Sinirli olmak

Boş verin. Açıkçası, babamın da bazı gereksiz, saçma ve asla uygun bulmadığım davranışları var. Büyüyünce evden çıkmayı düşünüyorum. Sorunun çözümü şimdilik bu. İmkânınız varsa şimdi çıkın evden. Yoksa da, iletişiminizi minumum -en az- seviyede tutmaya bakın.
Maalesef çıkma imkanım yok. İletişimi de minimum seviyede tutmaya çalışıyorum.

Eskiler, "sana rahat batıyor" diye tanimlardi bu durumu. Bunun bilincine vardiginiz anda, bütün çabaları, uğraşları sizin için olan insanlara farklı gözle bakmaya da baslarsiniz.

Zaten bu hayatta h

Zaten bu hayatta hep başkalarının kalbi kırılmasın diye çabaladık. Bu yüzden bizde kırılacak kalp bırakmadılar. :)
Evet ama kırmak istemediğimiz kişiler öyle yabancı biri falan değil, anne baba sonuçta. Haklısınız, dediğiniz durumu çok yaşadım bende. Kırmayayayım dedim çok pişman oldum. Ama dediğim gibi anne baba sonuçta, insan az da olsa vefa kırıntısı barındırıyorsa yapmaz bunu 🙂

Ne konuda bana rahat batıyor acaba?
Başını sokacak evin, her derdine sen farkında olsanda olmasanda ellerinden geldiğince çözüm bulan ya da en azından bulmaya çabalayan ailen, yediğin önünde yemedigin ardında vs vs gibi detaylar. Sana ne konuda rahat battığını ben değil senin oturup bulmaya çalışman gerekiyor ki başlıkta sorduğun sorunun cevabına ulasabilesin.

Hocam ama bir de şunu düşünün bir tarafta müslüman bir anne baba diğer tarafta onların inandığı her şeye ters bir evlat ailenin sinir krizi geçirip kafayı yediklerine eminim, bunu sana göstermiyorlarsa onlara teşekkür et.

Evet ama kırmak istemediğimiz kişiler öyle yabancı biri falan değil, anne baba sonuçta. Haklısınız, dediğiniz durumu çok yaşadım bende. Kırmayayayım dedim çok pişman oldum. Ama dediğim gibi anne baba sonuçta, insan az da olsa vefa kırıntısı barındırıyorsa yapmaz bunu 🙂
Doğru söylüyorsunuz fakat anne, baba da olsa onlarda biraz kendini bilmeli. Bir taraf kalp kırmaktan çekinmiyorsa, siz de kıracaksınız ki kendilerinin de bir kalbi olduğunun farkına varsınlar. :) Her zaman haklı olan hakkını savunmalı. Kim olursa olsun. Biz de bir bireyiz ve duygularımız var sonuçta. Ben açıkçası artık haklı olduğum konularda acımıyorum, gelişine çakıyorum. Tabii 30 yaşındayım, geçmişin birikmişliği de var illa ki. :)

Hocam ama bir de şunu düşünün bir tarafta müslüman bir anne baba diğer tarafta onların inandığı her şeye ters bir evlat ailenin sinir krizi geçirip kafayı yediklerine eminim, bunu sana göstermiyorlarsa onlara teşekkür et.
Yapabileceğim bir şey yok ama.
Başını sokacak evin, her derdine sen farkında olsanda olmasanda ellerinden geldiğince çözüm bulan ya da en azından bulmaya çabalayan ailen, yediğin önünde yemedigin ardında vs vs gibi detaylar. Sana ne konuda rahat battığını ben değil senin oturup bulmaya çalışman gerekiyor ki başlıkta sorduğun sorunun cevabına ulasabilesin.
Kararlarıma saygı duyulmasını istemek fazla mı?

Eskiler, "sana rahat batıyor" diye tanimlardi bu durumu. Bunun bilincine vardiginiz anda, bütün çabaları, uğraşları sizin için olan insanlara farklı gözle bakmaya da baslarsiniz.
Ayrıca büyüklerimizin yaptığı hataları ört bas etmek için de kullandığı bir terim "rahat batıyor." Yaşı fark etmeksizin kimsenin nasıl bir yaşam sürdüğünü bilemeyiz. O yüzden bilip bilmeden, aileler üstünde sorumluluğu olan çocuklara gereken şartları sağlamaya çalışıyorlar diye, çocukların kendini savunmaya hakkı olmadığını düşünmek mantıksız bir yorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı