Sırt idmanı önerisi

İkinci idmana giderken ağrım olmuyor arada dinleniyorum. Şimdi.
Latt pulldown.
Seated cable row.
Barbell row yapmak isterim ama formu kesin bozacağımdan chest supported row bu 3'ü sizce nasıl?
Güzel. Yazdığım 3 hareket türü de var. Seated cable rowda form bozulur geriye yatarım diyorsan close grip lat pulldown da yapabilirsin çok sevdiğim bir hareket. Biri row biri pulldown farklı hareketler değil mi diyebilirsin ama ikisi de saggital planda. Işlevleri aynı yani.

Barbell row yap formu niye bozasın kendine uygun bir ağırlık seç salondaki insanlara sor formu. Barbell row sırtın olmazsa olmazıdır. Sıralamada da barbell row ve lat Pulldown'ı ilk iki sıraya koy sonra diğer hareketlere geç.

Barbell row yap formu niye bozasın kendine uygun bir ağırlık seç salondaki insanlara sor formu. Barbell row sırtın olmazsa olmazıdır. Sıralamada da barbell row ve lat Pulldown'ı ilk iki sıraya koy sonra diğer hareketlere geç.

Göğüs destekli rowlar daha üstün sırt gelişimi açısından. Form bozmaya çok daha açık bir hareket. Göğüs destekli yapıp bunu minimize etmek varken barbell row yapmak için bir sebep yok pek. Erector kaslar da gelişir evet ama bunun da daha iyi yolları var.

Kendime güvenemiyorum hocam ya :D
Göğüs destekli yap geç daha iyi zaten.

Başlangıçta belli bir güç elde edene kadar bence makineleri minimum kullanmak gerekli. Evet form bozmaya açık ama form bozulacak diye sonsuza kadar makine kullanacak hali yok ya. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum? Hatta @krekeas boşver bu programı git 5x5 yap :D.

Başlangıçta belli bir güç elde edene kadar bence makineleri minimum kullanmak gerekli. Evet form bozmaya açık ama form bozulacak diye sonsuza kadar makine kullanacak hali yok ya. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum? Hatta @krekeas boşver bu programı git 5x5 yap :D.
Makinelerle serbest ağırlıklar eşit güç ve hipertrofi kazanımı sağlıyor.
Strength in free-weight tests increased significantly more with free-weight training than with machines (SMD: -0.210, CI: -0.391, -0.029, p = 0.023), while strength in machine-based tests tended to increase more with machine training than with free-weights (SMD: 0.291, CI: -0.017, 0.600, p = 0.064). However, no differences were found between modalities in direct comparison (free-weight strength vs. machine strength) for dynamic strength (SMD: 0.084, CI: -0.106, 0.273, p = 0.387), isometric strength (SMD: -0.079, CI: -0.432, 0.273, p = 0.660), countermovement jump (SMD: -0.209, CI: -0.597, 0.179, p = 0.290) and hypertrophy (SMD: -0.055, CI: -0.397, 0.287, p = 0.751). Conclusion No differences were detected in the direct comparison of strength, jump performance and muscle hypertrophy. Current body of evidence indicates that strength changes are specific to the training modality, and the choice between free-weights and machines are down to individual preferences and goals.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı