya anlatarak dindir.

Siniri yatıştıran en önemli şey o anki durumunu sanki Drone'dan kendini izliyormuş gibi hayal et ben napıyorum acaba? Diye düşün. Bir adamı fazla sinir ve uykusuzluk bitirir.

Psikolog veya psikiyatri değilim ama öğrenci birkaç arkadaşımdan şöyle bir duyum aldım
Muhtemelen 18-20 yaşlarda bir gençsin. Sinirlerine hakim olamıyorsan KUSURA BAKMA AMA SEVE SEVE DOKTORA GİTMELİSİN. Zaten arkadaşlar yazmış doktora git diye. Bunun dışında yok telefonu hayatın boyunca gözünde bulundur felan bunlar işe yaramaz. Ben bu sefer başka bir şeyden bahsedeceğim ama kesinlikle seve seve doktora gitmelisin bu dediklerimden önce

Şimdi hazırsanız başlıyorum. İnsanlar sevgiye bağımlıdır diye ünlü bir söz var alıntılayamıyorum. Yani insan sevgiyi annesinden babasından var olduğundan itibaren arar ve sevgiye bağımlıdır. Eğer aile sana o sevgiyi veremezse beyninde hayatında başına gelecek olaylarda sağlıklı düşünemez ve olayları çözebilmek için düzgün şekilde mantıklıca bağ kuramazsın. Sinirlenmek de buradan kaynaklanıyor. Misal bir bebeği annesi emzirirken annesinin mutfakta işi çıktı ve kısa süreliğine ocağın altını kıstı. Bebek o esnada annem beni terk etti hayatından çıkardı diye düşünüyor ve sinirleniyor buna. Yani bebek mantıklı düşünmüyor. Bu da ailenden beklediğin o bağımlı olduğun sevgiyi alamadığın için sen o sevgiyi dışarda arıyorsun. Sinirlenmek öfke de mantık kuramadığın için beyin nöronlarında olayları oturtamadığın için sende bir sorun haline geliyor.

ELBETTE BU YAZDIKLARIM PROFESYONEL BİR ÇÖZÜM DEĞİL. Dediğim gibi mutlaka doktora gitmelisin ve ailenden destek almalısın. Çünkü ben de çok öfkeli bir gençtim 16-18 yaşlarımda. Ve hayatıma çok zarar geldi başıma. Ne olur doktora git aksatma randevularını

Sosyolojik mühendislik ürünü olarak son 20 yılın en güzel özelliği ve güncelleme sadece kendin tarafından yapılabilir. Aynaya bak, sinirlenmen gerekmeyen veya sinirlensen de değişmeyecek olay/durum/sonucu kendine mal etme, ne zaman elinde bir güç var, o zaman sarayını da kurarsın ampulunu de takarsın kampa da alırsın. O zamana kadar sinirini beynen kontrol etme yeteneğin yoksa, bunun biyokimyasal kısmına yönelebilirsin, spor veya iş ile enerjini atmak (ki çoğu çocuğun arkası toplandığından ebeveynler kendilerine benzer çocuklar yetiştirir) hatta bazı tekrarlı/rutin işleri tekrarlı hale getirip bunu hem hayatına hem kişiliğine entegre edebilirsin.

Olmadı şu şarkıyı aklına getir, akustik gitarla elektro sesi çıkartıldıysa, seninde sinirlenmen değil gülmen gerek çoğunlukla.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabii, psikolog görmeden psikiyatriye gitsin ki daha tanısı konmamış hastalığı için en az 1 sene ilaçlara bağımlı olsun değil mi? Ne kadar akıl kârı bir öneri!

Evet, olabilir. Sosyal medya ve mastürbasyon gibi dopamin salgılatan şeylere bağımlılığın varsa bırak, çünkü kendi başına ürettiğin hiçbir işe yaramıyor gibi gözüküyor.
Ayrıca bir şeyleri umursamamayı öğren.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sizin de pek sinirlerinize hakim olduğunuzu düşünmüyorum :D eğer arkadaş sinirsel bir durum yüzünden böyleyse psikiyatriye gitmeli ayrıca 1 yıl ilaç kullancak diye bir şey de yok sanırım sizin psikiyatri ile bir sıkıntınız olmuş zamanında.

Telefonun kırılan ekranını çöpe atma masana koy. Bir dahaki sinirlendiğinde ona bak. Kendini durdurmazsan ne olacağını görmüş olursun. Ne zaman sinirlensen 10 saniye gözünü kapatıp nefes al. Oyunların, oyun olduğunu bil. Kendi başına çözebileceğin bir şey. Sakin olmak önemli. Boş ver olan olsun, oyunsa tekrar kazanırsın yada gerçek hayatta ne olduysa hepsinin çaresi var. Ölüm hariç.

Bunu da öneririm:

Yaptırmak zorundayım babamda beni kırar :D

Psikolog veya psikiyatri değilim ama öğrenci birkaç arkadaşımdan şöyle bir duyum aldım.
Muhtemelen 18-20 yaşlarda bir gençsin. Sinirlerine hakim olamıyorsan kusura bakma ama seve seve doktora gitmelisin. Zaten arkadaşlar yazmış doktora git diye. Bunun dışında yok telefonu hayatın boyunca gözünde bulundur falan bunlar işe yaramaz. Ben bu sefer başka bir şeyden bahsedeceğim ama kesinlikle seve seve doktora gitmelisin bu dediklerimden önce.

Şimdi hazırsanız başlıyorum. İnsanlar sevgiye bağımlıdır diye ünlü bir söz var alıntılayamıyorum. Yani insan sevgiyi annesinden babasından var olduğundan itibaren arar ve sevgiye bağımlıdır. Eğer aile sana o sevgiyi veremezse beyninde hayatında başına gelecek olaylarda sağlıklı düşünemez ve olayları çözebilmek için düzgün şekilde mantıklıca bağ kuramazsın. Sinirlenmek de buradan kaynaklanıyor. Misal bir bebeği annesi emzirirken annesinin mutfakta işi çıktı ve kısa süreliğine ocağın altını kıstı. Bebek o esnada annem beni terk etti hayatından çıkardı diye düşünüyor ve sinirleniyor buna. Yani bebek mantıklı düşünmüyor. Bu da ailenden beklediğin o bağımlı olduğun sevgiyi alamadığın için sen o sevgiyi dışarıda arıyorsun. Sinirlenmek öfke de mantık kuramadığın için beyin nöronlarında olayları oturtamadığın için sende bir sorun haline geliyor.

Elbette bu yazdıklarım profesyonel bir çözüm değil. Dediğim gibi mutlaka doktora gitmelisin ve ailenden destek almalısın. Çünkü ben de çok öfkeli bir gençtim 16-18 yaşlarımda. Ve hayatıma çok zarar geldi başıma. Ne olur doktora git aksatma randevularını.

Genetik olabilir mi babamdada var bu.

Telefonun kırılan ekranını çöpe atma masana koy. Bir dahaki sinirlendiğinde ona bak. Kendini durdurmazsan ne olacağını görmüş olursun. Ne zaman sinirlensen 10 saniye gözünü kapatıp nefes al. Oyunların, oyun olduğunu bil. Kendi başına çözebileceğin bir şey. Sakin olmak önemli. Boş ver olan olsun, oyunsa tekrar kazanırsın ya da gerçek hayatta ne olduysa hepsinin çaresi var. Ölüm hariç.

Bunu da öneririm:

Bu forumda blues dinleyen birini görmek çok güzel.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı