Sırf annem ve babam için yaşıyorum

Kaanwww

Femtopat
Daha fazla  
Başlıkta yazdığım gibi hayatı yaşamaya değer bulmuyorum. Ne bir kız arkadaşım var (sevgili olarak düşünmeyin bu tipsizlikle bana kimse bakmaz) başkalarını gördükçe çok koyuyor,
Çoğu kişinin arkamdan dalga geçtiğine de o kadar eminim ki yaşamaya olan hevesimi kaybettim. Kendime dönüp bakıyorum acaba sorun bende mi diye, kimseye saygısızlığım da yoktur. Bir iki erkek arkadaşım var ama beni genellikle Online oyunlara çağırmazlar. 10.sınıfım niye bir kız arkadaşım yok niye doğru düzgün bir erkek arkadaşım yok? Sırf annem ve babam için yaşıyorum.

İnsanları kız ve erkek gibi ayırmanıza gerek yok fakat yanlış anlaşılacak şeyler yapmamalısınız. Kız arkadaş için sadece insanca davranmanız ve iletişim kurmanız yeterli oluyor. Dersten önce sohbet ederken veya bir kursa giderken bile birisiyle tanışabilirsiniz. Görünüşünüz için ayrımcılık yapacak olan varsa zaten hiç gelmesin. Konuşmaya değmeyecek birisidir.

Erkek arkadaşları da ilgi alanınıza göre bulabilirsiniz. Şahsen hiç gidip ilk iletişim kuran kişi olduğumu hatırlamıyorum ama ilgi alanlarıma yakın yerlerde durduğum için birçok arkadaşım, daha sonra kız arkadaşım ve en sonunda aynı kişi eşim oldu.

Bu yaşlarda ders çalışmak asıl amacınız olmalı. Spor salonu, piyano kursu veya dil kursu gibi bir yerde bile arkadaş bulabilirsiniz fakat vaktinizin hepsini buna adamamalısınız. Diğer yandan, anne ve baba kadar güzel bir şey yoktur. İleride isteseniz de bulamıyorsunuz. “Sadece annem ve babam” demek hoş bir bakış açısı değil.

İnsanları kız ve erkek gibi ayırmanıza gerek yok fakat yanlış anlaşılacak şeyler yapmamalısınız. Kız arkadaş için sadece insanca davranmanız ve iletişim kurmanız yeterli oluyor. Dersten önce sohbet ederken veya bir kursa giderken bile birisiyle tanışabilirsiniz. Görünüşünüz için ayrımcılık yapacak olan varsa zaten hiç gelmesin. Konuşmaya değmeyecek birisidir.

Erkek arkadaşları da ilgi alanınıza göre bulabilirsiniz. Şahsen hiç gidip ilk iletişim kuran kişi olduğumu hatırlamıyorum ama ilgi alanlarıma yakın yerlerde durduğum için birçok arkadaşım ve bir eşim oldu.

Bu yaşlarda ders çalışmak asıl amacınız olmalı. Spor salonu, piyano kursu veya dil kursu gibi bir yerde bile arkadaş bulabilirsiniz fakat vaktinizin hepsini buna adamamalısınız.
Tavsiyeniz için teşekkürler

Erkek arkadaşları da ilgi alanınıza göre bulabilirsiniz. Şahsen hiç gidip ilk iletişim kuran kişi olduğumu hatırlamıyorum ama ilgi alanlarıma yakın yerlerde durduğum için birçok arkadaşım, daha sonra kız arkadaşım ve en sonunda aynı kişi eşim oldu.

Bu yaşlarda ders çalışmak asıl amacınız olmalı. Spor salonu, piyano kursu veya dil kursu gibi bir yerde bile arkadaş bulabilirsiniz fakat vaktinizin hepsini buna adamamalısınız. Diğer yandan, anne ve baba kadar güzel bir şey yoktur. İleride isteseniz de bulamıyorsunuz. “Sadece annem ve babam” demek hoş bir bakış açısı değil.
Anbemle babamı çok seviyorum orda belliki yanlış bir cümle kurmuşum tavsiyeniz için teşekkürler

Rica ederim. :)

Arkadaş sayınızı çok önemsemenize gerek yok. Anlaştığınız kişilere zamanla denk geliyorsunuz. Anlaşamadığınız, size sadece çıkarı için bakan yüz kişi yerine harika bir arkadaşı herkes tercih eder. Zamanla sizin çekingen birisi olduğunuzu fark eden kişiler olursa size ilk yanaşan kişi de olabilirler fakat birisine bir soru sormanız bile dost olmanızı sağlayabiliyor. O yüzden aktif olarak birisini aramanız gerekmiyor. :)

Hatta kişisel bir tecrübemi paylaşayım: Üniversitedeki arkadaşlarım sürekli olarak çeşitli aktiviteler yapıyordu fakat beni genellikle davet etmiyorlardı. Bir gün kendim gelmek isteyince “Aaa, istemeyeceğini düşündüğümüz için hiç davet etmiyorduk.” demişlerdi. Ondan sonra da her şeye davet edildim.

Rica ederim. :)

Arkadaş sayınızı çok önemsemenize gerek yok. Anlaştığınız kişilere zamanla denk geliyorsunuz. Anlaşamadığınız, size sadece çıkarı için bakan yüz kişi yerine harika bir arkadaşı herkes tercih eder. Zamanla sizin çekingen birisi olduğunuzu fark eden kişiler olursa size ilk yanaşan kişi de olabilirler fakat birisine bir soru sormanız bile dost olmanızı sağlayabiliyor. O yüzden aktif olarak birisini aramanız gerekmiyor. :)
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim değerli vaktinizi bana ayırdınız içinde ayriyetten teşekkürler

Bu tür kaygılara herkes girdi sizde bu kaygılardasınız. Hayatı birisi için yaşamayın hayat senin kendin için yaşa. Daha gençsin ergensin yaşın 30 olsun sonra böyle düşün okey ama daha 60-70 merdivenin çeyreğinde bile değilsin. Sevgiliyi düşünme onlar olur. Tipini de önemseme. Özgüvenin yok gibi duruyor bunu geliştir, spor yap aktivite yap. Hayat bu kadar güzelken kendini harap etme mutlu ol. :)

Bu tür kaygılara herkes girdi sizde bu kaygılardasınız. Hayatı birisi için yaşamayın hayat senin kendin için yaşa. Daha gençsin ergensin yaşın 30 olsun sonra böyle düşün okey ama daha 60-70 merdivenin çeyreğinde bile değilsin. Sevgiliyi düşünme onlar olur. Tipini de önemseme. Özgüvenin yok gibi duruyor bunu geliştir, spor yap aktivite yap. Hayat bu kadar güzelken kendini harap etme mutlu ol. :)
Çok teşekkürler

10. sınıfta tanıyacağın şımarık liseli kız hayatına hiçbir şey katmayacaktır (belki biraz tecrübe). Bu yüzden çokta önemli değil. Gelecek hayatın için bir ilerleme kaydetmek istiyorsan spor yap.

Sizlerin en büyük sorunu özgüvensizlik ya. Çok özgüvensizsiniz bu yüzdende sürekli kötü düşünüyorsunuz. Dostum hayat Lisede yaşadığın hayattan ibaret değil ya bunun üniversitesi var gençliği var yetişkinliği var emekliliği var, hayat çok büyük. Kendini tipsiz olarak görüyorsun bunun için yaptığın bir şey yok ama sevgilim yok diye ağlıyorsun? Sizinki de ayır bi olay gerçekten. Dengesiz hormonlu yaşlarınıza yenik düşmeyin artık hayat devam ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı