Sırt antrenmanı nasıl olmalı?

Pull up.
Lat pulldown.
Seated cable row.
Seated row machine.
T bar row.

Sizce nasıl?

Lat pulldown- pull up- cable row- chest supported t-bar row yeterli olacaktır ben bunları yapıyorum. Bence sırt için 5 harekette fazla. Bir kas grubu için bence maksimum 4 hareket olmalı. Bu dediğim eğer natürelsen geçerli.

Sırt için ihtiyacın olan 3 hareket türü var. Biri önden çekiş, biri saggital row (kolların vücuda yakın olduğu) bir de transverse row (dirseklerin geniş açıda olduğu).
Frontal Plane çekişler alt kanat, saggital rowlar üst kanat, transverse rowlar da üst sırt (arka omuz, trapez, rhomboidler) odaklıdır.
Frontal Plane için lat pulldown
Saggital row için dirseklerin vücuda yakın olduğu herhangi bir çekiş varyasyonu
Transverse row için ise dirseklerin vücuda geniş açıda yani uzak olduğu bir çekiş varyasyonu. T Bar row olur, makinede row olur yeter ki dirsekler geniş açıda olsun.

Pull up.
Lat pulldown.
Seated cable row.
Seated row machine
T bar row.

Sizce nasıl?
Sırtını iyice hissetmek istersen, Hyperextension yapmanı tavsiye ederim. 4 set ağırlıklı yaparsan daha iyi olur. Ben genelde ilk sette 12 tekrar, ikinci sette 15, üçüncüde ise 20 tekrar yaparım; her sette 5'er kilo artırarak.
1746447217800.png

Lat pulldown- pull up-
Hocam bildiğim kadarıyla Lat Pulldown geniş açı ile yapınca Pull Up ile hemen hemen aynı etki yapıyor, genelde spora yeni başlıyanlar barfiksi zor yapıyor. Bence Barfiks ile uğraşacağına Barfiks setini Lat Pulldown'a eklemesi daha mantıklı.

Sırtını iyice hissetmek istersen, hyperextension yapmanı tavsiye ederim. 4 set ağırlıklı yaparsan daha iyi olur. Ben genelde ilk sette 12 tekrar, ikinci sette 15, üçüncüde ise 20 tekrar yaparım; her sette 5'er kilo artırarak.
Eki Görüntüle 2484596

Hocam bildiğim kadarıyla lat pulldown geniş açı ile yapınca pull up ile hemen hemen aynı etki yapıyor, genelde spora yeni başlıyanlar barfiksi zor yapıyor. Bence barfiks ile uğraşacağına barfiks setini lat Pulldown'a eklemesi daha mantıklı.

Hocam sırtım hızlı gelişiyor ama ortasi dolmuyor öyle bir sorunum da var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı