Siri ile YouTube müzik listesi nasıl açılır?

Element_SS

Hectopat
Öncelikle herkese iyi bayramlar dilerim.

Bu benim ilk IPhone'um dolayısıyla bu kestirmeler programı hakkında fazla bir bilgim yok. Duyduğuma göre bu program Siri'ye bazı komutlar ayarlamamızı sağlayabiliyor.

Şimdi benim amacım ise şu şekilde;
Siri benim kulaklığım "K6" ya bağlandığında otomatik olarak benim YouTube üzerinde bulunan "Music" adını verdiğim listeyi otomatik olarak çalmasını istiyorum.

Bunu kestirmeler programına nasıl girebilirim ya da yabancı forumlarda gördüğüm gibi, bu komutu ayarlayıp paylaşabilir misiniz?

1- iPhone'unuzda "Kestirmeler" uygulamasını bulun ve açın. Eğer uygulama yoksa, App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
2- Kestirmeler uygulamasını açtıktan sonra, sağ alt köşedeki "+" simgesine dokunun ve yeni bir kestirme oluşturun.
3- Oluşturulan kestirmenin adını "YouTube Music Otomatik Çalma" gibi bir şey olarak belirleyin.
4- Kestirmenin içeriğini düzenlemek için "+" simgesine dokunun ve "Uygulama Eylemi" seçeneğini seçin.
5- Ardından "Siri ile Başla" seçeneğini seçin ve ardından "YouTube" uygulamasını seçin.
6- "YouTube" uygulamasının seçildiği menüde, çalma listesini otomatik olarak başlatmak için uygun seçenekleri arayın. Bu noktada, belirli bir çalma listesini seçmek için özel bir komut olup olmadığından emin değilim. Bu nedenle, mevcut seçeneklere göz atarak veya "Apple Music" veya "YouTube Music" gibi diğer müzik uygulamalarını deneyerek çalma listesini belirleyebilirsiniz.
7- Kestirmenin ayarlarını tamamladıktan sonra, kestirmeyi kaydedin ve ardından Ayarlar > Siri ve Arama > Kestirmeler bölümüne gidin.
8- "YouTube Music Otomatik Çalma" adlı kestirmenizi bulun ve Siri'ye atanmış bir kısayol ekleyin.

Bu adımları takip ederek bir kestirme oluşturabilir ve Siri'ye çalma listesini otomatik olarak başlatmasını söyleyebilirsiniz.

1- iPhone'unuzda "kestirmeler" uygulamasını bulun ve açın. Eğer uygulama yoksa, App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
2- kestirmeler uygulamasını açtıktan sonra, sağ alt köşedeki "+" simgesine dokunun ve yeni bir kestirme oluşturun.
3- oluşturulan kestirmenin adını "YouTube Music otomatik çalma" gibi bir şey olarak belirleyin.
4- kestirmenin içeriğini düzenlemek için "+" simgesine dokunun ve "uygulama eylemi" seçeneğini seçin.
5- ardından "Siri ile başla" seçeneğini seçin ve ardından "YouTube" uygulamasını seçin.
6- "YouTube" uygulamasının seçildiği menüde, çalma listesini otomatik olarak başlatmak için uygun seçenekleri arayın. Bu noktada, belirli bir çalma listesini seçmek için özel bir komut olup olmadığından emin değilim. Bu nedenle, mevcut seçeneklere göz atarak veya "Apple Music" veya "YouTube Music" gibi diğer müzik uygulamalarını deneyerek çalma listesini belirleyebilirsiniz.
7- kestirmenin ayarlarını tamamladıktan sonra, kestirmeyi kaydedin ve ardından ayarlar > Siri ve arama > kestirmeler bölümüne gidin.
8- "YouTube Music otomatik çalma" adlı kestirmenizi bulun ve Siri'ye atanmış bir kısayol ekleyin.

Bu adımları takip ederek bir kestirme oluşturabilir ve Siri'ye çalma listesini otomatik olarak başlatmasını söyleyebilirsiniz.

Dediğiniz gibi yapmaya çalıştım fakat "uygulama eylemi" ya da "Siri ile başla" seçeneğini bulamadım, birazcık daha açabilir misiniz acaba?

iPhone modelim 13, iOS sürümü 16.5.1, bir yardımı dokunur mu bilmiyorum ama..

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı